• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım Açık Yarası Var

Berat1111110111

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dış parazit ve açık yara
Kullanılan İlaç
Rif ampül, parazit kovma fısfısı, ense damlası ve bazı yara merhemleri
Yaklaşık 2 yaşında olan kendi sultan papağanı çiftimin ilk yavrusu olan kuş yaklaşık 1 yıldır başka bir akrabamızdaydı, orda rahatsızlanması üzerine kendi evime getirdim. Kuş eve getirdiğimde incelediğimde kuşun dış parazit kaptığını ve vücudunun her yerinde büyük kitleler halinde akar yaraların olduğunu görmüştüm. Kuşu bir kullanıcının tavsiyesiyle rif ampül yoluyla akarlardan temizledim 3 haftada kuş siyah kabuklardan arındı. Evdeki tüm kuşlara ense damlasıyla akralardan arındırdım fakat arındırıp arındırmadığım hakkında şüphelerim var. Rahatsız olan kuş en büyük yarasını (sol kanat başında parmak ucu kadar yarası var) yaklaşık bir buçuk aydır sürekli olarak ısırarak yaranın iyleşmesine izin vermedi. Bunun sonucunda bu yarası açık yara haline geldi. Son bir haftada fark ettiğim bu problemi birkaç gün önce daha önceden veterinerden aldığım boyunluk takıp inceledim, kuşun hareketlerinin zorlaşmasından beslenmede sorunlar çekmesinden kaynaklı bir kaç gün önce yarasını üzerini kapatacak şekilde bezle kapattım. Kuş şuanda titriyor büyük bi sıkıntıı çıkarmı şüphelerim var. Bu yarayı bi türlü iyileştiremedim bu yara neden iyileşmedi, nasıl iyleştirebilirim, kuşlarda halen dış parazitmi var? yardımcı olursanız çok sevinirim. Kuşu bir kanatlı uzmana götürmem imkansız çünkü en yakın kanatlı uzman başka bir ilde bulunuyor. Kuşun yarası hakkında bir kaç fotoğraf bırakacağım

Üst Alt