• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Çok Kan Kaybetti

Hestia

Aktif Üye
Merhaba, sabah saat 3 gibi kuşlarımın kafes içinde kendilerini ordan oraya atıp çırpınma sesleriyle uyandım. Işığı açıp baktığımda kafesin her tarafı kan içindeydi. Dişi olan sultan papağanımın tırnağının yarısı kopmuştu ve ciddi bir kanaması vardı. Kuşu elime alıp kanayan tırnağın olduğu parmağa kısmen turnike görevi görsün diye baskı uyguladım, kanama az da olsa hafifledikten sonra tırnağı una batırdım ama yine de kan çok zor durdu. Bu sabah uyandığımda gagasıyla didikleyerek orayı tekrar kanattığını gördüm, yine kafesin tabanında ve tüneklerde kan damlaları vardı. Sargı yapmayı denedim fakat asla yerinde durmadı ve zar zor yaptığım sargıyıda iki dakika içerisinde gagasıyla söktü. Şu an kanaması durdu ama çok ciddi bir kan kaybı oldu, bunun için ona ne tür takviyeler vermem lazım?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Orayı gagaladığı müddetçe zor iyileşir. Kendiniz evde boyunluk yapabilirsiniz. Plastik şişeyi uygun şekilde kesip boynuna takabilirsiniz. YouTube de örnekleri var bir bakın isterseniz. Daldarı verin stresini alsın. Probiyotik te stresi alır. Kanama devam ediyorsa mısır unuyla tampon yapmaya devam edin. Evde yapabileceğiniz bunlar. Ama siz daha iyi bilirsiniz kötü durumda ise kanatlı uzmanın görmesinde fayda var. Geçmiş olsun.

Hestia

Aktif Üye
Orayı gagaladığı müddetçe zor iyileşir. Kendiniz evde boyunluk yapabilirsiniz. Plastik şişeyi uygun şekilde kesip boynuna takabilirsiniz. YouTube de örnekleri var bir bakın isterseniz. Daldarı verin stresini alsın. Probiyotik te stresi alır. Kanama devam ediyorsa mısır unuyla tampon yapmaya devam edin. Evde yapabileceğiniz bunlar. Ama siz daha iyi bilirsiniz kötü durumda ise kanatlı uzmanın görmesinde fayda var. Geçmiş olsun.
Cevabınız için teşekkür ederim, ikinci kanatışından sonra bir daha kanatmadı kanama ile ilgili bir sorun kalmadı fakat gerçekten çok kan kaybetti hatta bir an kurtaramayacağım ve ölecek zannettim. Kaybettiği kanın yerine yenisini üretmesini en hızlı nasıl sağlayabilirim o önemli şu an benim için.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Genel hali nasıl. Yemesi içmesi vs. Net şekilde videosunu görebilir miyiz.

Üst Alt