• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Sultan papağanı

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Burçak gerekenleri yazıyor ama size tavsiyem sabah Ümraniye Vetumay Pet ve Kuş Veteriner Kliniğine gitmeniz dediği gibi bu çocuğun bir müddet bakımda kalması ve yemediği için gün içerisinde kursaktan beslenmesi gerek.

beryilmaz

Yeni Üye
Açıkçası iki gündür sürekli veterinerdeyim ve oksijen makinesi bile kiraladım ve maddı açıdan şu an biraz zorlanıyorum bundan kaynaklı burdan deneyimi olanlar vardır diye yazmak istedim 😕

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır hepsi şefaf renkte ilaçların
İlaç içeriklerini bilseydim daha iyi bir düzenleme yapardım ama maalesef farazi konuşuyorum şu an oksijen tedavisi dışında evde yapılacak pek bir şey yok, Tarık abinin dediği kliniğe götürüp yoğun bakımda kalsın orada daha iyi olacaktır inşallah 🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İlaç içeriklerini bilseydim daha iyi bir düzenleme yapardım ama maalesef farazi konuşuyorum şu an oksijen tedavisi dışında evde yapılacak pek bir şey yok, Tarık abinin dediği kliniğe götürüp yoğun bakımda kalsın orada daha iyi olacaktır inşallah 🌸
deksametazon furasemid ve enrofloksasin bunlarmış.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O zaman şöyle yapalım, mamaistten Neftor alın, yarım suluk suya 2 damla damlatın 10 gün boyunca tazeleyerek içsin en azından rahatlatır, açsa elle besleme yaptırın mutlaka çok önemli. İlaçları düzenli kullanın, oksijen tedavisine de devam edin 🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Açıkçası iki gündür sürekli veterinerdeyim ve oksijen makinesi bile kiraladım ve maddı açıdan şu an biraz zorlanıyorum bundan kaynaklı burdan deneyimi olanlar vardır diye yazmak istedim 😕
Haklısınız :( Burçak ın dediklerini uygulayın ama yemiyorsa günde 3 defa mutlaka kursaktan el besleme yapılması lazım. Siz kursaktan besleme yapamazsınız diye tahmin ediyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Verilen ilacın enroflaksosin antibiyotik ama baytril mi markası bilmiyorum, deksametazon kalp yetmezliği içindir tamam iyi, furasemid de ödem söktürücü muhtemelen dolaşım rahatlasın diye vermiş aslında ilaçlar gayet iyi, mama için ise versele laga a21 alıp su ile muhallebi kıvamına getirip yedirebilirsiniz ☺

beryilmaz

Yeni Üye
Paşa çok saldırgan ellenmeyi de çok sevmez ilaç verirken bile çok zorlanıyoruz ve stres olduğu için daha sonrasında daha kötü oluyor ama yine de deneyeceğim çok teşekkür ederim sizlere yine farklı bir alternatif olursa yazın lütfen🦋

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Paşa çok saldırgan ellenmeyi de çok sevmez ilaç verirken bile çok zorlanıyoruz ve stres olduğu için daha sonrasında daha kötü oluyor ama yine de deneyeceğim çok teşekkür ederim sizlere yine farklı bir alternatif olursa yazın lütfen🦋
Rica ederim keşke elimizden daha fazlası gelse ilaçlar düzenli, mamaist.com dan neftor almayı ihmal etmeyin ve en önemlisi beslenmesi inşallah çabuk toparlar 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Her zaman, keşke daha fazlasını yapabilsek ancak kuşlar olduğunda insanın elı kolu bağlanıyor kedi köpek gibi değiller 😞

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet baya zorlayıcı bir süreç son bir sorum ile sizi rahatsız edeceğim oksijen için bir süre var mı mesela 2-3 saat aralıksız versem bir problem yaşatır mı🙏
Evet baya zorlayıcı bir süreç son bir sorum ile sizi rahatsız edeceğim oksijen için bir süre var mı mesela 2-3 saat aralıksız versem bir problem yaşatır mı🙏
nefesi düzelene kadar verebilirsiniz 1-2 saat şeklinde ☺ Ama çok uzun süre oksijen de oksijen zehirlenmesi yapabilir ona dikkat edin ☺

beryilmaz

Yeni Üye
Nefesinde hiç düzelme olmuyor ama yine de belki az da olsa yararlı oluyordur çok teşekkür ederim tekrardan 🙃

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nefesinde hiç düzelme olmuyor ama yine de belki az da olsa yararlı oluyordur çok teşekkür ederim tekrardan 🙃
O zaman 1-2 hız arasında verin ☺ Yani sultanlarda 1-2 hız ayarı olarak verebilirsiniz ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamdır güncelleme yaparsınız ☺🌸