• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım alışıyor mu?

shyzeq

Yeni Üye
Kuşumu alalı 1 hafta kadar oldu ve şuan kafese de hakim olmuş durumda fakat hayla tıslıyor. Akşam yemliğini alıp bugün elimden darı yedirmeye çalıştım. Darıyı yanına baya yaklaştırdığımda yemeye başladı. Sizce böyle günde birkaç defa yapsam alışır mı yoksa başka bir şey yapmam mı gerekli? Not: Elimle yeminden vermeye çalıştım ama bana mısın demedi.

shyzeq

Yeni Üye
Aramıza hoş geldiniz ☺
Öncelikle size alışması için 1 hafta çok kısa bir süre
Kuşlar çok farklı karakterde aslında bizim çabamız da olsa da onlar isterse bize alışıyorlar
Sizde kuşunuzun sızı sevip vebnimsemesini bekleneniz gerkiyir bence
Bir süre salmayin kafese iyice alışsın
Gerisi zamanla gelecektir zaten
Neredeyse dışarıya hiç çıkartmadık diyebilirim. Bugün elimden yem vermeye kalktığım için bir fırsat ile dışarıya çıktı( kanatlarında bant var). Bir şey yapmadan kafesi yanına yaklaştırıp gittiğimde kendisi girdi.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
O bantları çıkarmanız gerekiyor. Sonuçta bu kuş kanat egzersizi yapmak zorunda kanatlarıni kullanamadığı sürece bu şekilde zaten kafesine de alışmasını beklemeyin. Sizin ellerinizi kollarınızı uzun süre bağlasalar ne tepki verirsiniz yaklaşır misiniz karşınızdaki kişilere ? Yani şuan eziyet görüyor kuş başka bir şey değil.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bant'ı anlamadım... Bu konuyu daha açar mısınız? Kafes Sultan Papağını için küçük... Sırf bu yüzden stres yapar...

shyzeq

Yeni Üye
Aldığı yer alışana kadar çıkarma demiş ki bu şekilde alisacagi da Yok
Hayvan şuan eziyet çekiyor
Yani aslında aldığım yere bunu söyledim dışarıya çıkardığım da uçamıyor yerde kalıyor bant olduğu için dedim ama o hiç önermedi çıkarmamı bana alışması gerekiyormuş ve hatta dışarıya çıkardığım zaman uçarsa alışmazmış gibi şeyler demişti.

shyzeq

Yeni Üye
Hocam peki çıkartalım fakat şuan kuşum bize alışmadı. Korkutmamak için üstüne fazla gitmiyorum, kanatlarındaki bantı nasıl çıkartıcam?

Kemal88

Yeni Üye
Bize alışması için kanatlarını bantlamak çok bencilce değil mi. Güven verirseniz zamanla zaten alışacak. Satıcının bunu söylemesi de ona canlı değilde nesne gibi baktığının kanıtı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yani bazıları ilaçlı su veya vitamin vermeden önce gece önünden suyu alın sabah verin diyolar ben bunu bile yapmaya kıyamıyorum.Siz önünden yemini almışsınız ve kanatları bantlı hayvan strese girer yapmayın.Zamanla zaten size alışır

shyzeq

Yeni Üye
Yani bazıları ilaçlı su veya vitamin vermeden önce gece önünden suyu alın sabah verin diyolar ben bunu bile yapmaya kıyamıyorum.Siz önünden yemini almışsınız ve kanatları bantlı hayvan strese girer yapmayın.Zamanla zaten size alışır
Hocam bantları şükür çıkartabildim fakat kuşum için korkuyorum kötü etkilenecek bu durumdan. Elle tutmayı da sevmiyorum kuşumun rahatsız olacağı birşey yapmak istemem.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam bantları şükür çıkartabildim fakat kuşum için korkuyorum kötü etkilenecek bu durumdan. Elle tutmayı da sevmiyorum kuşumun rahatsız olacağı birşey yapmak istemem.
Elle zorla yakalamayın zaten iyice strese girer.elden darı vermeye devam edin ama önünden yemliklerini alarak değil zamanla zaten size alışacaktır.Bi de hemen salmaya çalışmayın odayı bilmediği için sağa sola çarpabilir

shyzeq

Yeni Üye
Elle zorla yakalamayın zaten iyice strese girer.elden darı vermeye devam edin ama önünden yemliklerini alarak değil zamanla zaten size alışacaktır.Bi de hemen salmaya çalışmayın odayı bilmediği için sağa sola çarpabilir
Darıyı elden verirken tısladığı oluyor arada sırada ve çok yakınına getirmem gerek yedirebilmem için. Daha salacağımı düşünmüyorum fakat dışarıya saldığım zaman kafese nasıl geri koyacağım?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Darıyı elden verirken tısladığı oluyor arada sırada ve çok yakınına getirmem gerek yedirebilmem için. Daha salacağımı düşünmüyorum fakat dışarıya saldığım zaman kafese nasıl geri koyacağım?
Bir tünek uzatırsınız, bir çıkmaz iki çıkmaz sonunda başarır yani.. benim yetişkin cennet papağanım kafesten kaçtığında o şekilde koydum bana alışmadı ama her kaçtığında geri kafesine o şekilde koydum uçmak istiyorsa uçtu başka yere kondu en sonunda yorulunca tüneğe çıkıp yerine geçti böyle böyle idare ettik, şimdi kaynanamlarda ve her uçtuğunda koca kadın hem de kuştan korkan kadın aynı şekilde tünekle koyuyor yerine yani zor değil, önemli olan güvenini zedelememek

Üst Alt