• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Sultan papağanım çok hırçın

wolkan1907

Yeni Üye
1 hafta önce aldığım 2.5 aylık sultan papağanımi bugün kefeste elime alışsın diye el eğitim vereyim dedim yavaş yavaş elimi uzattım 2 saat aralıklarla denedim isirmadi ama kafeste bir sağa bir sola kaçisti arada tisladi bağırdı ne yapmalıyım yavru iken alışmasını istiyorum ama hiç ümidim yok 😞

Hilye Bulut🥈

Müdavim
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
1 hafta önce aldığım 2.5 aylık sultan papağanımi bugün kefeste elime alışsın diye el eğitim vereyim dedim yavaş yavaş elimi uzattım 2 saat aralıklarla denedim isirmadi ama kafeste bir sağa bir sola kaçisti arada tisladi bağırdı ne yapmalıyım yavru iken alışmasını istiyorum ama hiç ümidim yok 😞
Merhabalar bir kuşun size alışması emek ve zaman ister.Sabırlı ve şefkatli olduğunuz sürece zamanla size güvenecek hatta belki de yanınızdan ayrılmayacaktır.Elinize daldarı alıp uzatırsanız gelecektir.Elinizi çok dibine sokmadan kademeli olarak ona yaklaşırsanız o da strese girmemiş olur 😊

Sati

Paylaşımcı
Günde 10-15 dk uğraşın yeter alışır bebek. Yetişkin olsa benim fikrim uğraşmayın olurdu.
İyi Akşamlar.

wolkan1907

Yeni Üye
Merhabalar bir kuşun size alışması emek ve zaman ister.Sabırlı ve şefkatli olduğunuz sürece zamanla size güvenecek hatta belki de yanınızdan ayrılmayacaktır.Elinize daldarı alıp uzatırsanız gelecektir.Elinizi çok dibine sokmadan kademeli olarak ona yaklaşırsanız o da strese girmemiş olur 😊
Elime dal darı ile yaklaştım yine ürkek sağa sola kaçisti fazlada zorlanmadım zaten

Sygoldex

Aktif Üye
Alalı 1 hafta olmuş eğitimlere başlayın günde 15-20dakika kuşu yorun ve acele etmeyin. Eğitim sırasında kafesteki eşyaları çıkartmanız kolaylık sağlar. Kuşu parmağınızla kovalayın yavaşça. Youtube da kafes eğitimleriyle ilgili bir çok video var. Benim tavsiyem dediğim gibi kafesi boşaltın, ve parmağınızla kuşu kovalayın yavaşça. Belirli bir süre sonra yorulacak. Parmağınızı kuşun gittiği yola koyarsanız, yani önünü keserseniz üstüne basacak. Bir müddet böyle devam eder bir süre sonra elinizden kaçmaz. Sabır önemli bu durumda. Ayrıca ısırmasını tıslamasını umursamayın elinizi kaçırmayın.

Sati

Paylaşımcı
Bir noktaya kadar evet aslında fakat tam anlamıyla alışmaları yetişkinken fazlasıyla güç sahiden, tecrübeyle sabit. 🥲
Ya tövbe alışmadılar ya ben böyle bişe yazan gördüğümde kuş yetişkinse uğraşma eş al yavrularsa yavrusunu eğit diyorum.
Ben ayrı ayrı 4 sultan la uğraştım biri bile alışmadı niye hayal kırıklıgı yaşasın ki insanlar bu düşüncedeyim herkesin fikrine de sonsuz saygım mevcuttur.

