• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanı

berenssaglam

Yeni Üye
yeni sultan papağanı aldım bugün birkac saat oldu ama hic yem yemiyor fazla hareketde etmiyor nasıl bize cok iyi alistirabilirizz, elime gelmesini falan istiyorum omuzumda kafamda dursun

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle Ballı krakeri çıkarın lütfen zararlı kuşlarımız için, bir hafta on gün kadar kuşunuza zaman tanıyın, dışarı çıkarmayın sizi gözlemleyin kafesinden, sonrasında yavaş yavaş kafes içi eğitim vermeye başlayabilirsiniz öyle hemen aşılmaz tabii ki, öncelikle onunla aranızda güzel bir güven bağı oluşturmanız gerek

Ahmetcan

Paylaşımcı
yeni sultan papağanı aldım bugün birkac saat oldu ama hic yem yemiyor fazla hareketde etmiyor nasıl bize cok iyi alistirabilirizz, elime gelmesini falan istiyorum omuzumda kafamda dursun
Feyza ablama katılıyorum ballı kraker çıkarılmalı. Kafes tabanında ızgara yok sanırım o alttaki kağıt yerine havlu peçete koyarsanız daha sağlıklı olur. Artı olarak tüneğin üstüne salıncak koyunca hareket alanı kısıtlanmış oluyor gördüğüm kadarıyla zaten kafes küçük salıncağı çıkartmalısınız.
Konuya gelirsek ilk başlarda biraz tereddütlü yaklaşırlar. Kafese ve ortama uyum için biraz zaman gerekli. Bir hafta sonra alıştırma yapabilirsiniz mesela dal darı alıp elinizi uzatarak size alıştırmaya çalıştırabilirsiniz.
Maşallah. Tüyü kadar ömrü olsun. :love:

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok tatlı maşallah! İlk başta yemek yemez yeni bir ortam! 2 gün içinde yemeye başlar.. Aceleci olmayın önce kafes içinde elinize felan konmaya başlasın elinizi tunek gibi uzatın okşamaya veya yakalamaya çalışmayın daha da ürkekleşir parmağınızı kolunuzu göğsüne doğru uzatarak yavaş yavaş alıştıracasınız. Yani mantık siz canlı tüneksiniz bu kadar.. Kalanı zamanla o yapar zaten