zeynepeser
Yeni Üye
Merhaba. 5. 5 buçuk aylık bir erkek diye sahiplendiğim bir Sultan papağanım var. Bu zamana kadar çok iyiydi. Hiçbir sağlıksal ya da hareketlerinde bir değişiklik olmadı. Bu hafta aniden huy değiştirmeye başladı. Normalde ısıtmayı bile bilmiyordu. Isırdım zannedip yalıyordu elimizi o derece. Bu hafta annemi ısırmaya başladı. Kafesinin tabanında takiliyor, kafeste kalması gereken saatlerde. Bazen dışkısını yediğini gördüm. Aşırı hareketli bir kuş. Yerinde durmuyor gerçekten. Bugün aniden sanki yumurtlayacakmış gibi eğilmiş, poposu biraz aşağı inmiş ses çıkarıyordu. Önceden de dişi Sultan papağanım vardı ve yumurtlarken böyle ses çıkarıyordu. Papağanımı, kuşlar hakkında bilgili birinden sahiplendim ve yavruyken büyük ihtimalle erkek ama buyuyene kadar cinsiyeti belli olmaz dedi. Ve bu yaşta yumurtlamasi da imkansız dedi. Eski kuşum yumurtlarken vefat ettiği için korktum buna da öyle olur diye. Ekmek ya da hamur işi yediyse yakın zamanda büyük ihtimalle ondan olmuştur dedi. Bazen yemek yerken sofradaki minik kırıntıları yiyordu o kadar. Bu ona zarar verir mi bilmiyorum.Fikri olan, bilgisi olan , tavsiyesi olan kişilerin yorumlarını bekliyorum.cok uzattım kusura bakmayın.