Sygoldex

Aktif Üye
Ya tövbe alışmadılar ya ben böyle bişe yazan gördüğümde kuş yetişkinse uğraşma eş al yavrularsa yavrusunu eğit diyorum.
Ben ayrı ayrı 4 sultan la uğraştım biri bile alışmadı niye hayal kırıklıgı yaşasın ki insanlar bu düşüncedeyim herkesin fikrine de sonsuz saygım mevcuttur.
Evet bi konuda video paylaşmıştınız sanırım elinizi tarıyordu pitbull gibi onu görmüştüm :D Gerçekten de büyükleri ne yaparsan yap zorluk çektiriyor insana.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir yere kadar ayna ile alıştırmaya çalıştım ben de. Eş alma imkanım yok ne yazık ki ama niyeyse böyle bir fırsatım olsa yine almayı istemezdim sanırım. Kuşum bana alışık olmamasına rağmen ilk göz ağrım olduğundan sanırım, ilgisinin tamamen benden kesilmesini istemezdim. Alışmasa bile uzaktan izleyip sevmeye çok alıştım. Tabii yavru duygusunu da tatmak isterdim fazlasıyla.

Sati

Paylaşımcı
Evet bi konuda video paylaşmıştınız sanırım elinizi tarıyordu pitbull gibi onu görmüştüm :D Gerçekten de büyükleri ne yaparsan yap zorluk çektiriyor insana.
O psikopat pitbull normalde ev kuşu, konusur ölürüm türkiyem falan filan soyler, aşkım cickuş vs vs.
Bir asker abinindi petshopa getirmiş lojmana götüremeyeceği için ben aldım şu an baba olmayı bekliyor.
Ev Kuşu bile alışmıyor, ona eş yaptıgım videodaki wf dişi ile aylarca uğraştım tövbe alışmadı o da :D

Sati

Paylaşımcı
Bu konuyu okuyanlar papağandan soğuyacak :D :D
Arkadaşlar hep bana öyle denk geldi sanırım,
Ortamı biraz yumuşatalım.
(Fısıltı: Yetişkin sultan alışmıyor....)
😂😂

Sati

Paylaşımcı
Bir yere kadar ayna ile alıştırmaya çalıştım ben de. Eş alma imkanım yok ne yazık ki ama niyeyse böyle bir fırsatım olsa yine almayı istemezdim sanırım. Kuşum bana alışık olmamasına rağmen ilk göz ağrım olduğundan sanırım, ilgisinin tamamen benden kesilmesini istemezdim. Alışmasa bile uzaktan izleyip sevmeye çok alıştım. Tabii yavru duygusunu da tatmak isterdim fazlasıyla.
Hocam aslında biz yakınıyoruz ama farklı pencereden bakarsak mevzuya çok büyük bir fırsatı tepiyorsunuz.
İnsancıl kuşlar da gözlemlerime göre eş tutup üremiyor yada baya bi zaman sonra eş tutup üremeye başlıyor, bence eş atmalısınız yavrusunu daha çok benimseyip seveceğinize hiç şüphem yok,
Dün dört tane boş yumurta attım, onlara bile üzüldüm, bence yavru alırsanız herşey çok farklı olacak düşüncesindeyim ama karar sizin.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam aslında biz yakınıyoruz ama farklı pencereden bakarsak mevzuya çok büyük bir fırsatı tepiyorsunuz.
İnsancıl kuşlar da gözlemlerime göre eş tutup üremiyor yada baya bi zaman sonra eş tutup üremeye başlıyor, bence eş atmalısınız yavrusunu daha çok benimseyip seveceğinize hiç şüphem yok,
Dün dört tane boş yumurta attım, onlara bile üzüldüm, bence yavru alırsanız herşey çok farklı olacak düşüncesindeyim ama karar sizin.
Fırsatım olsa da tepsem diyormuşum, muhabbet bile almama imkan yok maalesef. :) Ama umarım belki bir gün tadarız o hissi diyelim.

Hilye Bulut🥈

Müdavim
Bu konuyu okuyanlar papağandan soğuyacak :D :D
Arkadaşlar hep bana öyle denk geldi sanırım,
Ortamı biraz yumuşatalım.
(Fısıltı: Yetişkin sultan alışmıyor....)
😂😂
Ama hayıır benim umutlarım vardı🥲🥲

Üst Alt