• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et sultan papağanım agzini acip bogazindan hapsuruyor gibi yapıyor

almlaa

Yeni Üye
merhaba 6-7 aylik bir sultan papaganim var arada sirada hapsuruyordu ama hic hastalik belirtisi olmadığı için endiselenmemistim. ama dün sanki nefes alamiyor gibi ağzına açıp boğazından hapsurmaya başladı. hani hapsurmaya calisiriz ama hapsuramayiz ya ayni öyle hareketler yaptı. dışkısında falan bir sorun yok halsiz de değil,bu hareketi dün de bugün de yaptı.video eklemeye çalıştım ekleyemedim ama böyle agzini açıp çok kısık sesle hapsurmaya çalışıyor gibi yapıyor.kuş yemi falan da veriyorum. neden böyle yapıyor olabilir

almlaa

Yeni Üye
ya sorun sanki kursagiyla alakalı gibi agzini açıp kursağını hareket ettiriyor sindirememis olabilir mi kafesinde kalamar kemiği ve kuş kumu var da

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Uzman arkadaşlarımız var, mesajınızı görüp dönüş yaparlar mutlaka. Dışkı görüntüsü ve bu hareketi görüntüleyebildiğiniz bir video paylaşmanız da gerekebilir.

Kabarık ve halsiz değilse, kusmuyorsa, dışkıda ve kusmuğunda yem ve kötü koku yoksa, yeme içmede günlük aktivitesinde bir sorun yoksa endişe edecek bir durum olmayabilir.

İki nedenden olabilir; kursak mantarı belirtisi olabilir. bazen de hiçbir neden yokken ilgi çekmek için de yaparlar. "sevgi kusmuğu" diye de tabir ediliyor. Sevdiği bir kişiye ya da nesneye doğru kafasını ileri uzatıp sanki kusuyormuş gibi hareketler de yapabilirler.

Dediğin gibi uzman arkadaşlarımız konuyu daha iyi bilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba 6-7 aylik bir sultan papaganim var arada sirada hapsuruyordu ama hic hastalik belirtisi olmadığı için endiselenmemistim. ama dün sanki nefes alamiyor gibi ağzına açıp boğazından hapsurmaya başladı. hani hapsurmaya calisiriz ama hapsuramayiz ya ayni öyle hareketler yaptı. dışkısında falan bir sorun yok halsiz de değil,bu hareketi dün de bugün de yaptı.video eklemeye çalıştım ekleyemedim ama böyle agzini açıp çok kısık sesle hapsurmaya çalışıyor gibi yapıyor.kuş yemi falan da veriyorum. neden böyle yapıyor olabilir
Merhaba, kekik çayı yapıp burun deliklerine kulak pamuğu ile sürün lütfen antibakteriyeldir, Dr Animal tavsiye ederim, özellikle sinüs kanalları bakterisi içindir temin edin yüzüne püskürtün
Veteriner kliniğinden veya internetten alabilirsiniz
Ayrıca grit kum kullanın kafeste mutlaka olsun

Ekli dosyalar

Üst Alt