• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurta kontrolü

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

FatihB.

Tutkulu
Maşallah erkek evrim geçirmiş benim yunusum a çok benziyor dişi de çok güzel maşallah ama son hali ise bana biraz yağlı geldi
hergün spor yapıyorlar 😂 erkek pek yağlı değil biraz fotoda kendini kabartmış poz veriyo dişi yağlı oda yavaş yavaş zayıflıyor ilk aldığım zaman uçmuyordu pek şuan cin gibi maşallah. bide karekteri çok tembel bir kuş nasıl anne olacak (eğer olursa) merak ediyorum tembel kuşum 🤣🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
hergün spor yapıyorlar 😂 erkek pek yağlı değil biraz fotoda kendini kabartmış poz veriyo dişi yağlı oda yavaş yavaş zayıflıyor ilk aldığım zaman uçmuyordu pek şuan cin gibi maşallah. bide karekteri çok tembel bir kuş nasıl anne olacak (eğer olursa) merak ediyorum tembel kuşum 🤣🤣
Üşengecin çocuğu olmaz derler ama bilemedim 😂

FatihB.

Tutkulu
Valla Aşkım öpüyormuş haberim yoktu tabii ki, omzuma geldiğinde öpücük sesi çıkarınca yaklaşıyordu korkup geri kaçıyordum ısıracak diye öyle öyle yaparken baktım ki ağzını açmıyor gelirken, direk gagayi uzatıyor deneyeyim dedim cidden öptü ben şok 😂 bir de video falan çekerken direk telefona atlıyor sonra elini çek diye bana kızıyor çok komik 🤣🤣 Allah'ım ne güzel yaratmış çok akıllılar hepsi 🧿
kesinlikle çok zekiler benim kuşumda konuşuyordu sonra arkadaş alınca sustu 😀 elimde ne görürse küçük bebek gibi istiyordu vermeyince benimle küsüyordu bu yüzden onun olduğu odada bişey yiyemiyordum🤣🤣

FatihB.

Tutkulu
Üşengecin çocuğu olmaz derler ama bilemedim 😂
zaten benim yavru isteğim fazla yok onların keyifleri bilir bu hafta ayırmayı düşünüyorum dişiyi zayıflatma erkeği biraz kilo aldırma programı yapmayı düşünüyorum 😀 erkek dişinin yem yemesine izin vermiyo illa ben kendi ağzımla besleyecem diyo zayıfladı bu yüzden

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kesinlikle çok zekiler benim kuşumda konuşuyordu sonra arkadaş alınca sustu 😀 elimde ne görürse küçük bebek gibi istiyordu vermeyince benimle küsüyordu bu yüzden onun olduğu odada bişey yiyemiyordum🤣🤣
Kıyamam bir de küsüyor muydu 😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kızım onun topuna menimmm diye alıp kaçıyor onunda değil haaa🤣
Pislik yapıyor bulut durur mu alana kadar BENİM kızı taciz ediyor 🤣en sonunda da alıyor topu aferin len
Tuttuğunu kopar dedim adam da diyor VALLAHİ kızımı tutuyorum dedim bende oğlumu 🤣 kızına söyle rahat dursun
Gel oğlum gel dediğimde o anda hemen geliyor eşim diyor bu anlıyor senin onu savunduğunu 🤣
Dedim ne sandın
Canım ya maşallah ona 🧿

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
zaten benim yavru isteğim fazla yok onların keyifleri bilir bu hafta ayırmayı düşünüyorum dişiyi zayıflatma erkeği biraz kilo aldırma programı yapmayı düşünüyorum 😀 erkek dişinin yem yemesine izin vermiyo illa ben kendi ağzımla besleyecem diyo zayıfladı bu yüzden
Spor sağlık önemli tabii ki 😇

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bana kuşlar geleli 1 hafta olmadi sanırım daha, 4 yumurta var ilki 10unda çıkmış yumurtalardan biri kırılmış ama ilk yumurta mı son yumurta mı bilmiyorum, kaç yumurtadan sonra yatmaya başladı bilmiyorum vs vs sadece 4 yumurta var ve sürekli yatıyor nerdeyse hiç çıkmıyor dişi yuvadan 🤷
Bak yumurtalara bence

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Maşallah @Didemkaya sultan papağanı üretimine hızla giriş yapmışsın helal olsun kardeşim tebrikler 👍😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim Şehmus abi 🙂 senin yaninda benim yaptığım ne ki 🙂😄

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Engelleyemiyorum abi senin ve forumdaki arkadaşların önerileriyle bakalım nereye kadar ilerleyecez kuslarimla 😄 onlarin sürekli yaptığı kuluckalari da bana her seferinde farklı şeyler ogrenmemi sağladı 🙂 önceden boş dolu yumurtaları ayırt bile edemezdim profesyonel olamam belki ama cinsiyet ve yumurta kontrolünde suanlik bir problem yaşamıyorum çok şükür 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Engelleyemiyorum abi senin ve forumdaki arkadaşların önerileriyle bakalım nereye kadar ilerleyecez kuslarimla 😄 onlarin sürekli yaptığı kuluckalari da bana her seferinde farklı şeyler ogrenmemi sağladı 🙂 önceden boş dolu yumurtaları ayırt bile edemezdim profesyonel olamam belki ama cinsiyet ve yumurta kontrolünde suanlik bir problem yaşamıyorum çok şükür 🙂
Sultan papağanı üretimi en zorudur ve sen bunu başarsbiliyorsan bence bu işte iyisin kardeşim 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Cinsiyet ayırt etmeyi de unutmayalım abi 🙂😄 şimdiki 2. Sultanların büyüttüğüm yavrularin 3 ü erkek 1 kız 😄

beyyza02

Müdavim
Ne bileyim feyza ya 🥺 herşey tmm ciflesme de daha uzun sürüyor kızışma yumurtası yapması gerekiyor 1.5 ay oldu
benim dişim 1 buçuk 2 yaşındaydı geldiğinde, ne zaman çiftleşme olmuştu emim değilim ama birbirlerine çok ısınmışlardı ve 9 ay sonra yumurta olmuştu diye hatırlıyorum. yani bence kuştan kuşa değişiyor. beklemekte fayda var😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende muhabbetin yumurtalarına bakmak istiyorum ama sürekli yatıyor anne. Arada beş on dakikalığına çıkıyor yuvadan o zaman bakayım diyorum bu seferde kırarım falan diye aklıma vesveseler geliyor. 🤣
Yuvanın içinden çıkarmadan bakmaya çalıştım am anlamadım.

Bakalım ilk yumurta doluysa 6 nisan gibi çıkması gerekiyor o zaman anlaşılır. 😅

@Serikuş bence sen çok istediğin için olmuyor. 😂
Bende çok istiyordum ama olmadk ne zaman ki kendi hallerine bıraktım yumurta geldi. Belkide vakti zamanı o zamandı. Seninkilerinde zamanı gelince yaparlar bence. 😄

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sağlıkla doğsun buyusunler inşallah 🥰🥰 çok heyecanlı... Bu gidişle banada papağan aldıracak siniz 😂 daha şimdi videosunu izliyodum ..

Üst Alt