• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım aşırı halsiz

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar ben rusyada yaşıyorum ve bulunduğum bölgede kuş veterineri yok hatta civar bölgelerde bu yüzden acil yardımınıza ihtiyacım var! Dişi kuşum sürekli tüylerini kapartıp uyuyor neredeyse tüm zamanını uyuyarak geçiriyor 11 aylık, biz işteyken yalnızlık çekiyorsa diye eş aldık hiç bir değişiklik yok! Taneli yapıyordu kakasını bir yer bulup sadece test yaptırabildim! Baktari yok hatta olması gereken kadarda yok ilaç ile(bir çeşit baktari) dışkısı normale döndü ama halen aşırı keyifsiz halsiz ve sadece uyku modunda. Hiç oyun oynamıyor eskisi gibi uçmuyor her yere yürüyerek gidiyor mecbur kalmadıkça kanatlarını kullanmıyor yani aşırı tembellik var. Yemini yiyor o da sırf erkek bitirmesini yemi onu yerken görünce direk araya girip kendi yiyor. Tüy bakımını yapıyor ama eskisi kadar değil boynunu ve boyunu küçltüyor sürekli sadece biz yemek yerken sofraya gelip bakın ak için boynunu yükseltiyor, bunların sebebi nedir acaba acil yardım, veterinere götürme şansım yok, çünkü veteriner yok

Ekli dosyalar

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
+ meyve ve sebze yemiyor, yemi dışında sadece haşlanmış yumurta (en sevdiği şey) ve bir iki ısırık ceviz yiyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kusma yada burun deliklerinde sıvı gozlemlediniz mi ağızda kötü koku vs

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kusma çok daha önceden oldu bir kaç defa, halsizlik döneminde hiç görmedim (1 aydan fazla süredir böyle) kötü yok hiç olmadı civciv gibi kokuyor her zaman, burnundan hava atıyor ama ara, onu erkekte yapıyor sakıncalı bişe değil sanırım o

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
+ sıcağa gidiyor sürekli, petek üzerinde oturuyor, çaydanlık, çay fincanı gibi sıcak olan yerlere sokuluyor ben yatarken boynumun yanıma çenemin altına sokuluyor, elimle biraz uzaklaştırsamda direk geri gelip yapışıyor

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
+ bazen hafif titremesi oluyor ama sürekli değil

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun güncel dışkı resmini atabilir misiniz

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Biraz önce sildim açık sarı daha önce görmedim bu renkte

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tamam tekrar yaptığında resmini atın bir 10 dk içinde yapar zaten tekrardan

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuzun yem yediğinden emin olmanız gerekiyor kontrol şart. Kursak kontrolü yapın. Ben yeteri kadar yem yediğini sanmıyorum kuşunuzun

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kursağı her zaman boş, yemek yediği zamanlarda bile, sadece ilk eş aldığımda dolu gördüm kursağını, o da yemeğini kıskandığı için aşırı yemek yedi bir kaç gün

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ben yediğini düşünüyorum hatta aşırı erkekten çok daha fazla zaman geçiriyor yemlikte video çektim bakın isterseniz kırabiliyor mu yemleri

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yemek yerken gayet sağlıklı görünüyor onun dışında hep uyku modunda

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yem yiyorsa iyi, güncel dışkı resmi attığınızda hocalarımız da bir baksın derim