• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Sultan papağanı yavruyu aşırı besleme

sultanseven2026

Yeni Üye
Merhaba Kanatlıoil Formmix verin anaçlara
Haftada 2 damla 2 gün verin yavrularada haftada 1, 1 damla verin
Çay kaşığı yada şiringa ile içirin
Demet hocam, şehmus beyin yağlı topları vardı acaba bu tür tüy yolmalarda işe yararmı ? Yoksa bu vitamin mi işe yarıyor. Kendim içinde merak ediyorum, ara sıra kanat altı tüyünü çekip gagasında çeviren bi kızım var, aynı takviyeleri alıyorlar onlar yolmuyor bi tek bi kızım yoluyor. Vitamini alsam diğerlerini zorlar mı aynı suluktan içiyorlar, yoksa yağlı topumu alsam ihtiyacı olan kemirsin?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hocam, şehmus beyin yağlı topları vardı acaba bu tür tüy yolmalarda işe yararmı ? Yoksa bu vitamin mi işe yarıyor. Kendim içinde merak ediyorum, ara sıra kanat altı tüyünü çekip gagasında çeviren bi kızım var, aynı takviyeleri alıyorlar onlar yolmuyor bi tek bi kızım yoluyor. Vitamini alsam diğerlerini zorlar mı aynı suluktan içiyorlar, yoksa yağlı topumu alsam ihtiyacı olan kemirsin?
Merhaba yağlı topu bilmiyorum 😔 içeriğine bakın isterseniz

ef73b22a-6c96-427f-8015-e5f9d7b6a25e

Form Mix Üretim ve Sağlık Yağı
Faydaları ;
  • Kuşlarımızın vitamin,mineral,yağ asidi,amino asit ihtiyaçlarını karşılar.
  • Her bir ürünün kendine has özelliği olan antioksidan (hastalıklardan korur),antienflamatuar (iltihabı önler),antibakteriyal (bakterileri önler),antifungal (mantarları önler),antimikrobiyal (bakteri ve küfleri önler),antimikotik (mantar öldürücü),antiparazitik (asalakları önler),antiviral (virüsleri önler),hepatoprotektir (karaciğer koruyucu),toksin (kimi canlı organizmada görülen zehir) temizleme özellikleri sayesinde bağışıklığı destekliyerek hastalıklara karşı korur.
  • Kuşlarımızın beta karotenden faydalanmalarını sağlar.
  • Kuluçka döneminde vucut ısılarını dengelemek için harcadıkları enerji ihtiyacını karşılar.
  • Yavruların kemik gelişimlerini destekler.Tüylerini rahat çıkarmalarını destekliyerek tüy kalitesini arttırır.
  • Tüye giremeyen ve tüyden çıkamayan kuşlara yardımcı olur.Tüy zamanı oluşan karın ağrısı ve stres problemlerinin önüne geçer.
  • Yumurta doluluk oranında ve sayısında artış sağlar.İçerdiği E vitamini ve selenyum sayesinde döl kalitesini arttırır.
  • Yumurta sıkışma problemlerini en aza indirger.
  • İçerdiği dengeli yağ asitleri ve zincirleri sayesinde kuşlarımızın uzun vadede oluşa bilecek gelişim ve beslenme bozukluklarını önler.
  • Sıcaklık faktöründen oluşan stresleri önler.
  • Kış aylarında kuşlarımızın vücutlarını ısıtmak için harcadıkları enerji ihtiyaçlarını karşılayarak formda kalmalarını sağlar.
  • ♦ Muhabbet kuşlarında kanat,kuyruk dökülmesi ve ebeveynlerin tüy yeme problemlerini % 85’e kadar azaltır.
  • Yanık büyüyen yavruların 3’er gün arayla ağızlarına iki damla damlatılarsa gelişimlerine katkı sağlar.
  • Yağ vücutta enerjiye en kolay dönüştürülen besin kaynağı olduğundan kuşlarımızın formunu korur.
  • %100 Doğal,koruyucu ve katkı içermez.

