• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurtalari damarlanma

etk123

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 11 Nisan'da ilk yumurtasını bugün 5. Yumurtasını yaptı.yumurtalarin hepsine baktık eşimle damarlanma var mı diye.sadece 1 tanesinde sanki biraz var gibi ama emin değiliz.yumurtalara 15 Nisan da tam olarak yattı.simdi 6 günde damarlanir deniyor ya.11 Nisan'da ilk yumurtayi yaptı ama o gün ve 13 Nisan da da yatmadı 15 nisandan sonra yumurtaya yattı.ben 6 .gün olarak 15 nisandan sonra mi sayayım ?yani bugun hepsine baktım hiç damar yok ya üzüldüm.sanki bir tanesinde oluşacak gibi .

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhtemelen yatmadığı için yumurtalar soğudu, son yumurtayı ne zaman yaptı

etk123

Yeni Üye
Hergun yatıyor son yumurtayı bugün yaptı 15 17 ve 19 yumurtalarının üstünden hiç kalkmadi nerdeyse

etk123

Yeni Üye
Yani sadece 2 yumurtaya hatta ilk yumurtayi yapınca doğru dürüst yatmadı üstüne yuvalık yoktu yuvalık takinca 13 ünde içine yaptı 13 ünde yattı kalktı falan ama 15 inden sonra nerdeyse hiç kalkmadan yattı tabi yem yemeye falan cikiyor

Mert G.

Eski Forumcu
Yani sadece 2 yumurtaya hatta ilk yumurtayi yapınca doğru dürüst yatmadı üstüne yuvalık yoktu yuvalık takinca 13 ünde içine yaptı 13 ünde yattı kalktı falan ama 15 inden sonra nerdeyse hiç kalkmadan yattı tabi yem yemeye falan cikiyor
Boş yumurta olabilir ne takviyesi veriyorsunuz

etk123

Yeni Üye
İki günde bir yumurta havuc verdim .bugün sadece Yumurta verdim.bı kizstirici vitamin aldım bir kere de sularına verdim başka normal bir şekilde devam

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence şu an havuç ve kızıştırıcı vermeyin, haftada bir veya iki kez yumurta maması verin, sebze salatası yapın verin. Ek olarak 15 ve sonraki yumurtalar muhtemelen dolu olacak 🙏🌸

Mert G.

Eski Forumcu
Kalamar kemiği var kafeste e 50 de aldım onu gun aşırı mi vereyim suluga kaç damla damlatayim
Siz nasıl kullandınız kacıncı kuluckası kusun ona göre program olusturalım rutın olarak gervit multivitamin
Bt amin forte
Enrobact probiyotik kullanın

etk123

Yeni Üye
Kuş ilk defa yumurtladi ilk kuluçka ben sadece 1 kere suya e 50 damlattim birde gün aşırı yumurta havuc verdim iki kere bugün sadece Yumurta verdim havucsuz.dediginiz ilaçlar yok ama alırım hemen gelmez ama

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yapabilir de yapmayabilir de çiftleşme devam ediyor mu

Mert G.

Eski Forumcu
Kuş ilk defa yumurtladi ilk kuluçka ben sadece 1 kere suya e 50 damlattim birde gün aşırı yumurta havuc verdim iki kere bugün sadece Yumurta verdim havucsuz.dediginiz ilaçlar yok ama alırım hemen gelmez ama
İsterseniz Biraz kusları dinlendirin. Takviyelerını yapın sonra yine 1 hafta e50 verin inşallah. Bu sefer inşallah dolu olur yumurtalar. Yumurtalar boşsa alın atın yorulmasın kuş E 50 nasıl kullancagınızı anlatırım dinlendirdıkten sonra .

etk123

Yeni Üye
Göremiyorum ki evde değilim pek.evdeyken de kuş hep yuvada .bir kere gördüm ciftlestigini

etk123

Yeni Üye
İsterseniz Biraz kusları dinlendirin. Takviyelerını yapın sonra yine 1 hafta e50 verin inşallah. Bu sefer inşallah dolu olur yumurtalar. Yumurtalar boşsa alın atın yorulmasın kuş E 50 nasıl kullancagınızı anlatırım dinlendirdıkten sonra .
Evet daha bugün yumurtladi son yumurtasını yani onlarin dolu olma ihtimali vardır diye düşünüyorum yani biraz yatsınlar bakalım sonra dinlendirecegim boş cikarsa

Mert G.

Eski Forumcu
Evet daha bugün yumurtladi son yumurtasını yani onlarin dolu olma ihtimali vardır diye düşünüyorum yani biraz yatsınlar bakalım sonra dinlendirecegim boş cikarsa
Eee ozaman ellemeyin rahatsız etmeyin 6 gün sonra kontrol edersiniz daha yumurta olabilir ve kalamar kemiği ve grit kum eksik etmeyın