• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım çok hastaa

Dudu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsiz kabarık ishal sesi kısık
Hastalık Belirti Tarihi
19 Eki 2021
Kullanılan İlaç
Yok
Merhabalar herkese sultan papağanım 2 gündür çok hasta sesi kısık gibi çıkıyor ötemiyor çok halsiz ve ishal patates verdim pirinç yedi su içmiyor ama hiç lütfen yardım :((

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar herkese sultan papağanım 2 gündür çok hasta sesi kısık gibi çıkıyor ötemiyor çok halsiz ve ishal patates verdim pirinç yedi su içmiyor ama hiç lütfen yardım :((
Fotoğraf ekler misiniz, yem yiyor mu? Dışkı fotoğrafıda eklerseniz güzel olur

Dudu

Yeni Üye
Yemi zorla yediriyorum pirinçten çok yiyor. Bugün ki dışkısı böyle. Sabah daha iyiyidi ama akşama doğru kötüleşti

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşunuza vitamin ve antibiyotik tedavisi uygulayın ishal olmuş iştahı iyi su yem yiyorsa neo terramycn yada avi-diar alabilirsin veterinerden hayvan ağırlığına göre ne kadar vereceğini sor ek olarak bölünmüş GERVİT-w almanı öneririm yem yemiyorsa elle besleme yapmanız lazım baytril 2.5 alıp ağızına 1 damla verin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mümkünse bir video görebilir miyim..acil olarak ekleyin bakalım

Dudu

Yeni Üye
Kuşunuza vitamin ve antibiyotik tedavisi uygulayın ishal olmuş iştahı iyi su yem yiyorsa neo terramycn yada avi-diar alabilirsin veterinerden hayvan ağırlığına göre ne kadar vereceğini sor ek olarak bölünmüş GERVİT-w almanı öneririm yem yemiyorsa elle besleme yapmanız lazım baytril 2.5 alıp ağızına 1 damla verin
Durumu çok iyi görünmüyor maalesef kalası tamamen beyaz suya dönüştü evde yapabileceğim bir şey var mı şu an için

Dudu

Yeni Üye
Yeni üye olduğum için bilmiyorum video atmayı baktım ama bulamadım. Şöyle söyleyeyim sabah biraz iyi gibiydi ötüşü hareketleri falan akşama doğru su gibi ishal yapıyor ve kısık sesle ötüyor kalası beyaz su sadece. Sirkeli su koydum yemde yiyor ama hiç bir düzelme yok ishalinde

Bahar Y.

Müdavim
Yeni üye olduğum için bilmiyorum video atmayı baktım ama bulamadım. Şöyle söyleyeyim sabah biraz iyi gibiydi ötüşü hareketleri falan akşama doğru su gibi ishal yapıyor ve kısık sesle ötüyor kalası beyaz su sadece. Sirkeli su koydum yemde yiyor ama hiç bir düzelme yok ishalinde
Stremable.com dan ekleyebilirsiniz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Size tek ilaç söyleyeyim "ercefurly" ağızdan 2 damla 2 günde bir verin bağırsak antiseptiği biraz koyu ilaçtır şırınga yardımıyla daha rahat verirsin kuşuna bir iki damlalık kaşıklada verebilirsin. Temin edemezsen bu ilacı veterinerlerden bulacağınn vitaformda toz halinde çay kaşığının 4/1 i kadar. Vitaform olmazsa avi diar temin edebilirsin. Bu ilacı 1 hafta kullan. Baktın düzelme yok bir hafta daha kullan. yem yerine sadece aspur kullan kuşunun hastalığı daha iyi atlatması toparlamada yardımcı olması için ek olarak bol vitamin vermeniz lazım. Vitamin olarakta avisol plus yada profesyonel vitamin istersen bulabilirsen bölünmüş GERVİT-w ( suyuna 5,6 damla )

Suya damlatılan vitamin veya ilaçları 24 saatten fazla bekletme. Bir gün ilaç yada vitamin veriyorsan ertesi gün "Klorsuz" su ver

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Halsizlik olursa yem yememe durumunda ilk olarak elektrolit temin etmeniz lazım su kaybını ve güçsüzlük olursa hayvan kendine gelir. İnternet üzerinden pharmavet olabilir yada herhangi bir elektrolit olur güvenilir marka olması açısından bunları temin edip kullanın kısa zamanda sağlığına kavuşur ve evinizde kesinlikle bulunsun bu tür kuşlar çabuk hasta olan sık sık hasta olan kuşlardı düzenli şekilde sakladığınızda her zaman kullanırsınız ishal tedavisi için.

Dudu

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim hepinize ilginizden dolayı. Şu an sultan papağanımın ishali geçti falat hala sesi düzelmedi kabarık ve kafasını gömüp uyuyor ishalide geçtiğine göre farklı bir hastalığı mı var acaba yoksa yavaş yavaş iyileşecrk mi iyileşme süreçleri nasıl oluyor bilginiz var mı

Dudu

Yeni Üye
Yemini gayet güzel yiyor suyunuda içiyor bu arada

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İç parazitten şüpheleniyorum isterseniz hayvanınıza kür yapın. İç dış parazit uygulamanızı kursak mantarı ihtimaline karşı ilaç kullanmanızı öneririm komple kürden geçirin hayvanınızı sonrasında güzelce vitamin ile besleyin

Dudu

Yeni Üye
Ağlamaya benzer bir ses çıkarıyor o neyden kaynaklanıyor acaba

Üst Alt