• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! sultan papagani yem yememesi

dnzdnz

Yeni Üye
merhaba birkac kez daha sultan papaganimin yeme alismadigini nasil alistiracagimi sormustum ama hep farkli bir cevap geldi aspurla dari karistir yulaf ver gibisinden. zaten bunlari yaptjm ve onlari yiyor. ben normal yeme nasi aliscagini sormustum. hepsini karistirmak da ise yaramiyor. kusum 4 aylik. yem tadini sevmemistir diye farkli marka aldim onu da yemedi. agzina aliyor ve birakiyor. yemi gagasiyla karistirip duruyor asla yemiyor. cidden yeme aliscagi bi taktik verebilir misiniz? yememesi cok garip geliyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
merhaba birkac kez daha sultan papaganimin yeme alismadigini nasil alistiracagimi sormustum ama hep farkli bir cevap geldi aspurla dari karistir yulaf ver gibisinden. zaten bunlari yaptjm ve onlari yiyor. ben normal yeme nasi aliscagini sormustum. hepsini karistirmak da ise yaramiyor. kusum 4 aylik. yem tadini sevmemistir diye farkli marka aldim onu da yemedi. agzina aliyor ve birakiyor. yemi gagasiyla karistirip duruyor asla yemiyor. cidden yeme aliscagi bi taktik verebilir misiniz? yememesi cok garip geliyor
Normal yeme az miktarda aspur katın verin ☺ Çekirdek yiyor mu ☺

dnzdnz

Yeni Üye
Normal yeme az miktarda aspur katın verin ☺ Çekirdek yiyor mu ☺
evet sadece onlari yiyor. cekirdek bitince kabuklarini kemirmeye basliyor yemi yine yemiyor. her seyi katarak vermeyi denedim yulaf, aspur, sade dari..... ama sadece onlari yedi yemden hic yemedi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sade sarıyı koyun önüne ve müdahale etmeyin. Yem kırıyorsa acıkınca mutlaka yer. Biraz sabretmelisiniz. Yemiyor diye hemen diğer yediklerini verirseniz öğrenir ve yemez. Çünkü kırmak kolay ve yağlı tohumlar lezzetli gelir.

Üst Alt