• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! sultan papağanı yukarı uçamama (aşağıdan uçuyor) VİDEOLU

zeybinco

Aktif Üye
merhaba
özetle: sultan papağanım dün ilk defa kafesinden uçtu ve kafamıza gelemeden yere yöneldi ve ayağımıza çarptı sonra birkaç kez daha uçarken yukarıya uçamamaya başladı.
ayağımıza çarpması çok tuhaftı bildiğiniz kafesten kafamıza uçamadı.
uçabiliyor ama YUKARI uçamıyor
yukarı uçamadığı için alçak yere (mesela sandalyeye) çarpıp yere düşüyor
asla böyle degildi dünden beri böyle. aşırı iyi manevralı uçuyordu şu an nesi var dıskı rengi de degsiti. siyahtı böyle yeşil oldu ve sıvısı eskisinden daha çok. eskiden daha katı dıskı yapardı sanki.
ilk başta anlayamadık çünkü yaklaşık 4-5 gün önce papağanım dolabın arkasına sıkışmış. gece uçmuş normalde gece uçmazdı uçup düşmüş. fark edip çıkardım maksimum 1 saat orada kalmıştır ama baya korkmuştu. sakinleştirdim ertesi gün bir şeyi yoktu ama o günden sonra ilk geldiği zamanlar olduğu gibi gaga tasının üstünde uyumaya başladı ben de korkup strese girdiği için olduğunu ve zamanla geçeceğini düşündüm ama geçmedi
hala orada uyuyor ve kakası da değişti ve dün kafesten kafamıza uçamaması beni baya korkuttu şu an bir tık daha iyi durumda ama hala yukarı uçamıyor hatta dümdüz uçmamayı tercih ediyor
sadece kısa mesafe alıyor ve sadece düz gidiyor normalde her gün evde odada manevralı turlar odalar arası dolaşırdı hepsi kesildi.
yemek yiyor su içiyor kendini temizliyor bir şeyleri kemiriyor yine ama uçması ve dışkısı endişelendiriyor çok fazla sıvı var.
dün akşam da 3-4 kere yoğun sıvı ağırlıklı dışkıladı. ilk 2 tanesi sadece sıvıydı sonrakilerde çok az katı dıskı vardı.
eklediğim fotoğraflar bu sabahın kakası.
1 haftadır sürekli banyo takılı bu arada (çünkü hava asırı sıcak) acaba banyo yaptı üşüttü mü dedim. evde kuşun olduğu yerde vantilatör bile çalıştırmıyoruz. yine de kapı pencere açık belki de üşütmüştür?
banyodan su içtiği için suluktan su içmeyip vitamin alamamış olabilir mi?
banyoyu kaldırdım dün ve bugun gerwitli su verdim simdi döküp bir de entrobac vericem. umarım bir şeyi yoktur
omuzumuzda durup kendini temizliyor ve yine bir şeyleri kemiriyor ama sadece yakın mesafe uçuyor

Son düzenleme:

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun,
Arka arkaya gervit çok sakıncalı haftada 1 den fazla vermeyin,
Bu durumda Enterobac 3 gün üst üste ben olsam verirdim üşütme belirtisi var ise kekik çayı yapardım ve stresini atlatmasını beklemekte fayda var düşüncesindeyim.
Kafesine rüzgar vurması üşütmesine sebebiyet verebilir rüzgar çarpmayan bi yerde konumlandırmalısınız.
Hocalarımız da yorumumda hata var ise düzeltirlerse sevinirim.

zeybinco

Aktif Üye
tamam entrobac vereyim
kekik çayını nasıl demleyeyim ve aksam mı vereyim

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sabah veya şimdi koyun 5-6 saat kalabilir sulukta
Ben bu tarz içerikleri verirken akşamdan suluklarını çıkartıyorum, aslında yaz dönemi çok susuyorlar ama içtiklerinden emin olmak için bu tarz bir yol izlemekteyim.

zeybinco

Aktif Üye
bizim zaten sürekli omuzumuzda kafese koyunca hemen suya gidiyor içer mutlaka. çayı yapayım. entrobac da 5-6 saat sonra kekik çayını çıkarınca mı vereyim o zaman?

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Aynı gün ikisini vermek doğru olmaz sanırım,
@Demet bükay @Burçak A. hocalarımız bu kısımda yorum yaparsa daha iyi olur bende sizin sayenizde öğrenmiş olurum.

zeybinco

Aktif Üye
Aynı gün ikisini vermek doğru olmaz sanırım,
@Demet bükay @Burçak A. hocalarımız bu kısımda yorum yaparsa daha iyi olur bende sizin sayenizde öğrenmiş olurum.
bir de şeyi sorayim, saçı kısa olanların saçlarının diplerini eşelemeye başladı eskiden de yapıyordu ama 2 gündür çok daha fazla yapıyor benim saçım uzun olduğundan saç diplerime erişemiyor baskasina yaklaşınca ona gidip saç kemiriyor. tuza mı ihtiyacı var acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
bir de şeyi sorayim, saçı kısa olanların saçlarının diplerini eşelemeye başladı eskiden de yapıyordu ama 2 gündür çok daha fazla yapıyor benim saçım uzun olduğundan saç diplerime erişemiyor baskasina yaklaşınca ona gidip saç kemiriyor. tuza mı ihtiyacı var acaba?
Merhaba Aktardan blok kaya tuzu alın, kafeste kalsın
Mineral ve tuz ihtiyacını giderir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Perde açıkken uçurmayın. O an camada çarpabilirdi bu daha kötü sonuçlar doğurur. Siz şimdi bu kuşu videodaki alanda bakmıyorsunuz diye düşünüyorum. Mutfak sakıncalı bir yer. Mutfakta bakmıyorsanız orayı tanımıyor doğal olarak ilk bulduğu alana konuyor olabilir. Kendi kaldığı odada video çekerseniz daha uygun olur.

zeybinco

Aktif Üye
Perde açıkken uçurmayın. O an camada çarpabilirdi bu daha kötü sonuçlar doğurur. Siz şimdi bu kuşu videodaki alanda bakmıyorsunuz diye düşünüyorum. Mutfak sakıncalı bir yer. Mutfakta bakmıyorsanız orayı tanımıyor doğal olarak ilk bulduğu alana konuyor olabilir. Kendi kaldığı odada video çekerseniz daha uygun olur.
tamamdir. ishal mi peki sizce?

Üst Alt