• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım bir süreliğine tepkisiz kaldı ve kendinden geçti.

Enes96

Yeni Üye
Yaşı büyük bir sultan papağanım var daha bu sabah hiçbir şeyi yoktu az önce kafesten çıkartmak için yeltendiğimde tepkisiz olduğunu fark ettim hiçbir şekilde elime gelmedi ve kendinden geçmiş gibiydi hareket edemiyordu. Kuyruğu düşüktü ve aşırı derecede titriyor kafasını tam dik tutamayıp garip davranıyordu dili hafif dışarıda gibiydi ve soluğu garipti. Kafesten çıkartıp sabit durabileceği bir yere aldım ağzına su damlatıp içmesini sağladım ve önüne şekerli olduğu için bir parça elma bıraktım. Sudan sonra biraz kendine geldi elmadan biraz yedi şuan çevreye tepki vermeye başladı ama pek hareket etmiyor kuyruğu da düşük durumda. Yine de ilk haline göre bayağı iyi durumda kendine geldi elime vs. tepki veriyor. Dediğim gibi az önceye kadar herhangi bir hastalık belirtisi yoktu aniden oldu. Bir de kafes tabanında tel olmasina rağmen kağıtları kemirmiş bir şekilde ulaşıp ve kağıt parçaları yok yemiş olmasından şüpheleniyorum. Yaşadığın yere yakın kanatlı veterineri yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

eyidas

Aktif Üye
Tahminimce acil şekilde veterinere gitmesi gerek. Dışkı ve kuşun görsellerini paylaşabilir misiniz? Nerede yaşıyorsunuz tecrübeli arkadaşlar veteriner önerebilirler. @Hamdi @Aslı Ö. @Demet bükay

Enes96

Yeni Üye
Tahminimce acil şekilde veterinere gitmesi gerek. Dışkı ve kuşun görsellerini paylaşabilir misiniz? Nerede yaşıyorsunuz tecrübeli arkadaşlar veteriner önerebilirler. @Hamdi @Aslı Ö. @Demet bükay
Dışkı fotoğrafı için beyaz bir yüzeye yapmasını bekliyorum altına kağıt koydum. Yaptığında görselleri paylaşırım. Hatay'da yaşıyorum.

eyidas

Aktif Üye
Dışkı fotoğrafı için beyaz bir yüzeye yapmasını bekliyorum altına kağıt koydum. Yaptığında görselleri paylaşırım. Hatay'da yaşıyorum.
Daha önce forumda Hatay için Alfa Veteriner Kliniği ve Özel Antakya Veteriner Kliniği konuşulmuş bir arayın dilerseniz uzmanlar mı değiller mi hiç fikrim yok. Ulaşabilirseniz üniversite fakültelerinde de uzman oluyor. Yine hafta sonu açık mıdır bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlarda müsait olduklarında döneceklerdir mutlaka. Çok geçmiş olsun

Enes96

Yeni Üye
Daha önce forumda Hatay için Alfa Veteriner Kliniği ve Özel Antakya Veteriner Kliniği konuşulmuş bir arayın dilerseniz uzmanlar mı değiller mi hiç fikrim yok. Ulaşabilirseniz üniversite fakültelerinde de uzman oluyor. Yine hafta sonu açık mıdır bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlarda müsait olduklarında döneceklerdir mutlaka. Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim. Kendi kendine kafeste gezinip yem falan yedi kendime bayağı geldi bu arada ama hala biraz sersemlik hali var ve pek enerjisi yok. Zaten yaşından dolayı çok hareketli bir kuş değil ama biraz halsizlik devam ediyor.

eyidas

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim. Kendi kendine kafeste gezinip yem falan yedi kendime bayağı geldi bu arada ama hala biraz sersemlik hali var ve pek enerjisi yok. Zaten yaşından dolayı çok hareketli bir kuş değil ama biraz halsizlik devam ediyor.
Kaç yaşında acaba? Dün falan bir yere çarpmış olabilir mi? İshali yok değil mi? Popoda dışkı var mı birde? Birde kullandığınız vitamin varsa düzeniyle beraber buraya yazarsanız daha iyi olur

Enes96

Yeni Üye
Kaç yaşında acaba? Dün falan bir yere Qçarpmış olabilir mi? İshali yok değil mi? Popoda dışkı var mı birde? Birde kullandığınız vitamin varsa düzeniyle beraber buraya yazarsanız daha iyi olur
Tam yaşını bilmiyorum ama en az 6 yaşında olması gerekiyor. İshal konusunda da kendisi yıllardır özellikle kafesteyken ekstra sıvı dışkılıyor. İshal denebilir mi bilmiyorum ama dışkısı katı değil açıkçası. Popoda dışkı en son yoktu kontrol edeyim. Vitamin kullanıyorum ancak düzenli değil. Gerwit-w BT Amin Forte ve Probiyotik kullanıyorum hepsi Rohnfried ürünleri. Dün bir yere çarpmadığından eminim. Kuşun ve dışkının fotoğraflarını ekliyorum. Kuş 91 Gr şuan.

Son düzenleme:

eyidas

Aktif Üye
8 yaşında bir sultan papağanım var kendisi de kendimi bildim bileli çok su içer, su içmeyi çok sever, taze suya bayılır dolayısıyla sıvı dışkılıyor bu tarz bir durum olabilir. Bende kendi papağanımda hareketlerde yavaşlama gözlemliyorum ama zannımca 6 yaş sultan papağanları için daha genç sayılır. Dışkısında kendimce bir anormallik gözlemlemedim. Kursak kontrolü yapın aç kalmasın kursağı dolu mu bir bakın lütfen. Gece falan çırpınıp korkmuş veya bir yere çarpmış olabilir mi diye düşündüm açıkçası. Şu an o sersemliği tepkileri nasıl? Tecrübeli abilerim ve ablalarım müsait olduklarında daha detaylı bilgilendirecektir eminim sizleri. Çok geçmiş olsun.

