• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

SULTAN PAPAĞANIM ÇOK HALSİZ

yusufs

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. Bundan 5 ay önce bir sultan papağanı aldım. Aldığımda 2,5-3 aylıktı. Kısa sürede eve alıştı çok enerjik iştahlı bir kuştu fakat bugün öğleden beridir sürekli uyukluyor hiçbir şey yemiyor. Kafesine hiç girmedi ben yem götürdüğümde de hiç yemedi, sadece birkaç tane çekirdek yedi. Çok halsiz normalde çok uçar ama şu an çok az uçuyor. Hafif ishal gibi. Bir de bugün kuyruk tüylerinden 1 tane büyük tüy düşmüştü. Ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz??

yusufs

Yeni Üye
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Daha doğru yorum yapabilmemiz için kuşun ve dışkıların resmini. Birde mümkünse kısa bir videosunu yükleyebilir misiniz. Video boyutu aşarsa başka bir siteye yükleyip link koyabilirsiniz.
merhaba az önce çektim. dışkısı normalde böyle sulu değildi.

yusufs

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle dışkısı iyi değil ve rengi de fazla açık. Probiyotik ve vitamin takviyesi düzenli olarak kullanıyor musunuz?
merhaba, probiyotik kullanmıyorum fakat nutrivita'nın vitaminini kullanıyorum.

yusufs

Yeni Üye
Dışkısı hiç hoşuma gitmedi eğer yeşil dışkı devam eder ve daha sulu şekilde dışkı atılırsa e-coli ihtimali yüksek olur tavsiyem şu yeşillik vermeyin ve kuşu salmayın.Hemen vitaform bulup en az 4-5 kullanmanız sonra dışkıyı bize atmanız eğer dışkı daha da yeşilleşir ve sulu hale gelirse daha etkili antibiyotik tedavisi öneririz.Şuan net konuşmak doğru olmaz dışkı analizi yapamıyoruz veteriner hekime danışmak iyidir ama kanatlıdan anlıyan az.
merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. elimde vitaform yok, yarın nereden alabilirim bir de nasıl kullanmalıyım? şimdiden teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Evde verdiğiniz yem harici ne var? verdiğiniz vitaminin resmini görebilir miyim? vitaminin skt tarihi ve ne zaman aldınız?

yusufs

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Evde verdiğiniz yem harici ne var? verdiğiniz vitaminin resmini görebilir miyim? vitaminin skt tarihi ve ne zaman aldınız?
merhabai vitamini ekim ayında almıştım. internetten bulduğum resmini ekledim. skt üstünde yazmıyor.kutusunu da bulamadım malesef :/ yem harici çekirdek, bazen daldarı, badem, fındık gibi besinler veriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Vitamini vermeyin sadece karışık yemi ve daldari verin iki gün sonra tekrar dışkı resmi görelim.. tüyünü kabartıyor mu? Kanat titreme, kusma var mı?

yusufs

Yeni Üye
Vitamini vermeyin sadece karışık yemi ve daldari verin iki gün sonra tekrar dışkı resmi görelim.. tüyünü kabartıyor mu? Kanat titreme, kusma var mı?
öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. evet tüylerini kabartıyor fakat titreme, kusma yok. suyuna bi damla elma sirkesi damlattım bugün. daldarı kalmadı elimde maalesef. öğleden beri de yem yemiyor ne yapmalıyım

yusufs

Yeni Üye
bir de üstte yazdıkları vitaformu yarın alıp kullanmaya başlayayım mı? yoksa iki gün dışkı gözlemi yapıp ona göre mi hareket edeyim?

yusufs

Yeni Üye
Eğer halsizlik varsa iştahsızlık varsa yarın gözlemleyin varsa alını kullanın zaten ağır bir antibiyotik değil eğer e coli ise daha geniş etkili antibiyotik öneririz.
çok sağ olun. o zaman yarın ilk iş vitaform alayım. inşallah e coli değildir. şu an sadece yem yemediği için içim hiç rahat değil. kafesine koysam sabaha kadar az da olsa yer mi acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yem yememesi sorun olur elle besleme yapmanız gerekmektedir.besleme maması ve aparatı almalısınız eğer bulamazsınız haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın şırınga ile yedirin bunu günde bir kaç kez verin

yusufs

Yeni Üye
Yem yememesi sorun olur elle besleme yapmanız gerekmektedir.besleme maması ve aparatı almalısınız eğer bulamazsınız haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın şırınga ile yedirin bunu günde bir kaç kez verin
tamamdır çok sağ olun.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlıklı fotoğraflarını da görmek isteriz 🐦

yusufs

Yeni Üye
arkadaşlar tekrardan merhaba. kuşum sabah kusmuş ve hapşurmaya da başladı. kafesin fotoğrafını da ekliyorum sulu ishal daha da artmış gibi. ben de bugün bir veterineri aradım vitaform vs. satıyorlar mı diye? görmeden net bir şey söyleyemeyeceğini ama böyle durumlarda vitaform vermiyorum, probiyotik ve multivitamin veriyorum dedi. çok korkuyorum bir şey olacak diye... hiçbir şeyi yanlış yapmak istemiyorum:/ . bu yüzden size de tekrardan sormak istedim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu dışkı ecoli belirtisi gibi görünüyor acil bir kanatlı uzmanına götürün.. dışkı analizi yapılması gerekiyor.nerede ikamet ediyorsunuz?

yusufs

Yeni Üye
Bu dışkı ecoli belirtisi gibi görünüyor acil bir kanatlı uzmanına götürün.. dışkı analizi yapılması gerekiyor.nerede ikamet ediyorsunuz?
istanbul anadolu yakasında. bir yer buldum yakında aslında fakat araba yok, yürüyerek götürürsem de kuş soğukta kalır daha kötü olur diye çekiniyorum.

Üst Alt