• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Görsel Paylaşım Sultan Papağanı Yuvalık 'larınız

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ekli dosyayı görüntüle 82747
Ben sultanlarda seba marka PVC yuvalık kullanıyorum. Yapboz olduğundan hem muhafaza etmesi hemde temizliği çok kolay. Kuluçka bitince ayırıp yıkayıp kaldırıyorum. PVC olduğundan Bit vs olmasınıda engelliyor.
Bende resimdeki ürünün aynısı var ama çok yabancılıyorlar. Bir türlü alışamadılar. Normal ahşap yuvalığı takana kadar yüzüne bakmıyorlar. Sanırım rengi biraz daha natürel tonlarda olsa daha kolay alışırlardı 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar tekrardan,

Yeni yuvalığımı " 6mm Kavak Kontraplak" 'tan yapmış bulunmaktayım. 42x30x30 ölçülerinde.

Yuvalık önü ve içi hariç (kemirirler ise sağlıksal sorunları olmasın) diğer yerlerini görsellik amaçlı boyadım.
Önünü pürmüz ile yakarak daha koyu bir renk elde ederek, zeytinyağı ve balmumu ile yaptığım karışım ile cilaladım.

8cm yuvalık giriş ağzı açtım. Arka tarafa 5 adet hava girişi için 2cm çapında delikler açtım.

Yumurta bırakacakları alanı 16cm çapında oydum.

Folluk çevresindeki yükseklik 7cm.

Giriş deliğine, yuvalık kontrol zamanı ebeveynleri yuvalıktan çıkartıp tekrar girmemesi için ufak bir kapı gibi parça taktım.

Kapısı içinde mıknatıslı bir parça ve kol taktım.

> Video1
> Video2

Ekli dosyayı görüntüle 84243Ekli dosyayı görüntüle 84244Ekli dosyayı görüntüle 84245Ekli dosyayı görüntüle 84246Ekli dosyayı görüntüle 84248Ekli dosyayı görüntüle 84249Ekli dosyayı görüntüle 84250Ekli dosyayı görüntüle 84251Ekli dosyayı görüntüle 84253
Çok iyi çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Sipariş verebiliyor muyuz? ☺☺☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende resimdeki ürünün aynısı var ama çok yabancılıyorlar. Bir türlü alışamadılar. Normal ahşap yuvalığı takana kadar yüzüne bakmıyorlar. Sanırım rengi biraz daha natürel tonlarda olsa daha kolay alışırlardı 😊
Alışık oldukları yuvalık varsa farklı yuvalığa girmeyebiliyorlar. Sanırım biraz karakterde önemli. Benim pwc olana girmeyen takımlarımda oldu mesela.

Mr.KAPTAN

Yeni Üye
Şöyle bir taktik var bunu deneyin, Dal darı'yı yarısı yuvalık içinde yarısı yuvalık dışında kalacak şekilde sabitleyin, onu yerken yuvalığıda görür tanır.

Çok iyi çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Sipariş verebiliyor muyuz? ☺☺☺
Teşekkür ediyorum, beni baya uğraştırdı bunu yapmak ya :)

Mert G.

Eski Forumcu
Çok guzel olmuş elinize sağlık
Alışık oldukları yuvalık varsa farklı yuvalığa girmeyebiliyorlar. Sanırım biraz karakterde önemli. Benim pwc olana girmeyen takımlarımda oldu mesela.
Haklısın abla benımde bir cisim küçük yuvalıktan sonra folluklu takmıstım alısmadı sonra yavru alamadım . Hastalandı kaybettik

Mr.KAPTAN

Yeni Üye
Gerçekten güzel olmuş elinize emeginize sağlık.
Elinize sağlık çok güzel olmuş valla bebekler ısınıyor mu artık 😍
Teşekkür ediyorum.
Bu yuvalığa bir sonraki kuluçkada geçicem İnşallah. 4 'ü beraber dipdibe kardeş kardeş büyüyorlar şuanlık.😊

Sipariş oluyorsa bir tane de ben de almak isterim 🤣🤣🤣
Valla hazırı olsaydı bu şekilde alırdım hocam, olmayınca kolları sıvadım mecbur. :D

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ediyorum.
Bu yuvalığa bir sonraki kuluçkada geçicem İnşallah. 4 'ü beraber dipdibe kardeş kardeş büyüyorlar şuanlık.😊

Valla hazırı olsaydı bu şekilde alırdım hocam, olmayınca kolları sıvadım mecbur. :D
Çok sevindim 🙏☺ Sağlıkla büyüsünler inşallah 🤲😍

Mert G.

Eski Forumcu
Teşekkür ediyorum.

