• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım bağırsak enfeksiyonu oldu... Fungostatin dediler mikostatin in muadili... Fakat bir üretici de insan sağlığında kullanılan ilaçların.

Melek35

Aktif Üye
İnstagram video yükleyebilirim. Burada yolladığım resimler çok net

Melek35

Aktif Üye
Çok tesekkür ederim gerçekten kullanmasını bilmiyorum. Yoksa neden söyleyeyim.. Hiç bilmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Resimler net ama benim resimlerden anlamsm gereken bir durum yok videodan görüp anlarsak yorum yaparız melek hanım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben sizin konunuzu hatırladım tuğrul abi yardımcı olmaya çalışmıştı. Parazitten şüphe edilmişti. Bazıları enfeksiyom demişti.Sizin yapmanız gereken herhangi bir veterine gidip dışkı analizi yaptırmak.En kötü veteriner bile dışkı analizi yapar illa kanatlı uzmanı olmasına gerek yok. İnsan ilaçları kuşa zarar verebilir. Ama elinizde ilaç yok piyasada ilaç yoksa kullanılır. İlaç kullandıktan sonra düzenleyici takviye ile bağışıklık yükseltilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Videoyu Instagram'dan gördüm ve kuşunuzda gördüğüm kadarıyla kis var yani tedavi görmesi lazım bu yüzden Antalya'da hayvan hastanesinde çok iyi bir kanatlı uzmanı var oraya götürün parça alıp analiz yapılması lazım sonrasında doğru ilacı kullanın şuan kabak çekirdeği vb. Şeyler vermeyin karışık yemi ve günlük Taze yem verin yediğinden emin olun birde kilo kaybı olup olmadığını anlamak için tartıp kilosunu buraya yazın kuşunuzu çok zayıf gördüm

Melek35

Aktif Üye
Şehmus bey burada kanatlı uzmanı yok Antalya ya gitme şansım yok...Ve Antalya da n şikayetçi olanda çok... Hayvan eziyet görsün istemiyorum zaten kanatları kesilirken travma geçirmiş asla elletmiyor... Ve fakat Alanya da veterinere götürdüm kanatlılara bakmıyor fakat öncesinde bakıyormuş... Ve kis asla olmadığını uçamadığı için yağlanma olduğunu söyledi.... Kanat tüy değişiminden sonra uçunca bir ay içinde erir dedi.... Kısaca hayvan zaten ürkek ben parça VS.. Aldırmam... Bu arada net bir şekilde bağırsak enfeksiyonu olduğunu da söyledi.. Mikostatin kullan dedi.. Ama ben size yazmak istedim yinede....

Melek35

Aktif Üye
Yani muayene etti ve yağ bezesi olmuş uçamadığı için dedi.... Kanatları kesik ya....

Melek35

Aktif Üye
Ben sizin konunuzu hatırladım tuğrul abi yardımcı olmaya çalışmıştı. Parazitten şüphe edilmişti. Bazıları enfeksiyom demişti.Sizin yapmanız gereken herhangi bir veterine gidip dışkı analizi yaptırmak.En kötü veteriner bile dışkı analizi yapar illa kanatlı uzmanı olmasına gerek yok. İnsan ilaçları kuşa zarar verebilir. Ama elinizde ilaç yok piyasada ilaç yoksa kullanılır. İlaç kullandıktan sonra düzenleyici takviye ile bağışıklık yükseltilir
Malesef burada yapmıyorlar... Tek tek arayıp sorabilirsiniz... Google dan yazınca hepsinin nosu çıkıyor

Melek35

Aktif Üye
Tuğçe hanım çok teşekkür ederim bu arada ilginiz için. Fakat iyi bir bağırsak enfeksiyonu ilacı tavsiye edilmiş olsa bu kuş iyileşecek eminim

Melek35

Aktif Üye
Videoyu Instagram'dan gördüm ve kuşunuzda gördüğüm kadarıyla kis var yani tedavi görmesi lazım bu yüzden Antalya'da hayvan hastanesinde çok iyi bir kanatlı uzmanı var oraya götürün parça alıp analiz yapılması lazım sonrasında doğru ilacı kullanın şuan kabak çekirdeği vb. Şeyler vermeyin karışık yemi ve günlük Taze yem verin yediğinden emin olun birde kilo kaybı olup olmadığını anlamak için tartıp kilosunu buraya yazın kuşunuzu çok zayıf gördüm
Evet zayıflık var... Çünkü kilo alamıyor.. Siz bana bağırsak enfeksiyonu ilacı tavsiye edemez misiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben size 70 tane bağırsak enfeksiyonu ilacı tavsiye ederim ondan kolayı yok ama bu kuşunuzu düzeltmez ki video istememin sebebi kuşun poposunu ve nefes alış verişi görmekti orada bir kitle oluşmuş dışkılarda temiz değil Antalya da iyi hocalar var hatta giden forumdan arkadaşlar var kuşunuza iyilik yapmak istiyorsanız ve vicdanen rahat olmak istiyorsanız götürün isterseniz size benim İstanbuldaki Kanatlı uzmanı hocamın iletişim bilgilerini özelden atayim ama inanın hocamda size aynı yeri tavsiye edecek çünkü birbirlerini tanıyorlar daha önce hayvan hastanesine hasta yolladık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
kitle var belkide alınacak ona maalesef biz ilaç tavsiyesi veremeyiz üzgünüm 🙏😔

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence tavisyeleri dinleyin,banada yağlanma gibi gelmedi.En kısa sürede kanatlı uzmanına gösterin burdan çözebileceğimiz bir şey değil

Mert.

Eski Forumcu
Melek sen parça aldırmam diyorsun da o böyle kalmasi ona daha çok zararı var Şehmus abinin önerdikleri uzman kanatlı hayvanlar uzmanıni yağlanma böyle olmaz bence benimkinde karaciğer yağlanması var. Kusumda dışkıları normal bunda başka birşey var iyilik yapmış olursun yoksa böyle ilaç onerirmez

Melek35

Aktif Üye
Tabiki iyiliği için ama buradaki veteriner yağ bezesi olduğunu söyledi.. O ne olucak.. Kitle zaten belli eder kendini sert olur.

Mert.

Eski Forumcu
Videoyu ben görmediğim için tam birşey diyemiyorum ama yine bence analiz sart

Mert.

Eski Forumcu
Ama analiz yaptırdı mi sen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bakın bu kist mesela
Ben bunun içinden ur çıkardım benim kusumdu çıkardığım parça bir ceviz büyüklüğünde diyebilirim şimdi sizin kuşunuzun yağ bezesi oldugunu varsayarsak bile yine bağırsak düzenliyici ile geçmez tam olarak ne olduğunu anlamak için kuşun analizi şart