• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı yumurtlama

zeynepeser

Yeni Üye
Merhaba. 5. 5 buçuk aylık bir erkek diye sahiplendiğim bir Sultan papağanım var. Bu zamana kadar çok iyiydi. Hiçbir sağlıksal ya da hareketlerinde bir değişiklik olmadı. Bu hafta aniden huy değiştirmeye başladı. Normalde ısıtmayı bile bilmiyordu. Isırdım zannedip yalıyordu elimizi o derece. Bu hafta annemi ısırmaya başladı. Kafesinin tabanında takiliyor, kafeste kalması gereken saatlerde. Bazen dışkısını yediğini gördüm. Aşırı hareketli bir kuş. Yerinde durmuyor gerçekten. Bugün aniden sanki yumurtlayacakmış gibi eğilmiş, poposu biraz aşağı inmiş ses çıkarıyordu. Önceden de dişi Sultan papağanım vardı ve yumurtlarken böyle ses çıkarıyordu. Papağanımı, kuşlar hakkında bilgili birinden sahiplendim ve yavruyken büyük ihtimalle erkek ama buyuyene kadar cinsiyeti belli olmaz dedi. Ve bu yaşta yumurtlamasi da imkansız dedi. Eski kuşum yumurtlarken vefat ettiği için korktum buna da öyle olur diye. Ekmek ya da hamur işi yediyse yakın zamanda büyük ihtimalle ondan olmuştur dedi. Bazen yemek yerken sofradaki minik kırıntıları yiyordu o kadar. Bu ona zarar verir mi bilmiyorum.Fikri olan, bilgisi olan , tavsiyesi olan kişilerin yorumlarını bekliyorum.cok uzattım kusura bakmayın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba görebilir miyiz video ekler misiniz ekmek ve Mayalı hiçbir şey vermeyin kabız yapıyor zarar verir

zeynepeser

Yeni Üye
Merhaba görebilir miyiz video ekler misiniz ekmek ve Mayalı hiçbir şey vermeyin kabız yapıyor zarar verir
Tam beceremedim ama açılıyor bende video. Umarım açılıyordur. Kuşun ilk sahibine sordum ya eş istiyor ya da kırıntı dahi olsa ekmek yediği için böyledir dedi ama bilmiyorum. Bide yanlış anlaşılmasın, eski sahibi istedi poposunun videoda çıkmasını. Eğer yumurtlayacaksa genişler biraz dedi. O yüzden çektim

Paşa01

Paylaşımcı
Bende iki tane dişi var kızgınlıkta olduklarında aynen böyle popo kısmını yukarı kaldırıyorlar ve popo kısmı bu şekilde açılıyor. Aynı hareketler

zeynepeser

Yeni Üye
Bende iki tane dişi var kızgınlıkta olduklarında aynen böyle popo kısmını yukarı kaldırıyorlar ve popo kısmı bu şekilde açılıyor. Aynı hareketler
Anladım, önceden benim de dişi Sultan papağanım vardı.benzer hareketleri yapiyordu.ama şuanki kuşum aşırı hareketli. O kızgınlık döneminde çok yorgun oluyordu ve karın kısmı sisiyordu hafif. Yumurtadan dolayı. Bunu kontrol ettirdim. Karın ve alt kısmı boş,yani hiçbir yokken ikiniyor.bu yüzden erkek ve kızgınlıkla ya da ekmek yediğinden dolayı bağırsaklarında problem oldu bu yüzden böyle gibi düşündük.bilemiyorum

Üst Alt