sultanseven2026

Yeni Üye
Merhaba yağlı topu bilmiyorum 😔 içeriğine bakın isterseniz

ef73b22a-6c96-427f-8015-e5f9d7b6a25e

Form Mix Üretim ve Sağlık Yağı
Faydaları ;
  • Kuşlarımızın vitamin,mineral,yağ asidi,amino asit ihtiyaçlarını karşılar.
  • Her bir ürünün kendine has özelliği olan antioksidan (hastalıklardan korur),antienflamatuar (iltihabı önler),antibakteriyal (bakterileri önler),antifungal (mantarları önler),antimikrobiyal (bakteri ve küfleri önler),antimikotik (mantar öldürücü),antiparazitik (asalakları önler),antiviral (virüsleri önler),hepatoprotektir (karaciğer koruyucu),toksin (kimi canlı organizmada görülen zehir) temizleme özellikleri sayesinde bağışıklığı destekliyerek hastalıklara karşı korur.
  • Kuşlarımızın beta karotenden faydalanmalarını sağlar.
  • Kuluçka döneminde vucut ısılarını dengelemek için harcadıkları enerji ihtiyacını karşılar.
  • Yavruların kemik gelişimlerini destekler.Tüylerini rahat çıkarmalarını destekliyerek tüy kalitesini arttırır.
  • Tüye giremeyen ve tüyden çıkamayan kuşlara yardımcı olur.Tüy zamanı oluşan karın ağrısı ve stres problemlerinin önüne geçer.
  • Yumurta doluluk oranında ve sayısında artış sağlar.İçerdiği E vitamini ve selenyum sayesinde döl kalitesini arttırır.
  • Yumurta sıkışma problemlerini en aza indirger.
  • İçerdiği dengeli yağ asitleri ve zincirleri sayesinde kuşlarımızın uzun vadede oluşa bilecek gelişim ve beslenme bozukluklarını önler.
  • Sıcaklık faktöründen oluşan stresleri önler.
  • Kış aylarında kuşlarımızın vücutlarını ısıtmak için harcadıkları enerji ihtiyaçlarını karşılayarak formda kalmalarını sağlar.
  • ♦ Muhabbet kuşlarında kanat,kuyruk dökülmesi ve ebeveynlerin tüy yeme problemlerini % 85’e kadar azaltır.
  • Yanık büyüyen yavruların 3’er gün arayla ağızlarına iki damla damlatılarsa gelişimlerine katkı sağlar.
  • Yağ vücutta enerjiye en kolay dönüştürülen besin kaynağı olduğundan kuşlarımızın formunu korur.
  • %100 Doğal,koruyucu ve katkı içermez.
Yağlı topa nispeten bu daha süper bir ürünmüş, her kuş besleyenin elinde olmalı hastalık önleyici olması da yanında bonus olmuş, bu ürünü normal hastalık olmayan sultanlar da nasıl kullanmamızı önerirsiniz koruma amaçlı ayda 1 versek yeterli mi yoksa belli bir periyotta verilmesi şartı mı var, kaç günlük koruma etkenliği var bilginiz var mı? Siz nasıl kullanıyorsunuz hocam?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yağlı topa nispeten bu daha süper bir ürünmüş, her kuş besleyenin elinde olmalı hastalık önleyici olması da yanında bonus olmuş, bu ürünü normal hastalık olmayan sultanlar da nasıl kullanmamızı önerirsiniz koruma amaçlı ayda 1 versek yeterli mi yoksa belli bir periyotta verilmesi şartı mı var, kaç günlük koruma etkenliği var bilginiz var mı? Siz nasıl kullanıyorsunuz hocam?
Ben arada veriyorum
Yağlı olduğu şiringa veya çaykaşığı uygun olur 2 damla yeterli
Kokusuz ağırdır
Kuluçkada sık veririm🤗

sung_jinwoo

Yeni Üye
Evet bakım zorlu stresli, maşaAllah diyelim, aç kalmaz yavruları. Artık kayınvalide kayınbaba gibi gözünüz üstünde olcak, topu topu 1 aya kalmaz büyürler koparamaz bidaha ☺ biraz büyüsünler kendini hem koruyacaklar hem babaya doyur diye ağlayacaklar. Uzun yola çıkmıştım araba sallanıyordu ona rağmen aynadan baktığımda tellere tutunup yine de besliyordu, cinnamon babaların yavruları aç kalmaz merak etmeyin 😇 ayırsanız tekrar koyduğunuzda beslerler Allah'ın izniyle. Temizliğine, takviyelerine dikkat edin ve taze temiz sularına ve hergün dışarı salmayı unutmayın streslerini atmaları gerekiyor.
Babayı bugün kafese koydum, koyar koymaz anneye kur yapmaya başladı. Anında ayırdım...

sultanseven2026

Yeni Üye
Babayı bugün kafese koydum, koyar koymaz anneye kur yapmaya başladı. Anında ayırdım...
Hiç şaşırmadım, demet hocanın takviyesini edinin. Tüy çekmesi ya vitaminsizlikten yada tekrar çiftleşmek istiyor o yüzden tüy çekiyor benimkide öyleydi. Dişiye tüm yükü verip yormayın baba görevini yapsın, baktınız görev yapmadan anneye yanaşıyor ozaman anneyi tek bırakın, baba aç bebeklerle başbaşa kalsın görevini yapsın, ama yanında durun beslerken 🥲

Üst Alt