• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yeme düşmüyor

Buket

Yeni Üye
Merhabalar. 10 günlük sultan papağanı aldık ve mama ile büyüttük. şuan neredeyse iki aylık ama yeme düşmüyor sadece mama istiyor. Yeme düşmesi için darı aldık kraker aldık yemi var ama yemiyor. Mama vermemeye çalışıyoruz gün içerisinde ama yemi de hiç yemiyor ve çok zayıflıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyız yardım lütfen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ne tür bir mama veriyorsunuz? Günde kaç kez besleme yapıyorsunuz ?mama içine kabuğu soyulmuş yem koyun onu yesin biraz daha katı mamalar vermeye çalışın mesela şırınga kullanıyorsanız bide kaşıkla veriniz.kademeli şekilde katı vermeye başlayın , daldari ve çekirdek hatta kenevir de verin. Sizde biraz acımasız olursanız çabucak alışır yani yem dilenirse elinizden yem vermeye çalışın

Buket

Yeni Üye
Merhaba ne tür bir mama veriyorsunuz? Günde kaç kez besleme yapıyorsunuz ?mama içine kabuğu soyulmuş yem koyun onu yesin biraz daha katı mamalar vermeye çalışın mesela şırınga kullanıyorsanız bide kaşıkla veriniz.kademeli şekilde katı vermeye başlayın , daldari ve çekirdek hatta kenevir de verin. Sizde biraz acımasız olursanız çabucak alışır yani yem dilenirse elinizden yem vermeye çalışın
A21 diye bir mama veriyoruz.yaklaşık 1 haftadır Günde 1 kez veriyordum alışsın diye, yine yemeyince 2 gündür mecbur günde 3 e çıkardım sabah 6 öğlen 2 akşam 9 saatlerinde. Kaşıkla yiyor şırıngaya bebekkende kullanmadı çok, daldarı ve çekirdeğide verdik daldarıyı biraz yiyor ama çekirdek zoruna gidiyor kırmaya uğraşmıyor yemi de öyle, kabuğu soyulmamış yemi şuan bulamadık normal kabuklu versek ne gibi bir zararı olur mama içerisinde

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anladım peki mühabbet yemi verdiniz mi?veya aspur kırması kolay bir yem onu deneyin kiracaktir diye düşünüyorum

Buket

Yeni Üye
Anladım peki mühabbet yemi verdiniz mi?veya aspur kırması kolay bir yem onu deneyin kiracaktir diye düşünüyorum
Yemleri kırıyor zaten kendi yemini de kırıyor ama işine gelmiyor ağzına alıp fırlatıyor muhabbet kraker aldık onuda koparıp atıyor yemiyor oynuyor sadece

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Yemleri kırıyor zaten kendi yemini de kırıyor ama işine gelmiyor ağzına alıp fırlatıyor muhabbet kraker aldık onuda koparıp atıyor yemiyor oynuyor sadece
Kırabiliyorsa sıra sizde mamayı gün gün azaltın yemi arttırın. @Sehmus BAKIR abinin dediği gibi biraz acımasız olmanız gerekiyor. Yoksa mama istemeye devam eder ve aç kalır bu da bağışıklık sistemini güçsüzleştirir.

Buket

Yeni Üye
O krakerler zararlı onları bence alıp direk çöpe atın. 😊 Onun yerine taze dal darı temin etmenizi öneririm
Teşekkür ederim 🙏 dediğim gibi daldarısı da var yemediği için farklı alternatifler deniyoruz o yüzden aldık kraker

Buket

Yeni Üye
İşiniz zor biraz :)geçen yıl annesinin bakmadığı 5 tane hint bülbülü yavrusunu elle besliyordum beni gördükleri zaman kıyameti koparıyorlardı kafalarını ters çevirip beslenme sesi çıkartıyorlardı bendede 2 ay oldu yeme düşmediler sürekli elden beslenmek istiyorlardı yem yemiyorlardı Markalı bi yemin ayıklanmış daldarılardan hazırlanmış karışık bir yemi vardı taneleri ufak onu alıp yemliklerine koydum ve günlük elle beslemeyi baya bir azalttım mecbur 5-6 günde yeme düştüler
Bizde dün kuşçu y götürdük en sonunda o da günde 2 kez mama verin alışır daha 3 aylıkken tam alışıyorlar dedi, kabuksuz yem içinde zaten tembel iyice tembelliğe alışır vermeyin bırakın kırsın birşey olmaz dedi 🤗