• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanım 2 gundur yemek ve su içmiyor

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
uyuklama yemek yememe
Hastalık Belirti Tarihi
1 May 2022
Kullanılan İlaç
doksısıklın
7 aydır besledıgım kuşum 2 gundur yemek yemıyor, su içmıyor, bugun ıshal oldu, beyaz agırlıklı,çok halsiz, uyukluyor. acil yardım veterıner doksisiklin 2x2 dmala verdi, probıyotık ekledı, ama yemek ıstemıyor, şırınga ıle agzına dökuyorum , kursak besleme gerekırmı?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
7 aydır besledıgım kuşum 2 gundur yemek yemıyor, su içmıyor, bugun ıshal oldu, beyaz agırlıklı,çok halsiz, uyukluyor. acil yardım veterıner doksisiklin 2x2 dmala verdi, probıyotık ekledı, ama yemek ıstemıyor, şırınga ıle agzına dökuyorum , kursak besleme gerekırmı?
Kursak besleme yapın. Kuşunuzun solunum problemi mi var? Kuyruk oynaması nefes alıp verirken ses falan mı çıkarıyor

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
kursak besleme hıç yapmadmı, nefes borusuna kaçma ıhtımalınden cekınıyorum, solumada sorun yok ama bugun mukuslu sıvı bulaşı gordum elımde burnundan, ses cıkarmıyor,
kursak besleme ıcın detay verırımısınınz, kaç cm gondermelıyım, teknıgı nedır,

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kursak besleme hıç yapmadmı, nefes borusuna kaçma ıhtımalınden cekınıyorum, solumada sorun yok ama bugun mukuslu sıvı bulaşı gordum elımde burnundan, ses cıkarmıyor,
kursak besleme ıcın detay verırımısınınz, kaç cm gondermelıyım, teknıgı nedır,
Üst solunum yolu enfeksiyonu gibi geldi yeni yaptığı dışkıyı atar mısın

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
yeni dışkı tamamen beyaz sıvıdan ıbaret, kireç gibi, bide gogus kısmında yenı bi şiş ortya çıktı şimdi, gormedııgm anda düştü de mı oldu bilemıyorum, genel durumu daha kötu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kursaktan besleme yapın. Doksisiklin ile anti fungal ilaç önerilebilir. Kuşun hastalığı kursak mantarı ise doksisiklin dahada kötü yapar durumunu. Harici olarak sabah aksam günde bir damla ağızdan mikostatin damlatmanizi öneririm

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
Boğazda çıkan şey tümör ola bilir mi, düşmeye bağlı bir şişlik mi yoksa, tümör böyle hızlı oluşur mu

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu sorulara cevap arayarak zaman kaybediyorsunuz kuşunuzun acilen kursaktan beslenmesi gerekiyor, karnı doymayan yemek yemeyen kuş iyileşmez. İlk önce kursak beslemesi sonrasında ilaç tedavisi yapılır. Aksi takdirde aç bir kuşa ilaç çok ağır gelir. Kursaktan beslenmezse durumu daha da kötüleşir. Geçmiş olsun 😞 3 numara elle besleme aparatı ve a21 elle besleme maması temin ediniz. Youtube dan videolara bakarak nasıl yapılıyor oradan öğrenebilirsiniz.

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
Dün 2ci veterinere götürdüm, orada kalıp ağızdan beslenmeyi önerdiler, akşam üstü vefat etmiş malesef, beslemeye çalışırken kusmuş, ya aspire etti, yada dayanamadı.
Göğüs kafesinin altındaki cikintiyi veteriner zayıflıktan boğazı ortaya çıkmış dedi ama, belki de yabancı cisim yutmasından olmuştu, ama artık bilemicem bunu, teşekkürler cevap için 😓😓😓

EvinizinDoktoru

Yeni Üye
Bu sorulara cevap arayarak zaman kaybediyorsunuz kuşunuzun acilen kursaktan beslenmesi gerekiyor, karnı doymayan yemek yemeyen kuş iyileşmez. İlk önce kursak beslemesi sonrasında ilaç tedavisi yapılır. Aksi takdirde aç bir kuşa ilaç çok ağır gelir. Kursaktan beslenmezse durumu daha da kötüleşir. Geçmiş olsun 😞 3 numara elle besleme aparatı ve a21 elle besleme maması temin ediniz. Youtube dan videolara bakarak nasıl yapılıyor oradan öğrenebilirsiniz.
Kursak beslemeyi önermedi 2 veteriner de

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dün 2ci veterinere götürdüm, orada kalıp ağızdan beslenmeyi önerdiler, akşam üstü vefat etmiş malesef, beslemeye çalışırken kusmuş, ya aspire etti, yada dayanamadı.
Göğüs kafesinin altındaki cikintiyi veteriner zayıflıktan boğazı ortaya çıkmış dedi ama, belki de yabancı cisim yutmasından olmuştu, ama artık bilemicem bunu, teşekkürler cevap için 😓😓😓
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😢

Üst Alt