• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurtalar çıkıyor

kn0w

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Şu sıkıntılı deprem süresinde yumurtaları hiç bırakmadılar ve şuan 5 yumurtadan 1 tanesi çıktı ilk defa yavru çıkardılar.
Çok rahatsız etmek istemiyorum yuvayı açarak ama anne yeteri kadar besler mi? Aç kalır mı ? merak ediyorum açsam diğer yumurtalara zararı olur mu ?

Ekli dosyayı görüntüle 41233

Nur Y.

Paylaşımcı
Çok rahatsız etmeyecek şekilde gün içersinde gözlemleyin. Kursak kısmı sarı renkli dolu oluyor hafif şişkin olur besleme sonrası bunları takip edebilirsiniz

kn0w

Yeni Üye
Sanırım bu gün 1 yumurtada daha ses var gibi açmadım ama

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Günde bir kez yavrunun çıktıgi saatlerde bakınız ve kontrol ediniz Takviye besleme gerekebilir bunun için aparat ve mama bulundurun bide günlük mama hazırlayın amaçların yiyip yavrulara rahat kusması için

kn0w

Yeni Üye
Mama var besleme aparatı var. Ama işte diğerlerine zarar vermemesi için fazla müdehale etmek istemiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mama var besleme aparatı var. Ama işte diğerlerine zarar vermemesi için fazla müdehale etmek istemiyorum.
Normal mama da verin kuş maması beautiful food olabilir, cede, versele laga,ouiko bunlardan birini temin Edip hergun bir verimlik nemlendirerek verin ister sebze ile ister haşlanmış yumurta ile nemlendirebilirsiniz

kn0w

Yeni Üye
ortalama 24 saat e yaklaştı el beslemesine ihtiyaç var mı yoksa besliyorlar mı?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kursak şiş ve doluysa gerek yok eğer değilse elle besleme maması hazıalayıp,kürdanı ikiye kırıp yedirin aparat ile besleyemezsiniz

kn0w

Yeni Üye
Az şişkin hafiften sarı mercimek kadar gibi

Nur Y.

Paylaşımcı
O zaman beslemiş olma ihtimali yüksek. İçiniz rahat etmezse yakından net bir fotoğraf atarsınız daha iyi yardımcı olabiliriz🤗

kn0w

Yeni Üye
Dün akşam 2. yumurta da açıldı şimdilik besliyorlar. Yumurta havuç versa laga mama az miktarda bebe bisküvisi ile mama yaptım normalde bitiremezlerdi hepsini yemişler. diğerlieri çıktığında hepsine yetişebilirler mi ?

Nur Y.

Paylaşımcı
Dün akşam 2. yumurta da açıldı şimdilik besliyorlar. Yumurta havuç versa laga mama az miktarda bebe bisküvisi ile mama yaptım normalde bitiremezlerdi hepsini yemişler. diğerlieri çıktığında hepsine yetişebilirler mi ?
Hergün günlük olarak mama takviyesi verirsiniz. Sadece yemle zorlanırlar. Mama+yem daha besleyici olur. Yumurtaları fazla bekletmeyin fazladan haslayıp ayırmayın 7 saatten sonra yumurta bozulmaya başlar. Ben ek olarak haftada bir daldarı verıyorum. Taşları kumları vitaminleri tam olsun. Sağlıkla büyüsünler ınsallah 🧿

kn0w

Yeni Üye
Kalamar kemiği, kuş kumu , Mineral blok mevcut yem olarak versa laga prestij kullanıyorum. Vitanim olarak hafta 2 avisol plus veriyorum 10 güne 1 olacak gibi de probiyotik veriyorum. 2-3 güne bir yumurta maması dediğiniz gibi 7-8 saat duruyor alıyorum.
Bişey daha soracağım şuan kafesin altı baya kirlendi temizlesem sorun olmaz heralde.

kn0w

Yeni Üye
Arkadaşlar yuvada 3 adet yavru oldu 2 adet daha yumurtama var ama yavruların altındaki talaşı ne zaman temizlemeliyim nelere dikkat etmeliyim

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bebe bisküvüsü geçici bir önlem tavsiye etmem sütlü onlar kuşlar için sağlıklı değil sadece acil durumlarda kullanın

kn0w

Yeni Üye
Dün değil önceki gün3. çıktı bu gün 4. çıkması lazım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman bekleyelim ve günlük ürkütmeden takip edelim 👍

kn0w

Yeni Üye
bu gün ilk yavruya tam 1 hafta oldu toplam 4 yavru 1 yumurta kaldı ama yuva çok kötü kokuyor yavrulara zararı olur mu bu gün temizlesem mi

Üst Alt