• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım çok agrasifleşti

patikkk

Yeni Üye
Merhaba 15 aylık bir sultan papağanım. Normalde çok hareketli ve konuşkan bir erkek ele gelir sevdirir beni asla gagalamaz. Ama son zamanlarda başka bir sultan papağanı görünce çok agrasiflesiyor. (Misafirlerin sultanları geliyor evimize bazen ayrı odada tutuyorum rahatsız olmasın diye) Kuzenimin erkek sultanı var iki gün önce geldi çok kısa süre birlikte kaldılar hemen ayırıp ayrı odalara koyduk. Kuşum iki gündür çok sinirli asla yanına yaklaştırmıyor yanına. Daldari veriyorum koparıp koparıp atıyor yere. Bir kafese uçuyor bir başıma uçup saldırıyor sürekli. Ellerimi kanattı hep ısıra ısıra hiç yapmazdı çok üzgünüm. Eş istiyor sanırım ama ancak 4 5 ay sonra eş alabilirim müsait değil durumum ikinci bir sultan için. Bugün misafir kuşumuz evine dönecek belki eski düzenine dönünce rahatlar diye düşünüyorum ama iki gündür böyle. Ne yapabilirim sakinleşmesi için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eş aldığım zaman bana ilgisi kaybolacaktır buna kendimi hazırladım ama eşini benden korumak için hep saldırgan mi olur emin olamadım isirmalari vs... Kalıcı olabilir mi eş alınca?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kızgınlıktan yapıyor. Yeşil elma rendeleyip verin. Yada papatya çayı demleyip suluğuna koyun. Sakinleştirme özellikleri vardır. Eşi olunca başta aynı şekilde yapabilir ancak kızgınlığı dindikçe normal rutinine eşi olsada dönecektir.

patikkk

Yeni Üye
Şimdilik eş alamayacağım ne kadar süre böyle davranır sizce bir tahmininiz var mı
Kızgınlıktan yapıyor. Yeşil elma rendeleyip verin. Yada papatya çayı demleyip suluğuna koyun. Sakinleştirme özellikleri vardır. Eşi olunca başta aynı şekilde yapabilir ancak kızgınlığı dindikçe normal rutinine eşi olsada dönecektir.

patikkk

Yeni Üye
Bir de cik çık bağırıyor durmadan ekstra bir şeyden mi rahatsız misafirler mi yabancı geldi ona mı bağırıyor anlamıyorum.
Bir de kızgınlıkta sallandığı bir salıncağı vardı daha yeni sallanmaya başlamıştı kızgınlığına bir etki mi etti diye düşünerek çıkarttım az önce çıkartmasam daha mı iyi olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun videosunu görebilir miyim durumu anlayabilmek için

patikkk

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable burdaki gibi volta atıyor ve viyk diyor birkaç gün öncesine göre sakın baya ama huzursuz olduğu için üzülüyorum. Yolculuk yapmamız gerekiyor bir de hafta sonu (3 saatlik) iyice kötü etkilenir mi diye düşünüyorum. Ama evde de bıraksam bir arkadaşımla, ben olmayınca iyice stres our.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Watch unnamed | Streamable burdaki gibi volta atıyor ve viyk diyor birkaç gün öncesine göre sakın baya ama huzursuz olduğu için üzülüyorum. Yolculuk yapmamız gerekiyor bir de hafta sonu (3 saatlik) iyice kötü etkilenir mi diye düşünüyorum. Ama evde de bıraksam bir arkadaşımla, ben olmayınca iyice stres our.
Agresif olmasının sebepleri ya semiha hanımın dediği gibi kızgınlık yada tüy döneminde olduğu için tahammül etmiyordur diğer bir sebep ise başka bir kuşu görünce kıskanmış olabilir bu süreci zamanla ve sizin dostluğunuzla atlatacaktır. Video gördüğüm elinizi uzatınca ısırır gibi yaptıgında bırakın ısırsın elinizi çekmeyin güven sağlayın. Tekrar güvendiğinde yakınlaşacaktır. 3 saatlik yolculukta sorun yok yeterki yolculuk şartları iyi olsun ve gittiği ortam güvenli olsun 👍

patikkk

Yeni Üye
Agresif olmasının sebepleri ya semiha hanımın dediği gibi kızgınlık yada tüy döneminde olduğu için tahammül etmiyordur diğer bir sebep ise başka bir kuşu görünce kıskanmış olabilir bu süreci zamanla ve sizin dostluğunuzla atlatacaktır. Video gördüğüm elinizi uzatınca ısırır gibi yaptıgında bırakın ısırsın elinizi çekmeyin güven sağlayın. Tekrar güvendiğinde yakınlaşacaktır. 3 saatlik yolculukta sorun yok yeterki yolculuk şartları iyi olsun ve gittiği ortam güvenli olsun 👍
Çok teşekkür ederim.

Üst Alt