• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı

KaranlikOlan

Yeni Üye
Öncelikle herkese selamlar.Sultan papağanımı 2-3 ay oldu.Papağanıma ilk ay çok hassas davranıp ürkütmeden yaklaştım.Elimde yem yedirdim.Dışarı saldığımda omzuma geldi hep.Hala da öyle hep omzumda duruyor.Ama elime gelmiyor elimi görünce korkuyor gibi kaçıyor.Bunun sebebi ne olabilir?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle herkese selamlar.Sultan papağanımı 2-3 ay oldu.Papağanıma ilk ay çok hassas davranıp ürkütmeden yaklaştım.Elimde yem yedirdim.Dışarı saldığımda omzuma geldi hep.Hala da öyle hep omzumda duruyor.Ama elime gelmiyor elimi görünce korkuyor gibi kaçıyor.Bunun sebebi ne olabilir?
Papağanınız kaç aylık? Aldığınızda kaç aylıktı, pet shoptan mı aldınız? Yani bazısında karakterinden kaynaklı oluyor, bazısında da size gelmeden önce bir travma yaşamış elden korkutulmuş olabilir 🤔

KaranlikOlan

Yeni Üye
Papağanınız kaç aylık? Aldığınızda kaç aylıktı, pet shoptan mı aldınız? Yani bazısında karakterinden kaynaklı oluyor, bazısında da size gelmeden önce bir travma yaşamış elden korkutulmuş olabilir 🤔
Tabi net olarak bilmiyorum ama yetişkin bir papağan 1 yaşında vardır daha küçük olduğunu söylüyorlar alırken ama geldiğinde babacık, cicikuş gibi kelimeleri konuşuyordu.Belki öyle bir travma yaşamış olabilir elimden yem yiyor omzumdan ayrılmıyor ama elime alışamadı bir türlü.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O zaman dediğim gibi, elle almaya çalışıp korkutulmuştur 😔 bu tarz travmaları atlatmaları oldukça zor oluyor malesef 😔 veya pet shopta kalabalık bir kafeste duran kuşlar arkadaşlarının kocaman bir el tarafından alınıp tekrar geri gelmediğini görünce bu tarz travmalar yaşayabiliyorlar 😢

KaranlikOlan

Yeni Üye
O zaman dediğim gibi, elle almaya çalışıp korkutulmuştur 😔 bu tarz travmaları atlatmaları oldukça zor oluyor malesef 😔 veya pet shopta kalabalık bir kafeste duran kuşlar arkadaşlarının kocaman bir el tarafından alınıp tekrar geri gelmediğini görünce bu tarz travmalar yaşayabiliyorlar 😢
Anlıyorum sabırla beklemeye devam o zaman aslında sıkıntım şu mesela bazen dışarı salıyorum ve acil işim çıktığı için geri kafese koymam gerekince zorluk yaşıyorum yoksa hiç sorun değil gelmemesi ama kafese girmesi gereken anlarda çok zor oluyor.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Anlıyorum sabırla beklemeye devam o zaman aslında sıkıntım şu mesela bazen dışarı salıyorum ve acil işim çıktığı için geri kafese koymam gerekince zorluk yaşıyorum yoksa hiç sorun değil gelmemesi ama kafese girmesi gereken anlarda çok zor oluyor.
Bir tunek yardımı ile koymayı dene. Tüneği uzat Tüneğe konsun yavaşça kafesin kapısına götür kendisi içeri girebilir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
@Cngznrt hocamız gereken cevabı vermiş, benim elime koluma ve bana hiçbir şekilde alışkın olmayan yetişkin cennet papağanım kafesinden kaçtığında hep tünekle alıp yerine koydum. Başta uçup kaçsa da 2-3 seferden sonra tüneğe çıkıyordu, böylece rahatça kafesine geri gidiyordu. Bu sırada yumuşak bir tonda güzelce konuşup hadi artık kafese girmen gerekli derseniz belki zamanla kafes kelimesini duyunca kafese girmeyi de öğrenir 😊