• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım benden nefret ediyor

hakkıbulut

Yeni Üye
Merhabalar 2024 mart ayında camıma bir sultan papağanı kondu bende alıp beslemeye başladım. Yavru değil yeni yetişkin erkek sultan papağanı. İlk birkaç ay ilgilendim sonra bana alıştı bir dönem çok yakındı çağırdığımda geliyordu sevdiriyordu. Ancak bir anda değişti yine yanıma geliyordu ancak sevdirmemeye başladı en sonunda kafama omzuma konmaktan vazgeçti. Olduğum yerde bulunmayı seviyor ancak bana yanaşmıyor. Ne yaptıysam alıştıramadım üstüne de gitmiyorum bakımıyla evde sadece ben ilgileniyorum. Evin diğer bireylerinin omuzlarına kafalarına konuyor ancak bana saldırgan davranıyor. Kafesine mama koyacağım zaman elime saldırıp yaralıyor başkası mama koyarken yanaşırken saldırmıyor. Bunun sebebi ne olabilir ne yaptıysam yaranamadım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Onu strese sokacak bir davranış yaptınız mı veya güvenini zedeleyecek herhangi bir şey

hakkıbulut

Yeni Üye
Kafesinin içinden aldım birkaç kez ya da yakalayıp kafesine koymak durumunda kaldım ancak canını yakmadım yani mecburdum. Evin diğer bireyleri de aynı şeyleri yaptılar ancak bana ayrı bir nefreti var sadece benim odamda salıyorum başında duruyorum ancak asla ısınamadı bana evde en çok ilgilenen benim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evin en küçüğü siz misiniz evden annenize ya da babanıza birine çok mu düşkün

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok moralim bozuluyor artık üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım çocuğu tarafından sevilmeyen anne gibiyim
Merhaba kafesi açın, odada oturun ilgilenmeyin, konuşun uzaktan sohbet edin, zamanla gelecektir😊benim oğlum çok yabaniydi her şeyi denedim asla yaklaşmadı, aynı odada sürekli bekledim, şimdi ayrılmıyor, sabır, güvensin gelir🤲😊

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlkez böyle birşeyle karşılaştım . Hayvanlarda insan gibi valla ilk başta gelmeyı baslayıp sonra gelmemesı flan hicbırsey olmadan 😑😑

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok moralim bozuluyor artık üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım çocuğu tarafından sevilmeyen anne gibiyim
Ya kusura bakmayın buna güldüm 😅 Hiçbir şey için geç değil kendinizi ona sevdirebilirsiniz demet ablamın dediğini bir deneyin iyi olursunuz inşallah ☺

hakkıbulut

Yeni Üye
Merhaba kafesi açın, odada oturun ilgilenmeyin, konuşun uzaktan sohbet edin, zamanla gelecektir😊benim oğlum çok yabaniydi her şeyi denedim asla yaklaşmadı, aynı odada sürekli bekledim, şimdi ayrılmıyor, sabır, güvensin gelir🤲😊
Öyle yapıyorum aynı odada duruyor benimle odadan çıkınca bağırıyor yıkıyor ortalığı dolaşıyor olduğum odada ama asla yakınıma gelmiyor keyfine göre takılıyor . Yanlışlıkla yakınına gitsem bağırıyor tıslıyor kaçıyor.