patikkk
Yeni Üye
Merhaba 15 aylık bir sultan papağanım. Normalde çok hareketli ve konuşkan bir erkek ele gelir sevdirir beni asla gagalamaz. Ama son zamanlarda başka bir sultan papağanı görünce çok agrasiflesiyor. (Misafirlerin sultanları geliyor evimize bazen ayrı odada tutuyorum rahatsız olmasın diye) Kuzenimin erkek sultanı var iki gün önce geldi çok kısa süre birlikte kaldılar hemen ayırıp ayrı odalara koyduk. Kuşum iki gündür çok sinirli asla yanına yaklaştırmıyor yanına. Daldari veriyorum koparıp koparıp atıyor yere. Bir kafese uçuyor bir başıma uçup saldırıyor sürekli. Ellerimi kanattı hep ısıra ısıra hiç yapmazdı çok üzgünüm. Eş istiyor sanırım ama ancak 4 5 ay sonra eş alabilirim müsait değil durumum ikinci bir sultan için. Bugün misafir kuşumuz evine dönecek belki eski düzenine dönünce rahatlar diye düşünüyorum ama iki gündür böyle. Ne yapabilirim sakinleşmesi için yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eş aldığım zaman bana ilgisi kaybolacaktır buna kendimi hazırladım ama eşini benden korumak için hep saldırgan mi olur emin olamadım isirmalari vs... Kalıcı olabilir mi eş alınca?
Eş aldığım zaman bana ilgisi kaybolacaktır buna kendimi hazırladım ama eşini benden korumak için hep saldırgan mi olur emin olamadım isirmalari vs... Kalıcı olabilir mi eş alınca?