Bende resimdeki ürünün aynısı var ama çok yabancılıyorlar. Bir türlü alışamadılar. Normal ahşap yuvalığı takana kadar yüzüne bakmıyorlar. Sanırım rengi biraz daha natürel tonlarda olsa daha kolay alışırlardıEkli dosyayı görüntüle 82747
Ben sultanlarda seba marka PVC yuvalık kullanıyorum. Yapboz olduğundan hem muhafaza etmesi hemde temizliği çok kolay. Kuluçka bitince ayırıp yıkayıp kaldırıyorum. PVC olduğundan Bit vs olmasınıda engelliyor.
Çok iyi çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Sipariş verebiliyor muyuz?Merhabalar tekrardan,
Yeni yuvalığımı " 6mm Kavak Kontraplak" 'tan yapmış bulunmaktayım. 42x30x30 ölçülerinde.
Yuvalık önü ve içi hariç (kemirirler ise sağlıksal sorunları olmasın) diğer yerlerini görsellik amaçlı boyadım.
Önünü pürmüz ile yakarak daha koyu bir renk elde ederek, zeytinyağı ve balmumu ile yaptığım karışım ile cilaladım.
8cm yuvalık giriş ağzı açtım. Arka tarafa 5 adet hava girişi için 2cm çapında delikler açtım.
Yumurta bırakacakları alanı 16cm çapında oydum.
Folluk çevresindeki yükseklik 7cm.
Giriş deliğine, yuvalık kontrol zamanı ebeveynleri yuvalıktan çıkartıp tekrar girmemesi için ufak bir kapı gibi parça taktım.
Kapısı içinde mıknatıslı bir parça ve kol taktım.
> Video1
> Video2
Ekli dosyayı görüntüle 84243Ekli dosyayı görüntüle 84244Ekli dosyayı görüntüle 84245Ekli dosyayı görüntüle 84246Ekli dosyayı görüntüle 84248Ekli dosyayı görüntüle 84249Ekli dosyayı görüntüle 84250Ekli dosyayı görüntüle 84251Ekli dosyayı görüntüle 84253
Alışık oldukları yuvalık varsa farklı yuvalığa girmeyebiliyorlar. Sanırım biraz karakterde önemli. Benim pwc olana girmeyen takımlarımda oldu mesela.Bende resimdeki ürünün aynısı var ama çok yabancılıyorlar. Bir türlü alışamadılar. Normal ahşap yuvalığı takana kadar yüzüne bakmıyorlar. Sanırım rengi biraz daha natürel tonlarda olsa daha kolay alışırlardı![]()
Şöyle bir taktik var bunu deneyin, Dal darı'yı yarısı yuvalık içinde yarısı yuvalık dışında kalacak şekilde sabitleyin, onu yerken yuvalığıda görür tanır.Bende resimdeki ürünün aynısı var ama çok yabancılıyorlar. Bir türlü alışamadılar. Normal ahşap yuvalığı takana kadar yüzüne bakmıyorlar. Sanırım rengi biraz daha natürel tonlarda olsa daha kolay alışırlardı![]()
Teşekkür ediyorum, beni baya uğraştırdı bunu yapmak yaÇok iyi çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Sipariş verebiliyor muyuz?![]()
Haklısın abla benımde bir cisim küçük yuvalıktan sonra folluklu takmıstım alısmadı sonra yavru alamadım . Hastalandı kaybettikAlışık oldukları yuvalık varsa farklı yuvalığa girmeyebiliyorlar. Sanırım biraz karakterde önemli. Benim pwc olana girmeyen takımlarımda oldu mesela.
MÜKEMMEL olmuş emeğinize yüreğinize sağlık
Çok teşekkür ediyorum...Çok guzel olmuş elinize sağlık
Gerçekten güzel olmuş elinize emeginize sağlık.
Sipariş oluyorsa bir tane de ben de almak isterimÇok teşekkür ediyorum...
Gerçekten güzel olmuş elinize emeginize sağlık.
Teşekkür ediyorum.Elinize sağlık çok güzel olmuş valla bebekler ısınıyor mu artık![]()
Valla hazırı olsaydı bu şekilde alırdım hocam, olmayınca kolları sıvadım mecbur.Sipariş oluyorsa bir tane de ben de almak isterim![]()
Çok sevindimTeşekkür ediyorum.
Bu yuvalığa bir sonraki kuluçkada geçicem İnşallah. 4 'ü beraber dipdibe kardeş kardeş büyüyorlar şuanlık.
Valla hazırı olsaydı bu şekilde alırdım hocam, olmayınca kolları sıvadım mecbur.![]()
Nasıl yaptıgınızı merak ettim. Aslında forumda yer olması lazım orda yapımını paylaşabilirsiniz musaitsenizTeşekkür ediyorum.
Bu yuvalığa bir sonraki kuluçkada geçicem İnşallah. 4 'ü beraber dipdibe kardeş kardeş büyüyorlar şuanlık.
