• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yavrusu kursağında şişme

Manidoo

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursakta şişkinlik
Hastalık Belirti Tarihi
13 Tem 2022
Yavrunun kursağında yaklaşık 5 gündür şişkinlik var. Masaj ile çıkarmaya çalıştım fakat çıkmıyor. Kursak mantarı olabilir düşüncesiyle yuvadan ayırdım elle besliyorum. Şişkinlik çok olduğu için mamayı az veriyorum. İlk kez karşılaşıyorum. Mikostatin fayda edermi sizce ? Şişkinlik kendiliğinden kaybolur mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mikostatin niye vereceksiniz minicik yavruya kursaktan besleyin yedikçe düzelir 👍 anne ve baba beslemiyor mu? Besleme maması ne kullanıyorsunuz?

Manidoo

Yeni Üye
Mikostatin niye vereceksiniz minicik yavruya kursaktan besleyin yedikçe düzelir 👍 anne ve baba beslemiyor mu? Besleme maması ne kullanıyorsunuz?
Kursağında pek yem görmüyorum yada çok az miktarda olabiliyor. Fakat kursak ciddi şekilde şişkin. Mama olarak " beatiful food" elle besleme maması vermeye başladım bu akşam. Kursağı çok şiş olduğu için az miktarda veriyorum , çünkü patlayacakmış gibi durması tedirgin ediyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yavrunun kursak resmini görebilir miyim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavruyu sabit tut aşağıdan yukarıya doğru hafif sıkıştırarak bekle havayı çıkarır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hava kesesi patlamış iyileşmesi çok zor ama imkansız değil kuşu kursaktan besleyin ve paylaşacağım toz katkıyı temin edip besleme mamasına katarak verin 👍Ekli dosyayı görüntüle 29140

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
mamayı yaparken eğer mama sıcak verıldıyse kursağın zarar gormesıne sebep olur. Anne ve babanın yanına koyma sansınız varsa tedavı sonrası anne babanın bulundugu yuvalıga koyun derim.

Üst Alt