• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Sultan papağanı

Şans1

Yeni Üye
merhaba ben sultan papağanı alacağım iki farklı kuşu çok beğendim ama bazı sorularım var hep muhabbet kuşu besledim o yüzden sultan papağanlarının yaşından cinsiyetinden anlamıyorum ilk attığım fotoğraftaki kuşu adam 30 35 günlük yeni yem yiyor diye attı cinsiyet tahmini olarak da erkek gibi dedi sizler de bir tahmin yapar mısınız

2.attığım en sağdaki kuş ise 60 günlükmüş o da erkek gibi denildi bu bilgiler doğru mudur yetişkin kuş olma ihtimali var mı?
1000036194.jpg
1000036159.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tekli fotoğraffaki kuş henüz Bebek evet. Ama yüksek ihtimalle %90 dişi.

Diğeri çoklu fotoğraf net değil ona yorum yapamıyorum 🤷🏼‍♀️

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çoklu olan lutino cinsiyeti ötüş duymadan anlaşılmaz. Cinsiyet takıntınız yoksa tekli fotoğraffaki kuş güzel. Kendinize de hemen alıştırırsınız.

Şans1

Yeni Üye
Çoklu olan lutino cinsiyeti ötüş duymadan anlaşılmaz. Cinsiyet takıntınız yoksa tekli fotoğraffaki kuş güzel. Kendinize de hemen alıştırırsınız.
İkisi de aynı cins değil mi
Benek büyük ve daha koyu canlı renkse erkek diye duymuştum bilmiyorum tabi ama daha çok erkek kuş istiyorum
Bir de 2 aylık denildi videodaki ilk kafesteki kuşa onu da kendime alıştırabilir miyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İkisi de aynı cins değil mi
Benek büyük ve daha koyu canlı renkse erkek diye duymuştum bilmiyorum tabi ama daha çok erkek kuş istiyorum
Bir de 2 aylık denildi videodaki ilk kafesteki kuşa onu da kendime alıştırabilir miyim
İki aylık kuşuda alıştırabilirsiniz.

Kuşların birisi lutino pearl diğeri lutino 👍🏼

Benek olayı hurafe ☺

Şans1

Yeni Üye

Benek olayı hurafe ☺
Çok teşekkür ederim ama sanırım iki aylık olanı alacağım hiç tahmin yoksa %50 şansım olsun bari ama bu demek değil ki dişi çıkarsa onu sevmeyeceğim biriciğim olacak sadece çok özendim erkek kuşların ötüşüne ve konuşmasına 🥹
Bir de dişi kuşların hiç mi konuşması olmuyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim ama sanırım iki aylık olanı alacağım hiç tahmin yoksa %50 şansım olsun bari ama bu demek değil ki dişi çıkarsa onu sevmeyeceğim biriciğim olacak sadece çok özendim erkek kuşların ötüşüne ve konuşmasına 🥹
Bir de dişi kuşların hiç mi konuşması olmuyor
Dişiler nadirde olsa konuşur ama erkekler ilgilenirseniz kesin konuşur.

Cenemes

Yeni Üye

Benek olayı hurafe ☺
Bendekilerden biri lutino yanağı okadar çok turuncu ki. Sanki o rengi benim kuşumdan esinlenerek vermişler ama kendisi prenses :)) Zaten WF olan dişi çıkacak diye almıştım ters eşleşme oldu. WF erkek Lutinom dişi çıktı :))

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Şans1

Yeni Üye
Pearl desenler büyük ihtimalle dişi oluyor. Yavrularda cinsiyet belirlemek zordur. Bu yavruların anne babaları aynı ise lutino kesin dişidir. Görselde erkek ihtimali en yüksek gray olanda. Oda kesin değil.
Gray olan en sağdaki kuş mu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Semiha Hanım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz 🌸
Bu pearl desenler yavru kuşlarda dişide de erkekte de aynı olmuyor mu tüy değişiminden sonra erkek grileşiyor diye okumuştum
Pearl desenlerin yetişkin erkeğinde sırt desenlerde azalma olur tamamen gri olmaz. pearller %90 dişidir.

Üst Alt