• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı Yavrusunu Yeme Düşürme

TNZ

Aktif Üye
İki sultan papağanı yavrum var anne baba tüylerini yolduğu beslenmeyi bıraktığı için kursak beslemesi yapıyorum20 gün olmuştur.yavruların biri 49 diyeri 50 günlük oldu yavrumun birinin ayağı sakat.yeme alışsın lar diye dal darı normal yem yumurta maması grit kum hepsini koydum aç olsalar bile merak edip tadına bile bakmıyolar dal darının sapını kemiriyolar kursak bomboş görüyorum tüyleri ile ilgileniyolar umurlarında değil zorla veriyorum mamayı da sonra.anne baba yolduğu için sürekli tüy çıkarmaya çalıştılar akranlarına göre küçük kaldılar.sabah anneyi koydum kafeslerine onu izlesinler diye yumurta maması yedi anne dal darı yedi onlar baktı sadece inmediler tünekten anne gitti sonra bir tüy daha kopardı bende çıkardım geri anneyi.ne açlık larını biliyorlar ne acıkınca ses çıkarıyorlar ne yem kırmaya merakları var ne yapabilirim başka.ama çok tatlılar kel tavuklarim 😊

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İki sultan papağanı yavrum var anne baba tüylerini yolduğu beslenmeyi bıraktığı için kursak beslemesi yapıyorum20 gün olmuştur.yavruların biri 49 diyeri 50 günlük oldu yavrumun birinin ayağı sakat.yeme alışsın lar diye dal darı normal yem yumurta maması grit kum hepsini koydum aç olsalar bile merak edip tadına bile bakmıyolar dal darının sapını kemiriyolar kursak bomboş görüyorum tüyleri ile ilgileniyolar umurlarında değil zorla veriyorum mamayı da sonra.anne baba yolduğu için sürekli tüy çıkarmaya çalıştılar akranlarına göre küçük kaldılar.sabah anneyi koydum kafeslerine onu izlesinler diye yumurta maması yedi anne dal darı yedi onlar baktı sadece inmediler tünekten anne gitti sonra bir tüy daha kopardı bende çıkardım geri anneyi.ne açlık larını biliyorlar ne acıkınca ses çıkarıyorlar ne yem kırmaya merakları var ne yapabilirim başka.ama çok tatlılar kel tavuklarim 😊
Oy maşallah SüphanAllah büyümüşler, kafes dışında bir bez serip üzerine dökün, kızıldarısını bırakın, yulaf dökün, çekirdekleri siz kırın içini önlerine koyun, hem oynar hem merak ederler🤲😊ben öyle alıştırdım😊👍

TNZ

Aktif Üye
Oy maşallah SüphanAllah büyümüşler, kafes dışında bir bez serip üzerine dökün, kızıldarısını bırakın, yulaf dökün, çekirdekleri siz kırın içini önlerine koyun, hem oynar hem merak ederler🤲😊ben öyle alıştırdım😊👍
Teşekkür ederim büyüdüler. Küçüğümün ayağı için bişey yapılamıyor fizik tedavi yapıyoruz masaj hareket 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim büyüdüler. Küçüğümün ayağı için bişey yapılamıyor fizik tedavi yapıyoruz masaj hareket 😊
Şehmus hocamız yardımcı olacaktı, parmağı için kelepçe bende var demişti, olmadı sanırım, tüyleri çoğalsın, ömürleri sağlıklı ve afiyetli olsun 😊🤲

TNZ

Aktif Üye
Amin inşallah görüştüm Şehmuz hocamızla kelepçelik değil di bizimki fotoğraf lardan oda anlayamamış telefon la konuştuk nörolojik olduğuna kanaat getirdi sağolsun yardımcı oldu en azından çaresi olmadığını anladım masaj yolu ile halletmeye çalisicaz.bide açıklıklarını anlasalar 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Amin inşallah görüştüm Şehmuz hocamızla kelepçelik değil di bizimki fotoğraf lardan oda anlayamamış telefon la konuştuk nörolojik olduğuna kanaat getirdi sağolsun yardımcı oldu en azından çaresi olmadığını anladım masaj yolu ile halletmeye çalisicaz.bide açıklıklarını anlasalar 😊
Onlar sizden bekliyor, günde 1 kez az verin, önlerinde kalsın minik yaramazların🤲😊

TNZ

Aktif Üye
3 kez veriyorum mecburen Sabah özellik le 12 den önce vermiyorum kursak ları sırtlarına yapışmış resmen yok yumurta maması uzatıyorum bekliyorum ağızlarını bile acmiyolar veriyorum mecburen akşam da biz yemek yerken bakıyorlar kıyamıyorum gecede kursak bomboş oluyor seste çıkarmıyorlar acıktık diye yemiyolarda aç uyuması lar diye veriyorum yine 😊 çocuk dediğin meraklı olur sağı solu didikler tadinabakar bunlarda oda yok iki onlardan büyük yavrularım vardı onların yanına koydum görsünler yem kırmayı diye bitanesi yeni çıkan tüylerini yolmaya çalıştı çıkardım hemen bı kaç gün daha 3 vereyim sonra ikiye düşürücem sonra bire inşallah 😊

TNZ

Aktif Üye
eğitim şart Özel hoca tutmaya karar verdim 😎 sapından tuttu yine abisi yada ablası tam emin değilim eli ayağı düzgün olsun kız erkek fark etmez 😊 eğitim veriyor şuan 😊

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
eğitim şart Özel hoca tutmaya karar verdim 😎 sapından tuttu yine abisi yada ablası tam emin değilim eli ayağı düzgün olsun kız erkek fark etmez 😊 eğitim veriyor şuan 😊
MÜKEMMEL 🤲👍😊tam bizim ev, eğitim alanı diyordum bende😊😊😊bir kaç gün sonra da yumurta ikram edin, kuruyemiş varsa ceviz falan yanına bırakın, alışırlar💓🤲👍😊

• Like
Tepkiler: TNZ

TNZ

Aktif Üye
İnşallah içgüdü leri olsada görmeleri şart yine Bizim meraklı öğretir onlara 😊

TNZ

Aktif Üye
Merak etseler onuda açar larda bütün merak genleri sanki bizim Pikachu ya geçmiş gibi 😊diyerlerinde tık yok o hiç boş durmaz her şeyi bı didikliycek kendini oyalayacak bişey bulur 😊benim sağ kolum mama hazırlayıcım 😊

Ekli dosyalar

TNZ

Aktif Üye
Burdan devam edeyim dedim. Artık kel deyiliz 😊
Ama yemekte hala gözümüz yok ayağı sakat olanın adını Emrah verdik küçük Emrah gibi kendine acındırmayı çok iyi biliyor cami önüne gitmeyi planlıyoruz onunla önünde bile olsa yemiyor ağzına vermek lazım 😊

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Burdan devam edeyim dedim. Artık kel deyiliz 😊
Ama yemekte hala gözümüz yok ayağı sakat olanın adını Emrah verdik küçük Emrah gibi kendine acındırmayı çok iyi biliyor cami önüne gitmeyi planlıyoruz onunla önünde bile olsa yemiyor ağzına vermek lazım 😊
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları çok güzel olmuşlar, emeğinize yüreğinize sağlık 🤲😊

• Like
Tepkiler: TNZ

TNZ

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim korkuyu atlattık çok şükür ilgi alakanız için teşekkür ederim 😊

Üst Alt