• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım çok hastaa

Dudu

Yeni Üye
Yok hayır gece uyurken sıkıntısı yok kfasını gömüp uyuyor mesela yanına gidince veya dokununca çıkarıyor veya kafesin yanına yaklaşınca

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Üst solunum sıkıntısı var b.ihtimalle astıma çeviriyor kuşunuzu bildiğiniz hava makinesi var ise onu kuşunuzun ağzına tutunuz bir süre sonra önereceğim ilacı uygulayın düzelir inşallah hipardoxi kullan astıma nefes darlığına birebir ufak boyutunu alın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir hafta ağızına bir damla şeklinde kullan. İkinci hafta sonrasında suluğuna 5 damla damlatıp 24 saatte bir yeniliyoruz birgün kuşunda düzelme varsa ilacı 3 gün daha devam et sonrasında vitamin takviyesi yapacaksın :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hipardoxi bulamazsan doksisiklin etken maddeli türev ilaçlarıda kullanabilirsin

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tetradox monodox ta olabilir ama ilk tercihin ilk söylediğim ilaç olsun hayvanın kafesini temiz tut tozlu yerlerden uzakta dursun zaten nefes güçlüğü çekiyor toz dahada kötü yapar.

Dudu

Yeni Üye
Ya aslında nefes alışında da sıkıntı yok gibi sadece kafese yaklaşınca kızınca o sesi çıkarıyor gibi ishaldi ishali geçt ama sesi düzelmedi cereyanda kalmış olabilir mi yani üşüttüyse olurmu o ses

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ya aslında nefes alışında da sıkıntı yok gibi sadece kafese yaklaşınca kızınca o sesi çıkarıyor gibi ishaldi ishali geçt ama sesi düzelmedi cereyanda kalmış olabilir mi yani üşüttüyse olurmu o ses
Üst solunum sıkıntısı var astım olmuş hayvan uçurduğunda daha iyi anlarsın nefes nefese kalır ses çıkar nefes alırken kızan hayvan kanat açar gagasını atar hırlar :) bu hayvan solunum zorluğu çekiyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben önerimi yaptım @Şehmus BAKIR abimde baksın videonuza ben solunum sıkıntısı Astım var diyorum şehmus abi bakar mısın ? :)

Bahar Y.

Müdavim
Piyasada hiprodoxinin üretimi durdu, orijinal ilaç diye çakma ilaç satıyorlar o yüzden doksimis ornimix veya monodoks temin etmenizi tavsiye ederim

Dudu

Yeni Üye
Streamable Video
Şöyle bir video yükleyeyim. Astım olmasıyla ishal arasında bir ilişki var mı peki 3 gümdür ishaldi yeni düzeldi çünkü

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Streamable Video
Şöyle bir video yükleyeyim. Astım olmasıyla ishal arasında bir ilişki var mı peki 3 gümdür ishaldi yeni düzeldi çünkü
Üşüttüğü için oluyor zaten hava akımına mağruz bırakma dikkat et genellikle bu sıkıntıdan dolayı hasta oluyorlar narin bir hayvan

Üst Alt