• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yavrularının ağız kenarında kanama

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, babayı zaten ayırmıştım. Anne kuş yarayı gaga ile temizlemeye çalışıyor sanırım. Mevcut yara arkaya doğru ilerledi. Rif uyguluyorum. Bugün kantaron yağına başlayacağım. Ben yavruları günde 3 kez elle besleme yaptım. Bir kaç gün kursakları dolu olduğu için anne beslemiyor sandım ama anne beslemeyi kesmiş. Baba sabahları aşırı ses çıkarıyordu. Bende anne ve babayı büyük kafeste birleştirip dinlenmeye aldım. Yavruluğu sıcaklığı sabit tutacak şekilde anne ve baba dan ayırdım. Güncel halimiz fotoğraflardaki gibi. Alt çenelerinde tahribat yok gibi. Yavruların en büyüğü 16 günlük. İnşallah bu durumdan sağ salim çıkacağız.Ekli dosyayı görüntüle 73302
Maşallah 😊SüphanAllah
Yağ sürmeyin yumuşatıp açar yarayı, anne de yok rif sürün lütfen
Rabbim ne muradınız varsa versin emeğinize yüreğinize sağlık 🥰🤲😊

Emre3512ksk

Yeni Üye
Maşallah 😊SüphanAllah
Yağ sürmeyin yumuşatıp açar yarayı, anne de yok rif sürün lütfen
Rabbim ne muradınız varsa versin emeğinize yüreğinize sağlık 🥰🤲😊
Amin inşallah.
Tamamdır, sürmem o halde.
Çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz ve iyilikleriniz sizi de bulsun inşallah.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
El beslemeye almanız en iyisi olmuş. Çalışma saatleriniz nedir bilmiyorum ama sabah iyice beslerseniz akşama kadar idare edebiliyorlar. Ben o şekilde büyüttüm. Akşam gelir gelmez ilk işim besleme yapmak oluyordu. Kursaklar tam boşalmamış oluyordu. Konuyu geç gördüm ama erkeğinde gagası gayet normal sonrası içinde müdahale etmeyin. Onun huyu bu maalesef.

Emre3512ksk

Yeni Üye
El beslemeye almanız en iyisi olmuş. Çalışma saatleriniz nedir bilmiyorum ama sabah iyice beslerseniz akşama kadar idare edebiliyorlar. Ben o şekilde büyüttüm. Akşam gelir gelmez ilk işim besleme yapmak oluyordu. Kursaklar tam boşalmamış oluyordu. Konuyu geç gördüm ama erkeğinde gagası gayet normal sonrası içinde müdahale etmeyin. Onun huyu bu maalesef.
İyi geceler dilerim, desteğiniz için çok teşekkür ederim Semiha hanım.
Vardiyalı çalışıyorum, çok nadir de olsa iki öğün vereceğim. Çoğu zaman üç öğün olarak devam edeceğim. Eski sahibi erkek kuşun gagası uzun demişti, ben zaten ayırdığım için kıyamayıp elletmemiştim.

Üst Alt