• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım ağzı açık nefes alıyor

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Bir kere ceyranda kaldığını düşünüyorum ilk hırıltıda hemen o günden şüphelendim o yüzden klimalı odada tutmaya başladım o da pek iyi değilmiş bilinçsiz ilerledim klimalı yerde çok daha fazla hırıltısı varmış :( şimdi daha iyi arada gidip dinliyorum verdiği tozdan verim alamaz isem 2 gün içinde veteriner ile görüşeceğim ekstra vitaminlerde almak istiyorum önerilere açığım
Keşke verdiği tozun bir fotoğrafını atsanız belki işe yaramayan daha çok kötü yapan bir şey olabilir neredeyse 2 aydır bu forumdayım ve çok fazla örnek gördüm bu konuda kuşları yaşamını yitirmiş ondan dolayı tozun fotoğrafını ismini atın toz hakkında @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö. @Tarık T. toz konusunda yardımcı olacaktır.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ne tozu bu ben anlamadım. Multivitamin mi probiyotik mi. Veren kişinin açıklaması ne oldu.

Son düzenleme:

Kubusnn

Yeni Üye
Ne tozu bu ben anlamadım. Multivitamin mi probiyotik mi. Veren kişinin açılması ne oldu.
Tozu kendi kuşlarına verdiği paketten verdi şu an elimde görseli yok kutunun bir küçük çıtçıtlı poşete ekledi olsa zaten eklerdim veren kişi üretici olduğu için yanlış bir şey vereceğini düşünmüyorum bu şekildeki bir kuşa ne verilir buradaki tecrübeli kişilerden de öğrenmek istiyorum diğer kuşumda hiçbir sorun yok çünkü :(

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Biraz iyi gibiyidi ağızdan nefes almaya başladı yeniden hapşırıyorda yemek yiyor sorunsuz uyuyamadım da ne yapsam diye çözümler arıyorum .. yarın sabah veterinere gitmek en doğru karar olacak sanırım
Eğer iliniz de bir uzman varsa zaten bekleyin direk götürün sonuçta arkadaşlarım görebildikleri doğrultuda fikirlerini yazıyor en sağlıklısı muayene sonucu ortaya çıkacaktır. Siz yine veteriner sonucu konu altında durumu hakkında bilgilendirme yapın.

Kubusnn

Yeni Üye
Eğer iliniz de bir uzman varsa zaten bekleyin direk götürün sonuçta arkadaşlarım görebildikleri doğrultuda fikirlerini yazıyor en sağlıklısı muayene sonucu ortaya çıkacaktır. Siz yine veteriner sonucu konu altında durumu hakkında bilgilendirme yapın.
Hiçbir fikrim yok kuşlara özel bir yer var mı bakacağım şimdi kekik suyu ile buhar makinam var odada onu açacağım eski bir makale gördüm forumda burununa sıkmış onlar çay olarak vermişler bu geceyi bir atlatalım diye bekliyorum kesildi şu an

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öyle yaptım umarım içer iştahı aşırı açık sürekli yiyor birde solunumu düzelse sesine üzüldüğümden uyuyamadım çözüm bulayım derdine düştüm şimdi kesildi ara ara yapıyor
Demet abla size dış parazit uygulandı mı diye sorduğunda hayır demişsiniz her ihtimale karşı uygulayın zaten rutin olarak yapılması gereklidir. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Uygulama sonrası 3 4 gün banyo yapmasın ve uyumadan önce yapın.

Kubusnn

Yeni Üye
Demet abla size dış parazit uygulandı mı diye sorduğunda hayır demişsiniz her ihtimale karşı uygulayın zaten rutin olarak yapılması gereklidir. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Uygulama sonrası 3 4 gün banyo yapmasın ve uyumadan önce yapın.
Birazdan gidip bakacağım bu markalara teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Üşütme olasılığı çok yüksek
Büyük ihtimalle de probiyotik vermiştir toz halinde
Sıcak tutun, klima çarpmasın üzerini örtün gerekirse sıcak su torbası yakınına koyun

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Listemiz de Şehmus hocamız Mersin için bu kliniği eklemiş isterseniz bir arayıp görüşün.

Petical Hayvan Hastanesi

Adres : Güvenevler, Güvenevler Mahallesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı (2, çevre yolu No:532, 33140 Yenişehir / Mersin

Telefon : 444 3 738 il alan kodu (0324)

Süleyman Gedik : 0533 938 30 31 (Kanatlı Uzmanı )

Kubusnn

Yeni Üye
Listemiz de Şehmus hocamız Mersin için bu kliniği eklemiş isterseniz bir arayıp görüşün.

Petical Hayvan Hastanesi

Adres : Güvenevler, Güvenevler Mahallesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı (2, çevre yolu No:532, 33140 Yenişehir / Mersin

Telefon : 444 3 738 il alan kodu (0324)

Süleyman Gedik : 0533 938 30 31 (Kanatlı Uzmanı )
İlginiz için teşekkür ederim Tarsus’ta yaşıyorum ben

Kubusnn

Yeni Üye
Üşütme olasılığı çok yüksek
Büyük ihtimalle de probiyotik vermiştir toz halinde
Sıcak tutun, klima çarpmasın üzerini örtün gerekirse sıcak su torbası yakınına koyun
Klimalı odadan aldım normal odaya üzerini çarşafı kalın şekilden örtüyordum hafif açıklık bırakarak üstüne bir battaniye de ekledim dün gece kekik çayı yaptım yumurtayı ilk kuşum asla yememişti bunda denemek istedim yumurta haşladım içine havuç rendeledim iştahı açık olduğu için hemen yemeye geldi içine sadece 1 damla zeytin yağı koydum buhar veren ufak bir aletim vardı kekik suyunu kaynatıp soğuttum onun içine ekleyip çalıştırdım abinin verdiği tozu sabah tekrar ettim şu an sesi hırıltısı yok çok şükür ne işe yaradı bilmiyorum kontrol ediyorum ara ara yapacak mı tekrardan diye 😊

Kubusnn

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable şu an böyle 🧿 okaliptus’un da iyi geldiğini söyleyen bir video görmüştüm almadım ama evde dağ kekiği olduğu için gece sadece dediğim gibi yaptım başka makaleden okuyup

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Kubusnn

Yeni Üye
Solunum problemi devam ediyor buraya götürün, mutlaka röntgen çekilsin 🙏🌸
İlk baştaki hırlama için dediyseniz beni sevmediğini düşünüyorum yaklaşınca hep yaptığı ses 😂 evet tam geçmedi ama ağızdan nefes alma geçti 🧿 Tarsus’ta imiş kuşu götürmem gerekli mi videolarını ve dışkı göstermem yeterli olacak mıdır ?

Üst Alt