Enes96

Yeni Üye
8 yaşında bir sultan papağanım var kendisi de kendimi bildim bileli çok su içer, su içmeyi çok sever, taze suya bayılır dolayısıyla sıvı dışkılıyor bu tarz bir durum olabilir. Bende kendi papağanımda hareketlerde yavaşlama gözlemliyorum ama zannımca 6 yaş sultan papağanları için daha genç sayılır. Dışkısında kendimce bir anormallik gözlemlemedim. Kursak kontrolü yapın aç kalmasın kursağı dolu mu bir bakın lütfen. Gece falan çırpınıp korkmuş veya bir yere çarpmış olabilir mi diye düşündüm açıkçası. Şu an o sersemliği tepkileri nasıl? Tecrübeli abilerim ve ablalarım müsait olduklarında daha detaylı bilgilendirecektir eminim sizleri. Çok geçmiş olsun.
Şuanda normal haline oldukça yakın davranıyor hatta az önce gayet normal şekilde uçtu bile. Ek olarak 6 yaşından büyük olduğuna eminim ben sahipleneli 6 yıl oldu ve o zamanlar 3-4 yaşında olduğu söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam. Şuanda yem yemesi gayet iyi hatta normale göre oldukça fazla yedi açıkçası hala daha inip inip yiyor arada marul ve elmaya da uzanıyor iştahı yerinde duruyor. Gözleme devam ediyorum ekstra anormal bir durum görürsem sizlere iletirim. Hafif halsizlik var ama normaline yakın davranıyor diyebilirim. İlginize çok teşekkür ederim.

eyidas

Aktif Üye
Rica ederim ne demek. Devam ederse mutlaka yarın hafta içi veterinerler ile görüşmeyi deneyin lütfen. Gelişmelerden de haber verin mutlaka. Çok geçmiş olsun tüyü kadar ömrü olsun minnoşun. 🐦🐦

Enes96

Yeni Üye
Rica ederim ne demek. Devam ederse mutlaka yarın hafta içi veterinerler ile görüşmeyi deneyin lütfen. Gelişmelerden de haber verin mutlaka. Çok geçmiş olsun tüyü kadar ömrü olsun minnoşun. 🐦🐦
Evt evet takipte kalıp anormal davranışları devam ederse yarın bir veterineri arayacağım hemen götürme şansım olmadığı için çok uzak çünkü bana eğer kanatlıdan anlıyorlarsa devamında bakacağım. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kağıt yediyse o da yapmış olabilir. Şu an hala halsiz mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kağıt yemiş olabilir çünkü kafeste parçaları bulamadım. Halsizligi ilk haline göre bayağı azaldı ama birazcık var hâlâ.
Merhaba sebze verin lütfen, bağırsakta birikme olabilir, rahat dışkılasın
Kağıt boğaza, gırtlağa kursağa yapışmış olabilir, su içsin bol bol

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kağıt parçalarında boya varsa zehirlemiş olabilir yoksa yani peçeteyi gagaladıysa o da kursak tıkanması yapar öğürmeye yada kusmaya başlar. Süreci takip edin bir daha olacak mı.

Enes96

Yeni Üye
Herkese teşekkür ederim bugün takipte kalıp bol bol sebze yemesini ve su içmesini sağlayıp sizlere dönüş yapacağım. Kağıtta boya yoktu diye hatırlıyorum varsa yazıcıdan çıkan mürekkep olma ihtimali var ama o da yoktu sanırsam eve geçip tekrardan kontrol edeceğim attığım kağıdı.

Enes96

Yeni Üye
Hocalarım çok sayıda güvercini olan bir yakınım var bana ishal için bir toz verdi kendi kuşlarında kullandığı çay kaşığının ucuyla mercimek tanesi kadar 100ml suya katıp verdim adını bilmiyorum tozun, üç gün vermemi söyledi.
Az önce eve geldim ve resmen arkasından fırlatırcasına dışkıladığını gördüm bayağı sıvıydı hatta çoğu suydu. Anlık olarak halsizlik vs. yok kendine bayağı gelmiş durumda.
Ek olarak önlem amaçlı Ronidasol verdi bir miktar onu da yanımda bulunduruyorum sizlere sormadan vermek istemedim. Bir de probiyotik formunda bir bağırsak düzenleyici verdi onu da henüz kullanmadım sizlere sormak istedim. Markasını bilmiyorum onun da hepsi kendi kuşlarına kullandığı ürünler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Üreticinin verdiği nedir ne değildir bilemediğim için yorum yapamam ama probiyotik ise verebilirsiniz. Ronidasol ise genelde trichomanos tedavisinde kullanılır ama en başta anlattığınız tabloyla pek örtüşmüyor. Bence bir süre takviye verin multivitamin yada probiyotik sonra gözlemleyin farklı bir durum olursa konu altına güncelleme yaparsınız.

Enes96

Yeni Üye
Az önce eve geldim dışkılarda kıvam konusunda toparlama var ancak anormal jelimsi bir kıvam oluşmaya başladı şeffaf kısımlarda ilacı kullanmaya başladıktan sonra. Ayrıca dinlenme tüneği olarak kullandığımız bir yere koyduğumuz bez bu haldeydi. Yeni koymuş olmamıza rağmen küflenme benzeri yapılar gördüm hemen değiştirdim. Sanırım nem tutacak bir şey koymayı bırakacağım. Dışkı fotoğraflarını ekliyorum. İlk iki fotoğraf son yaptıkları.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılarda hastalık var. Genel hali nasıl peki

Üst Alt