Valla hazırı olsaydı bu şekilde alırdım hocam, olmayınca kolları sıvadım mecbur.![]()
Nasıl yaptıgınızı merak ettim. Aslında forumda yer olması lazım orda yapımını paylaşabilirsiniz musaitseniz
Harika olmuş elinize emeğinize sağlık gerçekten siparişe kadar gidebilecek bir emek![]()
Vallahi çok emek verilmiş ve Mükemmel sonuç ortada, emeğinize yüreğinize sağlık, çok güzelTeşekkürler. Yapım aşamasına dair detay çekimler yapmadım.
Ekstra elimde şu şekilde birkaç farklı görsel daha var; Yapılan işlemleride yazdım.
Bu şekilde hazır kesilmiş kontraplaklar aldım, 6mm olanlar ile yuvalık iskeletinin montajını yaptım.
1cm lik kontraplaklar ilede yuvalıktaki follukta oyuk oluşturabilmek için,
Ekli dosyayı görüntüle 84491Ekli dosyayı görüntüle 84492Ekli dosyayı görüntüle 84493
Bu şekilde birbiririne montajladım.
Bende masa testeresi olmadığı için işaretli alandaki fazlalıkları, yuvalık hem ağır olmasın, hemde kafese binen yük hafiflesin diye marangozda kestirdim.
Ekli dosyayı görüntüle 84495Ekli dosyayı görüntüle 84496Ekli dosyayı görüntüle 84497
Hem yuvalıktaki hem folluktaki parçaları aynı ölçülerde dekubaj ile kestim.
( Sabitleme kısmı ev ortamında biraz zor oldu tabi İşkence olsada titreşimde parçaları sabitlemek biraz uğraştırdı. )
Ekli dosyayı görüntüle 84499
Avuç taşlama makinesine bu aparatı takarak, folluktaki kavisli kısmı verebilmek için oydum.
Ekli dosyayı görüntüle 84498
Yuvalıkta kuşların girebileceği yeri 8cm lik panç ile keserek, altına tünek takılabilecek bir delik açtım.
Ekli dosyayı görüntüle 84500Ekli dosyayı görüntüle 84501
> Video
Ve ortaya yukarıda paylaştığım şekilde birşey çıktı
Normal şartlarda bu şekilde kendi renginde kalsamı diye düşündüm, ama çok hoşuma gitmedi, bendeki yuvalık ile aynı renk'e dünüştürdüm.
Var olan yuvalıklar bu kuş türleri için benim gözüme küçük geliyordu, kuşlar yuvalık içinde daha rahat hareket etsin, ve yavrular büyüdüğünde rahat bir şekilde beslesinler diye, bu şekilde bir işe giriştim...
Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için...Vallahi çok emek verilmiş ve Mükemmel sonuç ortada, emeğinize yüreğinize sağlık, çok güzel![]()
Elinize sağlık çok güzel olmuş herhalde ben beceremem herhaldeTeşekkürler. Yapım aşamasına dair detay çekimler yapmadım.
Ekstra elimde şu şekilde birkaç farklı görsel daha var; Yapılan işlemleride yazdım.
Bu şekilde hazır kesilmiş kontraplaklar aldım, 6mm olanlar ile yuvalık iskeletinin montajını yaptım.
1cm lik kontraplaklar ilede yuvalıktaki follukta oyuk oluşturabilmek için,
Ekli dosyayı görüntüle 84491Ekli dosyayı görüntüle 84492Ekli dosyayı görüntüle 84493
Bu şekilde birbiririne montajladım.
Bende masa testeresi olmadığı için işaretli alandaki fazlalıkları, yuvalık hem ağır olmasın, hemde kafese binen yük hafiflesin diye marangozda kestirdim.
Ekli dosyayı görüntüle 84495Ekli dosyayı görüntüle 84496Ekli dosyayı görüntüle 84497
Hem yuvalıktaki hem folluktaki parçaları aynı ölçülerde dekubaj ile kestim.
( Sabitleme kısmı ev ortamında biraz zor oldu tabi İşkence olsada titreşimde parçaları sabitlemek biraz uğraştırdı. )
Ekli dosyayı görüntüle 84499
Avuç taşlama makinesine bu aparatı takarak, folluktaki kavisli kısmı verebilmek için oydum.
Ekli dosyayı görüntüle 84498
Yuvalıkta kuşların girebileceği yeri 8cm lik panç ile keserek, altına tünek takılabilecek bir delik açtım.
Ekli dosyayı görüntüle 84500Ekli dosyayı görüntüle 84501
> Video
Ve ortaya yukarıda paylaştığım şekilde birşey çıktı
Normal şartlarda bu şekilde kendi renginde kalsamı diye düşündüm, ama çok hoşuma gitmedi, bendeki yuvalık ile aynı renk'e dünüştürdüm.
Var olan yuvalıklar bu kuş türleri için benim gözüme küçük geliyordu, kuşlar yuvalık içinde daha rahat hareket etsin, ve yavrular büyüdüğünde rahat bir şekilde beslesinler diye, bu şekilde bir işe giriştim...