• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Bana Alışmıyor

sultan4444

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanımı alalı 3 hafta olmasına rağmen omzuma gelyo küpemle oynuyo fakat parmağıma gelmiyo sürekli denemeler yapıyorum onu ürkütmeden ama gelmemekte ısrarcı

sultan4444

Yeni Üye
Yapmaya çalışıyorum fakat kaçıyo sabırla beklememe rağmen kesinlkle yaklaşmıyo kendine başka tarafa atıyo

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yapmaya çalışıyorum fakat kaçıyo sabırla beklememe rağmen kesinlkle yaklaşmıyo kendine başka tarafa atıyo
Kuşlar insan elini pençe olarak algılıyor zaman lazım biraz büyük sanırım kuşun baska başlıkta görmüştüm.

EnesGenç

Eski Forumcu
Egerki kuş 4 5 aylıktan büyük ise alışması zorlaşır ama alismaz değil alınabilir ama sizin sabrınız onemlidir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlgi gören her canlı er geç buna karşılık verir bence

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benim kuşumda elimi ısırıyor yeni geldi heniz ama 1,5 yaşında cennet papağanı çok ısırıyor ısırmasına izin veriyorum çünkü önceki sahibi kuşu çok hırpaladığı için güvenmiyor elimden bugün yem yemeye alıştı parmaklarımın arasından ısırmadan yem yiyor kendisini kaşıttırıyor ama yine kafes içinde yada dışında parmağıma çıkması için uzattığımda kaçıyor zamanla olacak şeyler çok canım yansada kuşumun böyle olması beni üzdüğü için ona elimi ısırması için bilerek uzatıyorum. Ki cennet papağanı gagası sultan papağanındanda çok çok kuvvetli bir ırktır düşünün artık sizde böyle yapmanız lazım yulaf çekirden verin elinizden yavas yavas hareketlerle kaçmayacaktır

sultan4444

Yeni Üye
Elimden yem vermeyi denedim dediğim gibi kesinlikle elime yaklaşmıyo defalarca sabırla denesemde aldığım petshop 4 aylık demişti birde benimki ısırıyo evet ama can yakmıycak derecede ısırıyo asla çekmiyorum elimi inşallah alışır zamanla

burakdalbudak

Paylaşımcı
Dostum 7 aylık aldım petshoptan durmadan tıslıyordu gelmiyordu en fazla 3 gün sürdü o gün bugündür acayip bağ kurduk ne yaparsam yapayım üstümden gitmiyor sabah gün aydınlanınca hemen uçup yastığıma geliyor kalk diye elinden gelen herşeyi yapıyor zamanla alışır herhalde

sultan4444

Yeni Üye
Peki siz nasıl alıştırdınız nasıl alıştı elinize

burakdalbudak

Paylaşımcı
Kafeste tıslıyordu elimi uzatınca amaaan dedim uzatmaya başladım direk oda gitsem mi gitmesem mi diyordu durmadan farkediyordum sonra birden her gün beni gördüğü için hrhalde 1 haftadan sonra hiçbirley dememeye başladı. Hatta kur ötüşleri yapıyor bana odada olmadoğım xaman 😂😂

sultan4444

Yeni Üye
Benimkide ben odadan çıkınca peşimden bağırıyo gelene kadar yanına susmuyo beni tanıdığına anlayabiliyorum ama bu parmağa gelme olayınıda inşallah aşarız 🤲🏻

Üst Alt