• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım çok halsiz

Muhammetemre1655

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
hapşuruyordu devamlı (ama azalmaya başladı )
-gözlerini açamıyor halsiz halsiz çok az bakıyor
- elime alıyorum hiç tepki vermiyor
- uçmaya bile mecali yok gibi
- uçacağı zaman salıveriyor kendini yere
- yürümekte bile zorlanıyor
-sabahtan akşama kadar uyuyor ve ötmüyor bile iki aydır
-dışkısı bir ara çok sıvıydı bugün katı ama siyah gibi koyu renkteydi.
-devamlı sobanın yanına gidiyor sobanın sıcağı yakacak diye korkuyorum
Hastalık Belirti Tarihi
1 Kas 2023
Kullanılan İlaç
Levadoks
Merhaba arkadaşlar tahmini iki ay önce aldığım sultan papağanım galiba çok hasta ve ne yapacağımı bilmiyorum gözlemlediğim hastalık belirtilerini yazdım
Aldığım kişi ile konuştum kuş hasta deyip levadoks adında bir ilaç aldırdı ve ağzına damla şeklinde damlat dedi . Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum çok üzülüyorum yardımcı olabilecek var mı bu konuda :(

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Acil yumurtayı haşlayıp sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına getirip beslemeye çalışın. Nerede ikamet ediyorsunuz. Kanatlı uzmanı görmeli. Öncelik besleyin enerjisi yerine gelsin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşçu neye göre levadoks verdi solunum problemi olan kuşlara verilir ve önce takviyelerle desteklenir yavrunun karnı tok olur ondan sonra tedaviye başlanır. Kafaya göre ilaç kullanımı kuşu daha da yıpratır 🥺 Semiha hanımın dediği gibi yavrunun karını doyurun ve yarın mutlaka kanatlı uzmana götürün çünkü durum pek iyi görünmüyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Durumu acil bu çocugun bence de uzmana gitmesi şart👍 madem ilacı öneren kuşçu neden durumunu gördüğü halde besleme yapmadan tedaviyi kendisi yapmadı 😩 yukarıda denildiği gibi acil durum için mamayı hazırlayıp şırınga ile çok bulaştırmadan ılık şekilde yedirin ve damla damla su da içirin son olarak da çok önemli birşey daha kuşu sıcak bir yere alın peteğe yakın olabilir 👍

Üst Alt