• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yavruyu aşırı besleme

sung_jinwoo

Yeni Üye
Çiftim yavruları çok fazla beslemiş. Kursakları çok dolu. Bu onlar için hayati risk oluşturur mu? Artı en küçük yavrunun o bölgesinde hafif kanama olmuş. Mısır unu koydum biraz.

Ekli dosyalar

sultanseven2026

Yeni Üye
Anne babasını izleyin, ebeveynler yavrularını beslerken tüylerini çekebiliyorlar didikleyebiliyorlar maalesef😟
tüy çekmeye çalışmış olabilir genellikle babalar yapıyor. Benim yavruları babası her beslediğinde kanatırdı tüy çekerdi, hem beslerdi hem tüylerini koparırdı 😒 bende elimde kokusuz vazelinle kanayan yerlerine sürerdim, gerçi uzmanlar daha iyi bilir. Bence çok beslemesinde sorun yok, benimkilerde patlayana dek yerdi öne doğru eğilirlerdi 😊 ama anne babasını gözlemleyin acaba hangisi yapıyor bence yine babadır 😒

sung_jinwoo

Yeni Üye
Anne babasını izleyin, ebeveynler yavrularını beslerken tüylerini çekebiliyorlar didikleyebiliyorlar maalesef😟
tüy çekmeye çalışmış olabilir genellikle babalar yapıyor. Benim yavruları babası her beslediğinde kanatırdı tüy çekerdi, hem beslerdi hem tüylerini koparırdı 😒 bende elimde kokusuz vazelinle kanayan yerlerine sürerdim, gerçi uzmanlar daha iyi bilir. Bence çok beslemesinde sorun yok, benimkilerde patlayana dek yerdi öne doğru eğilirlerdi 😊 ama anne babasını gözlemleyin acaba hangisi yapıyor bence yine babadır 😒
Babayı ayırdım. Tüyleri yolan oymuş... Anne umarım beslemeyi bırakmaz.

Üst Alt