• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ayak ısırıyor

Kayraden

Yeni Üye
Merhabalar 11 aylık erkek ve dişi iki sultan papağanım var yeni aldım sorunum beni görünce dişinin ayaklarına saldırarak onu zorla yuvalığa sokuyor dişiye sürekli eziyet ederek yuvalığa sokuyor neyapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar 11 aylık erkek ve dişi iki sultan papağanım var yeni aldım sorunum beni görünce dişinin ayaklarına saldırarak onu zorla yuvalığa sokuyor dişiye sürekli eziyet ederek yuvalığa sokuyor neyapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Büyük ihtimalle kıskanıyor😊
Sultanlar kıskanır, küser, öfkelenir ve bunu bariz şekilde belli eder, mümkün mertebe çok yaklaşmayın😊
Çifleşme oldu mu?

Kayraden

Yeni Üye
Malesef olmadı ama baya saldırıyor yuvalığa girince sesizce uzun bir süre bekliyorlar dişinin boyun tüyleri baya zayıf acaba ondan oldu diye düşünmüyor değilim bu arada ilginiz için teşekkür ediyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Malesef olmadı ama baya saldırıyor yuvalığa girince sesizce uzun bir süre bekliyorlar dişinin boyun tüyleri baya zayıf acaba ondan oldu diye düşünmüyor değilim bu arada ilginiz için teşekkür ediyorum
Didiklemiş olabilir, kanlı kavga olmadığı sürece endişe etmeyin

Kayraden

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim ilginiz için bu süreçte ne yapmalıyım acaba birde resim göndersem yaş tahmini yapabilirmisiniz acaba

Kayraden

Yeni Üye
Merhabalar böyle bir video çektim anlaşılır mı bilmiyorum ama cünsiyetiyle tahmini bir yaş öğrenmemiz mümkün olur mu sizce şimdiden teşekkür ediyorum iyili bu foruma geldim 🙏🙏🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@İhsan Z. 😊🤲 Videodan zor ışık az ama fotoğraf paylaşırsanız sevinirim hocam net cevaplar 😊🥰
Albino ve lutino maşallah, Albino olan daha zor ama hocam daha net biliyor görünce yazacaktır, siz 3-4 tane fotoğraf atar mısınız?
Sırtları, yüzleri, kanatları, ayakları😊

Kayraden

Yeni Üye
Ele alışkın olmadıkları için daha fazla yaklaşamadım kaçıp duruyorlar siz dedikten sonra şunu fark ettim eğer ıslık çalarsam anında dişiye saldırıyor uzatırsam ıslığı dişiyi zorla yuvaya sokuyor ayaklarına saldırarak tabi 🙏🙏😊

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ele alışkın olmadıkları için daha fazla yaklaşamadım kaçıp duruyorlar siz dedikten sonra şunu fark ettim eğer ıslık çalarsam anında dişiye saldırıyor uzatırsam ıslığı dişiyi zorla yuvaya sokuyor ayaklarına saldırarak tabi 🙏🙏😊
Maşallah ikiside birbirinden güzel 😊🥰
@İhsan Z. Hocam yardımcı olacaktır😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, fotoğraflar için teşekkürler. Mümkünse melodik ötüş varsa videosunu görebilir miyiz? Bir de ben bu yuvaya sokma anının videosunu görebilir miyim? Tahminimce beyaz kuşunuz kızgın erkek, sarı kuşunuz dişi fakat daha tam yaşını almamış. Sultanlarda erkek dişiyi sıkıştırıp yuvaya sokar bu normal ama dişi hazır değilse yumurta sıkışması gibi sağlık sıkıntıları olabilir.

Kayraden

Yeni Üye
Sayın Hocam ilginiz için ben teşekkür ederim daha hiç melodik ötüş görmedim beyazdan yem yerken hindi gibi ses çıkarıyor sadece bu 😊 anladığım kadarıyla sarının yaşı küçük ama beyazda genç mi sizce yani yaşını almamiş gibi mi yoksa 3.4 yaşlarında mı acaba ben ıslık çalınca videodaki gibi sarı olana saldırıyor şkinci videodada yuvaya sokuşu var çok teşekkür ediyorum ilginiz içşn iyiki varsınız

WhiteBlue

Yeni Üye
Kanatacak tarzda olmadığı sürece bana göre normal ama eşi ölen kuşumdan sonra erkek kuş diğer dişiyi kıskanmaya başladı aynı anda çıkarınca ya gagasını ya burnunu kanatıyor.
Öyle durumlar daha sıkıntı.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yaş konusunda yorum yapmak zor ama ayaklardan ve gaga etrafındaki tüylerden yaşını almış diyebilirim. Yine de kesin bir şey söylemek çok güç. Üretim için bu kafes düzeni çok doğru değil ki dişi kuşunuz zaten hazır değil gibi görünüyor. Sıkıştırıp yuvaya sokma derken bu şekilde şiddet uygulamaktan bahsetmiyordum 😅. Sarı kuşunuz bayağı kaçmaya çalışıyor, eş tutmamış olma ihtimalleri yüksek. Kafesleri ayırma yöntemi deneyebilirsiniz. Erkek kuş iyice kafesi sahiplendikten sonra geri bir araya getirebilirsiniz. Yuvalık yüksekte olsa ve kafeste yuvalığa doğru tek kalın bir tünek olsa daha iyi olur. Bunların dışında ben olsam bu çift için cinsiyetler ve yaş konusunda emin olana kadar yuvalığı sökerdim. Kanlı kavga etme ihtimalleri var.

Beyaz kuşunuz dört aylıktan büyük duruyor. Bu zamana kadar melodik ötüş duymadıysanız onun da dişi olması yüksek ihtimal. Albino yani beyaz surat lutino kuşlarda dişiler çoğunluktadır bu da aklınızda bulunsun.

Kayraden

Yeni Üye
Engin ve aydınlatıcı bilgileriniz için çok ama çok teşekkür ederim minnetarım🙏🙏🙏🥰😊

Kayraden

Yeni Üye
Sayın hocam sürekli rahatsız ediyorum ama ayırınca videodaki gibi bir durum söz konusu oldu bu normal mi birde son birşey sorsam sarı kuşum kafasını videodaki gibi çevirmesi normal mi acaba

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Siz kızıştırma amaçlı mı ayırdınız? Eğer öyleyse yaklaşık 2 hafta kadar bir süre erkek yuvalık takılı olan asıl kafeste kalmalı, dişi ayrı bir kafese alınmalı. İsterseniz henüz cinsiyetten emin olmadığınız için kuşları aynı kafese alın, sadece yuvalığı söküp birkaç ay bekleyin. Hazır olduklarında kur hareketlerine(dişi için; öne eğilme, kuyruğunu kaldırma, civciv ötüşü gibi sesler mırıldanma, kızgınlık yumurtası yapma, erkek için; kur ötüşleri yapma, kafes tellerine vurma, kanatlarını kalp şeklinde açma) başlayacaklardır. O zaman duruma göre yuvalığı tekrar asarsınız.

Kafa hareketiyle ilgili bir fikrim yok. Alışkanlık edinmiş olabilir, nörolojik bir şey olabilir, kursak mantarı olabilir veya daha birçok farklı nedeni olabilir. @Semiha S. hocamın fikrini de merak ediyorum.

Üst Alt