• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ayak ısırıyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sayın hocam sürekli rahatsız ediyorum ama ayırınca videodaki gibi bir durum söz konusu oldu bu normal mi birde son birşey sorsam sarı kuşum kafasını videodaki gibi çevirmesi normal mi acaba
Birbirlerini görsünler😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Siz kızıştırma amaçlı mı ayırdınız? Eğer öyleyse yaklaşık 2 hafta kadar bir süre erkek yuvalık takılı olan asıl kafeste kalmalı, dişi ayrı bir kafese alınmalı. İsterseniz henüz cinsiyetten emin olmadığınız için kuşları aynı kafese alın, sadece yuvalığı söküp birkaç ay bekleyin. Hazır olduklarında kur hareketlerine(dişi için; öne eğilme, kuyruğunu kaldırma, civciv ötüşü gibi sesler mırıldanma, kızgınlık yumurtası yapma, erkek için; kur ötüşleri yapma, kafes tellerine vurma, kanatlarını kalp şeklinde açma) başlayacaklardır. O zaman duruma göre yuvalığı tekrar asarsınız.

Kafa hareketiyle ilgili bir fikrim yok. Alışkanlık edinmiş olabilir, nörolojik bir şey olabilir, kursak mantarı olabilir veya daha birçok farklı nedeni olabilir. @Semiha S. hocamın fikrini de merak ediyorum.
Stres yapıyor, bende ayırdığımda bu şekil boyun hareketi yapıyordu, gördüğü an kesildi😊

Kayraden

Yeni Üye
Anlaşmaları için ayırmıştım benim için çifleştirme en son aşama önce cinsiyet ayrımını yapıp sonra anlaşmalarını sağlayıp sizinde dediğinizi gibi en son yuvalığı takmayı düşünüyorum söylediğiniz pratikleri uygulayayım şartlar oluşunca yuvalığı takiyim çok teşekkür ederim sizlere 🙏🙏🙏🥰😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence bu kuşların ikiside dişi. Melodik ötüşte hiç duyulmamış buda dişi olduklarına işaret. Olaki albino olan erkekse eğer durumları anlaşıyor gibi değil. Aslında yuvaya sokmaya çalışmıyor lutino olan yuvalığı kaçış yolu olarak tercih ediyor ama ordada kurtuluş olmamış.

Kayraden

Yeni Üye
Hocam yuvalığı çıkardım ikiside dişi olsa bile böyle yanyana yaşamalarında bir sıkıntı olur mu sizce yoksa ayırmam mı lazım görüşünüz çok değerli teşekkür ederim 🙏🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam yuvalığı çıkardım ikiside dişi olsa bile böyle yanyana yaşamalarında bir sıkıntı olur mu sizce yoksa ayırmam mı lazım görüşünüz çok değerli teşekkür ederim 🙏🙏
Dişi erkek olayı değilde eğer davranışları bu şekilde devam ederse ayırmanız uygun olur. Anlaşıyor olsalar iki dişi iki erkek aynı kafeste durmaları sorun olmazdı.

Kayraden

Yeni Üye
Anladım sayın hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 🙏🙏😊

Üst Alt