ToprakUras
Yeni Üye
Dişi sultan papağanım benimle neredeyse 10-11 aydır beraber. Bu gayet yeterli bir süre bana alışması için ama ben yine de merak ediyorum. Sabah uyandığımda kıpırlanıyor yanına geldiğimde kafasını hafif uçuş yapacakmış gibi indirip kaldırıyor. Kafesine genellikle meyveler ve marul veriyoruz ama elle alıştırmadık. Elimize pek alışkın değil ama omzumuza çıkıyor ve bazen yemeğimizden alıyor. kucağıma çıkıp kendini kabartıyor ve kendini kaşıyor. Kafasını sevmeme izin veriyor bazen sırt kısmını da seviyorum biraz. Bana güvenir durumda diye düşünüyorum ama ele yem alıp elimi öyle alıştırmadım hiç ve çok geç olduğumu düşünüyorum ve suçlu hissediyorum. Aynı zamanda yiyecek olarak bazen elma, armut veriyorum. Marul veriyorum. Yemeğimden de bazen veriyorum yanıma gelirse. Baktığım forumlara ve sitelere göre meyve veriyorum sebze veriyorum. Ama ona verebileceğim meyve sebze listeleyebilir misiniz? Ve araştırdım bazı yerlerde taze fasulye (çiğ) Sultan papağanlarına zararlı, bazı yerlerde yararlı yazıyor (?). Suyunu 2-3 günde bir değiştirmeye özen gösteriyorum (Musluk suyu vermiyorum asla). Kafesini temizliyoruz. Darı da veriyoruz arada. Kafesinde salıncak, birkaç tane oyuncak var. Hepsini çok seviyor. Arada dışarda da verdiğimiz ilgisini çeken parlak, takı gibi şeyler ilgisini çekiyor. Genelde kafeste çok fazla tutmamaya çalışıyoruz. Kuşumuzu genelde yazın yıkıyoruz elimizde. bir ay önce gibi bir süre duşluk aldık ona. Ama hala alışamadı. Alıştırmak için yapabileceğim bir şeyler varsa söyleyebilir misiniz? Söylemek istediğim son birşey daha var. Biz birkaç gün önce istanbula hasta ziyaretine gittik. Kuşumuzu komşumuza bıraktık. Orda bir muhabbet kuşu vardı. Geldiğimizde biraz korkmuştu. Çıkardığımızda yanımıza gelip biraz daha sakinleşti. Sanırım onların verdikleri sudan su kabı yosunlaşmış. Temizledik. Ve biraz muhabbet kuşları gibi ötüyordu. Ama birkaç gün sonra düzeldi. İnternette tasmalar ve bezler görmüştüm kuşlar için ama dışarı çıkarmaya korkuyorum. Sizce kuşuma yeterli miyiz? Ele alıştırmak için çok geç değil diye düşünüyorum. Mama ya da oyuncakla onu elime alıştırabilir miyim? Buraya kadar okuyanlara çok teşekkürler. Çok gereksiz şey yazdım biliyorum. Ama kızımı çok seviyorum.