• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım 1 Haftadır İshal

Asya

Aktif Üye
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce aldığım sultan papağanım geldiği günden beri ishal. Kuşçuda biraz gözlemledim hareketli gözüküyordu kabarma vs yoktu, eve geldiğinde de bu belirtiler yoktu ama ertesi gün hafif kabardığını ve ishal olduğunu farkettim. Belki yeni geldiği için stresten dolayı böyledir diye düşündüm ama ishali 1 hafta boyunca geçmeyince artık endişelenmeye başladım. Yakınlarımda maalesef kuştan anlayan bir veteriner yok, o yüzden tek umudum sizsiniz yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu an diğer kuşumdan ayrı bir kafese aldım geçiçi olarak. Kendisi ve dışkısı bu şekilde
20221014_175849.jpg16657604850886387972779186635434.jpg

Asya

Aktif Üye
Diğer kuşumunda dışkısında problem var gibi. Ama onda kabarma vs yok. Ve az önce keşfettim kuşlardan biri bugün kusmuş ama hangisi bilmiyorum. Diğer kuşumun dışkısıda bu şekilde
20221014_190342.jpg20221014_190322.jpg

Mert.

Eski Forumcu
Kuşların her ikisinde bir problem var ilk önce ilk kuştan. Başlayalım. Hava akımına maruz kaldimi ye su dışında birşey ler verdinizmi kusma vb benzeri birşey varmı ikisinde ilk kuş ac oyuzden kabarıp elle besleme yapılmasını düşünüyorum ben

Asya

Aktif Üye
Kuşların her ikisinde bir problem var ilk önce ilk kuştan. Başlayalım. Hava akımına maruz kaldimi ye su dışında birşey ler verdinizmi kusma vb benzeri birşey varmı ikisinde ilk kuş ac oyuzden kabarıp elle besleme yapılmasını düşünüyorum ben
İlk kuşun aç olduğunu düşünmüyorum çünkü yemek yediğini gördüm bir çok kez. Hava akımına maruz kalmadılar yem dışında birşeyde verilmedi, birisinde kusma var ama aynı kafestelerdi o yüzden hangisi bilmiyorum. Kafesleri ayırdım eğer tekrar kusma olursa fark edilir zaten.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sularında ne var? Üstteki kuşun yem yiyor mu? Dışkıyi bozan etki Eden bişey var onları bir araştıralım yediklerini ve su katkılarını bize biraz anlatin

Asya

Aktif Üye
Sularında ne var? Üstteki kuşun yem yiyor mu? Dışkıyi bozan etki Eden bişey var onları bir araştıralım yediklerini ve su katkılarını bize biraz anlatin
Üstteki kuş yemek yiyor evet. Sularında şu an entrobac var belki az da olsa etkisi olur diye kuşu desteklemesi amacıyla veriyorum. Ayrı olarak birde gerwit veriyorum onun dışında verdiğim başka birşey yok uzun zamandır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
O zaman şöyle yapalım sıcak bir yere alalım ve bir çay kaşığı ılık suya bir damla bal dökün ve onu şırınga ile içirin suyuna da gerwit koysanız hemen içecektir baldan sonra ayrıca forumda @Bahar Y. Kardeşimin Kekikli çay tarifi var onu uygulayın iyi olacaktır inşallah 😊

Asya

Aktif Üye
O zaman şöyle yapalım sıcak bir yere alalım ve bir çay kaşığı ılık suya bir damla bal dökün ve onu şırınga ile içirin suyuna da gerwit koysanız hemen içecektir baldan sonra ayrıca forumda @Bahar Y. Kardeşimin Kekikli çay tarifi var onu uygulayın iyi olacaktır inşallah 😊
Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım inşallah çabucak iyileşir ikiside.

Asya

Aktif Üye
Merhaba, maalesef kuşlarımın ishali henüz geçmedi ve kabarmayan kuşumda artık hafif hafif kabarıyor. Dışkıları bu şekilde
20221019_174322.jpg20221019_173341.jpg

Üst Alt