• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yemek borusu hangi tarafta Acil!

kırkırkır

Yeni Üye
Cok acil beslemeniz gerekiyorsa ve kursak beslemesinden tedirginseniz benim suan yaptigim gibi acilen 5 ml lik yada 10 ml lik siringa temin edin nobetci eczaneden. Ve elle besleme mamasini siringaya cekip (ignesiz haliyle) agzina ufak ufak sikabilirsiniz. Kendisi zaten agzina mama geldikce yutar. Benimde 3 aylik bir kusum var kendisi tam bir tembel oldugundan hala elle besleme yapiyorum siringa araciligiyla. Gecmis olsun.
Öyle kusuyor yutmak istemiyor

kırkırkır

Yeni Üye
Petshopa gidip öğretmesini isteyin videodan izleyip yapamıyorsanız
Bu sabah yapmayı denedik ama bir şekilde yine çıkartıyor birde doktorun verdiği kusmasını engelleyen bulantı önleyici ilacı içirince gagasını açıyor sanki öğürüyor gibi ama ses çıkarmıyor fazlamı geldi acaba

Son düzenleme:

kırkırkır

Yeni Üye
Petshopa gidip öğretmesini isteyin videodan izleyip yapamıyorsanız
Petshopa gittik adam ilk defa sultan papağanı beslediği için tutması zor oldu Fakat yine yedirdi bir sorun olmadan ve daha biz 2.yi vermeden Kuşum biraz düzeldi Suluğundan su içti yem yemeye çalıştı ama yiyebildimi bilmiyorum canlandı biraz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz henüz daha hastalığı atlatmış değil yese bile yeterli olacağını düşünmüyorum. Devam edin beslemeye.

kırkırkır

Yeni Üye
vitamin suyundada var zaten suyundan içiyor artık
Kuşunuz henüz daha hastalığı atlatmış değil yese bile yeterli olacağını düşünmüyorum. Devam edin beslemeye.
şu anda kursağı dolmuş oyuzden vermeyeceğiz normalde yediğinden bile fazla yedi busefer, baktık kursağı dolu şuan yarın ilaç vereceğimiz zaman veririz büyük ihtimalle yinede teşekkür ederim

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

şu anda kursağı dolmuş oyuzden vermeyeceğiz normalde yediğinden bile fazla yedi busefer, baktık kursağı dolu şuan yarın ilaç vereceğimiz zaman veririz büyük ihtimalle yinede teşekkür ederim
Yarin 6 7 saat arayla kursak beslemesi yapmanizi tavsiye ederim. Benim kusum hastalandiginda veterinerimiz oyle soylemisti.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

Kuşunuzun durumunu siz biliyorsunuz. İlaç alan kuş genelde kursaktan beslenir. Halsiz düşmemesi ve karnı tok olması açısından. Onu genel anlamda söylemiştim. Yani şimdi hemen besleyin anlamında demedim 🙂 ama ilaçlar bitene kadar belli aralıklarla devam ederseniz iyi olur 🖐🏻

kırkırkır

Yeni Üye
Kuşunuzun durumunu siz biliyorsunuz. İlaç alan kuş genelde kursaktan beslenir. Halsiz düşmemesi ve karnı tok olması açısından. Onu genel anlamda söylemiştim. Yani şimdi hemen besleyin anlamında demedim 🙂 ama ilaçlar bitene kadar belli aralıklarla devam ederseniz iyi olur 🖐🏻
Antibiyotik verdik ama verdikten sonra kötüleşti şimdi yine yem kırabilmeye başladı kuyruğu artık aşağı doğru durmuyor Ekli dosyayı görüntüle 40672
En üstteki dışkıyı yeni yaptı
Ve ötmeye başladı ötüyor fakat daha sessiz ötüyor inşallah böyle devam eder iyileşmeye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik verdik ama verdikten sonra kötüleşti şimdi yine yem kırabilmeye başladı kuyruğu artık aşağı doğru durmuyor Ekli dosyayı görüntüle 40672
En üstteki dışkıyı yeni yaptı
Ve ötmeye başladı ötüyor fakat daha sessiz ötüyor inşallah böyle devam eder iyileşmeye
Verilen ilaçlara devam edin antibiyotik 7 günden fazla olmamasına dikkat edin. Tedavi süreci bittikten sonra üç gün üst üste probiyotik entrobac verin. Sonrası kuşunuzu bir müddet gozlemleyin.

Üst Alt