• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı

LextacS

Paylaşımcı
Sultan papaganimin kuyruğu tahmini nezaman uzar kısa geldi gözümü yavru daha ve elimede alişmiyor napıcam 4 gündür benle hala alistiramadim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papaganimin kuyruğu tahmini nezaman uzar kısa geldi gözümü yavru daha ve elimede alişmiyor napıcam 4 gündür benle hala alistiramadim
kuyruk ve sırtı görünecek şekilde fotoğraf eklermisiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef bu kuş yavru değil. Yetişkin white face erkek. Veee kuş tüy hastası. Tüyleri için BT amin forte takviye verin haftada iki gün ama düzeleceğini hiç sanmıyorum. 😕

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş kesinlikle yavru değil ve tüy hastası. Siz takviye verin ama ben düzeleceğini düşünmüyorum. Üretime sokmayın başka kuşada yaklaştırmayın. Tüy hastalığı türlerin gereği Genetik olabileceği gibi bulaşıcıda olabilir.

zeysssbird

Eski Forumcu
Kuş kesinlikle yavru değil ve tüy hastası. Siz takviye verin ama ben düzeleceğini düşünmüyorum. Üretime sokmayın başka kuşada yaklaştırmayın. Tüy hastalığı türlerin gereği Genetik olabileceği gibi bulaşıcıda olabilir.
Semiha abla bu tüy hastalığı kuşun ölümüne sebep olabiliyor mu bilmediğim için soruyorum

LextacS

Paylaşımcı
Tamamdır teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Semiha abla bu tüy hastalığı kuşun ölümüne sebep olabiliyor mu bilmediğim için soruyorum
Hayır ölümcül değil. uçmasına ve yaşam kalitesine engel. Bazılarında ileri derecede olduğu için tüy kökleri kanlı düşüyor. Bu onlara acı veren bir durum. Bunu azaltmak için de b vitamini takviyesi gerekli. 😕

LextacS

Paylaşımcı
Hayır ölümcül değil. uçmasına ve yaşam kalitesine engel. Bazılarında ileri derecede olduğu için tüy kökleri kanlı düşüyor. Bu onlara acı veren bir durum. Bunu azaltmak için de b vitamini takviyesi gerekli. 😕
Yani b vitamini kullanırsam iyileşmez ama en azından daha iyi olur dimi yanlış anlamamisim @Semiha S.