• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganim bir türlü bana alismiyor

Alp Tuna

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar papaganimi alali 1 ay oldu ama bir turlu alısmadı elimi yaklastiriyorum ağzını aciyor tıslıyor elimi yaklaştığında ısıtmıyor ama elimden kaçıyor korkak gibi sanirim 1 ay oldu alınmadı her şeyi yaptım elimle yemler vs verdim ama olmadı çözüm var midir oneriniz var midir
Bu arada kusum yavru sultan papagani

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuşunuz kaç aylık veya yaşına girdi mi?

Alp Tuna

Aktif Üye
Pet Shop tan almıştım yavru diye sultan papagani

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Pet Shop tan almıştım yavru diye sultan papagani
Fotoğraf yükler misiniz? Belki yaş tahmini yapabilir ustalar. Isırmıyor ise büyük ihtimalle alışmaya çalışıyordur. Kafesin için de elinizi uzattığınız da nasıl davranıyor. Sağa sola mı atlıyor tüneğin üstünden mi kaçıyor?

Alp Tuna

Aktif Üye
Sağa sola atılıyor kaçıyor yani benden

MERVE

Paylaşımcı
Sultanlar ilk alışma sürecinde çok tıslama yaparlar ama alıştırması en kolay kuş türlerinden biridir. Alışınca da sizle çok güzel vakit geçirir merak etmeyin. Sadece sabırlı olmanız ve ona olan ilginizi elden bırakmamanız gerekiyor. Tıslasa da ısırsa da elinizi çekmeyin. Ona kafes dışında güzel şeyler söyleyin, göz teması kurun. Kafesini temizlerken onunla konuşun, susup kalmayın yanında. İlgili olduğunuzu gördükçe size zamanla bağlanacaktır.

MERVE

Paylaşımcı
Elinizi ısırıyor diye hemen pes edip çekmeyin. Israrcı olun yani. Kuşunuzun seveceği güzel ikramlarda bulunun. Mesela dal darı, elma, salatalık, muz gibi. Sultan Papağanları yerken mutlu olduğu yiyecekleri paylaşmıştım sitemizde mevcut. Oradan da detaylarıyla bakabilirsiniz.

Alp Tuna

Aktif Üye
Elinizi ısırıyor diye hemen pes edip çekmeyin. Israrcı olun yani. Kuşunuzun seveceği güzel ikramlarda bulunun. Mesela dal darı, elma, salatalık, muz gibi. Sultan Papağanları yerken mutlu olduğu yiyecekleri paylaşmıştım sitemizde mevcut. Oradan da detaylarıyla bakabilirsiniz.
Elimi ısırdigi icin çekmiyorum ısırmıyor da zaten ama elimden kaçıyor bende bekliyorum biraz sonra cekiyorum elimi inşallah alışır

MERVE

Paylaşımcı
Elimi ısırdigi icin çekmiyorum ısırmıyor da zaten ama elimden kaçıyor bende bekliyorum biraz sonra cekiyorum elimi inşallah alışır
Tamam bu güzel bir şey. Yavaş yavaş kafasını sevmek için yaklaştırın elinizi.

MERVE

Paylaşımcı
Kuşun resimlerini attim bakarsanız sevinirim
Baktım, öncelikle sağlıklı görünüyor. Gözler fıldır fıldır maşallah. Ayaklarına baktigim zaman körpe duruyor yani yaşı çok büyük değil. Alıştırmamanız için hiçbir sebep yok. Size güvenmesi için sabırla ve sevgiyle ona yaklaşmaya devam edin. Dediğim gibi elinizi ısırmıyorsa yavaş yavaş kafasına doğru götürün parmağınızı ve sevmeye çalışın. İlk kızacak zaten ama olsun. Zaten tadını bir alsa sürekli kafasını kaşıtmak isteyecek. Bu sayede aranızdaki bağ daha da kuvvetlenecektir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba arkadaşlar gereken herşeyj anlatmışlar sagolsunlar bende onların anlattığından farklı bişey anlatmiycaktim yani kısaca kuşunuza güven verin ve birazda zaman iyi olacak inşallah

ümit gürü

Yeni Üye
merhaba yaklaşık 1 ay önce sultan papağanı aldım petshoptan 2 adet bir tanesi çok uysal ama digeri öyle değil tıslıyor daha kötüsü ısırıyor ama çok felaket ısırıyor elimizden birşey yemiyor önce elimizi ısırmaya çalışıyor artık tünekleri yemliği çıkarım öyle yedirmeye çalışıyorum ve sürekli uyuyor ötmüyor da ne yapmalıyım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
merhaba yaklaşık 1 ay önce sultan papağanı aldım petshoptan 2 adet bir tanesi çok uysal ama digeri öyle değil tıslıyor daha kötüsü ısırıyor ama çok felaket ısırıyor elimizden birşey yemiyor önce elimizi ısırmaya çalışıyor artık tünekleri yemliği çıkarım öyle yedirmeye çalışıyorum ve sürekli uyuyor ötmüyor da ne yapmalıyım
Merhaba linki tıklayın ve konu açarak video ekler misiniz birde dışkı resmi

Üst Alt