Nasıl yaptıgınızı merak ettim. Aslında forumda yer olması lazım orda yapımını paylaşabilirsiniz musaitseniz

Mr.KAPTAN

Yeni Üye
Nasıl yaptıgınızı merak ettim. Aslında forumda yer olması lazım orda yapımını paylaşabilirsiniz musaitseniz
Harika olmuş elinize emeğinize sağlık gerçekten siparişe kadar gidebilecek bir emek👏👏

Teşekkürler. Yapım aşamasına dair detay çekimler yapmadım.
Ekstra elimde şu şekilde birkaç farklı görsel daha var; Yapılan işlemleride yazdım.

Bu şekilde hazır kesilmiş kontraplaklar aldım, 6mm olanlar ile yuvalık iskeletinin montajını yaptım.
1cm lik kontraplaklar ilede yuvalıktaki follukta oyuk oluşturabilmek için,

IMG-20250405-WA0058.jpgIMG-20250405-WA0059.jpgMVIMG_20250404_132701.jpg

Bu şekilde birbiririne montajladım.
Bende masa testeresi olmadığı için işaretli alandaki fazlalıkları, yuvalık hem ağır olmasın, hemde kafese binen yük hafiflesin diye marangozda kestirdim.

MVIMG_20250410_065347.jpgMVIMG_20250410_065401.jpgMVIMG_20250410_065438.jpg

Hem yuvalıktaki hem folluktaki parçaları aynı ölçülerde dekubaj ile kestim.
( Sabitleme kısmı ev ortamında biraz zor oldu tabi İşkence olsada titreşimde parçaları sabitlemek biraz uğraştırdı. )

IMG_20250405_152036.jpg

Avuç taşlama makinesine bu aparatı takarak, folluktaki kavisli kısmı verebilmek için oydum.

MVIMG_20250420_142510.jpg

Yuvalıkta kuşların girebileceği yeri 8cm lik panç ile keserek, altına tünek takılabilecek bir delik açtım.

IMG_20250406_162203.jpgIMG_20250406_162222.jpg

> Video

Ve ortaya yukarıda paylaştığım şekilde birşey çıktı :)

Normal şartlarda bu şekilde kendi renginde kalsamı diye düşündüm, ama çok hoşuma gitmedi, bendeki yuvalık ile aynı renk'e dünüştürdüm.

Var olan yuvalıklar bu kuş türleri için benim gözüme küçük geliyordu, kuşlar yuvalık içinde daha rahat hareket etsin, ve yavrular büyüdüğünde rahat bir şekilde beslesinler diye, bu şekilde bir işe giriştim...

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekstra elimde şu şekilde birkaç farklı görsel daha var; Yapılan işlemleride yazdım.

Bu şekilde hazır kesilmiş kontraplaklar aldım, 6mm olanlar ile yuvalık iskeletinin montajını yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 84491Ekli dosyayı görüntüle 84492Ekli dosyayı görüntüle 84493

Bende masa testeresi olmadığı için işaretli alandaki fazlalıkları, yuvalık hem ağır olmasın, hemde kafese binen yük hafiflesin diye marangozda kestirdim.

Ekli dosyayı görüntüle 84495Ekli dosyayı görüntüle 84496Ekli dosyayı görüntüle 84497

( Sabitleme kısmı ev ortamında biraz zor oldu tabi İşkence olsada titreşimde parçaları sabitlemek biraz uğraştırdı. )

Ekli dosyayı görüntüle 84499

Avuç taşlama makinesine bu aparatı takarak, folluktaki kavisli kısmı verebilmek için oydum.

Ekli dosyayı görüntüle 84498

Yuvalıkta kuşların girebileceği yeri 8cm lik panç ile keserek, altına tünek takılabilecek bir delik açtım.

Ekli dosyayı görüntüle 84500Ekli dosyayı görüntüle 84501

> Video

Normal şartlarda bu şekilde kendi renginde kalsamı diye düşündüm, ama çok hoşuma gitmedi, bendeki yuvalık ile aynı renk'e dünüştürdüm.

Var olan yuvalıklar bu kuş türleri için benim gözüme küçük geliyordu, kuşlar yuvalık içinde daha rahat hareket etsin, ve yavrular büyüdüğünde rahat bir şekilde beslesinler diye, bu şekilde bir işe giriştim...
Vallahi çok emek verilmiş ve Mükemmel sonuç ortada, emeğinize yüreğinize sağlık, çok güzel 😊

Mert G.

Eski Forumcu

Ekli dosyayı görüntüle 84491Ekli dosyayı görüntüle 84492Ekli dosyayı görüntüle 84493

Ekli dosyayı görüntüle 84495Ekli dosyayı görüntüle 84496Ekli dosyayı görüntüle 84497

Ekli dosyayı görüntüle 84499

Ekli dosyayı görüntüle 84498

Ekli dosyayı görüntüle 84500Ekli dosyayı görüntüle 84501

> Video

Elinize sağlık çok güzel olmuş herhalde ben beceremem herhalde :(

Üst Alt