• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yavrularının ağız kenarında kanama

Emre3512ksk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağız kenarında kan
Hastalık Belirti Tarihi
25 Kas 2024
Merhabalar, kuşlarımı takım olarak yaklaşık bir ay önce sahiplendim. Eşleşiyorlardı, eve ve bize alıştılar. Yumurtalar oldu. Çok heyecanlıydık. Yavrular doğdu. Anne ve baba yavruları besliyor. Anne kuş baba yavru beslerken diğer yavrular yerine babadaki yavruyu beslemeye çalışıyor. Yavrular O zaman mı zarar görüyorlar acaba? Yavruların ağız kenarındaki kanlar için müdahale edilmesi gerekli mi? İlk gün daha azdı, bugün biraz daha fazla kan oldu. İlerleyen zamanda yavrular iyileşir mi?
Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.IMG_0398.jpeg

okangs12

Yeni Üye
anneleri gagalıyor olabilir gözetm altında tutun mümkünse el beslemeye geçin daha iyi ve sağlıklı olurlar.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, kuşlarımı takım olarak yaklaşık bir ay önce sahiplendim. Eşleşiyorlardı, eve ve bize alıştılar. Yumurtalar oldu. Çok heyecanlıydık. Yavrular doğdu. Anne ve baba yavruları besliyor. Anne kuş baba yavru beslerken diğer yavrular yerine babadaki yavruyu beslemeye çalışıyor. Yavrular O zaman mı zarar görüyorlar acaba? Yavruların ağız kenarındaki kanlar için müdahale edilmesi gerekli mi? İlk gün daha azdı, bugün biraz daha fazla kan oldu. İlerleyen zamanda yavrular iyileşir mi?
Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 72758
Merhaba kursakları ı doldururken yapıyorlar büyük ihtimalle
Eğer ki anne baba acemi ise de olabilir
Nemli bir pamuk ile silin önce eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen nokta kadar, yanetkisi yoktur, bakteriyi önler
Tekrar yaparlarsa da ayırma imkanınız varsa el besleme maması ile besleyin
A21 versele laga gerekli

Ekli dosyalar

Emre3512ksk

Yeni Üye
Merhabalar, @Demet bükay hanım, rif ile belirttiğiniz şekilde uygulama yaptım. Anne ve baba kuş o bölgeyi tekrar gagaları ile temizlediler. Bir sürede besleme yapmadılar. Yavruların kursaklarında biraz yem vardı. Ben işe geldiğim ve evde besleme yapabilecek biri olmadığı için sabah ilk işim beslenmedilerse elle besleme olacak. Kuşlarım hakkında geçmiş bilgim ve besleme deneyimim yok iken yavruların doğması ve yavruların zarar görmeleri beni çok üzdü. Benden önceki sahibi’ de bilgisizdi, onun aracılığıyla kuşlar hakkında bilgisi olan ondan önceki sahibi ile görüşebildim. O kişi 5 yavru alabilmiş, erkek 3 yaşında dişi 1.5 yaşında ama deneyimsiz takım dedi. Bendeki yavrular ikinci basımmış. Erkek kuş beslemeyi bilmiyor, sert vuruyor ve gagası uzun olduğu için yavruların damağını yırtıyor dedi. O ilk anda fark edip babayı ayırmış tek başına anne beslemesi ve 20 günlükten itibaren günde 3 kez elle besleme takviyesi ile yavruları sağ salim büyütmüş. Kuşların isiminden, sevdiği sebzelere kadar bilgi sahibi olmak ve yavrular için müdahale edebilme şansını yakalamak yüreğime su serpti. Ben baba kuş iyi besliyor anne gagasını araya soktuğu için yavrular zarar gördü diye düşünürken, annenin yavruları korumak babanın beslemesini engellemek için araya girmeye çalıştığını anlamış oldum. Yavrular için bu kadar sinirleneceğimi ve üzüleceğimi tahmin bile edemezdim. Riskler çok fazlaydı. Sabah gerekliyse yavru bakımı sonrası işim erkek kuşun gaga kesimini yaptırmak ve erkek kuşu ayrı kafese almak. Kuşlarımın gagası için acele ile çektiğim fotoğrafları paylaşayım. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. Değerli bilgileriniz, emeğiniz, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
IMG_0423.jpegFullSizeRender.jpeg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, @Demet bükay hanım, rif ile belirttiğiniz şekilde uygulama yaptım. Anne ve baba kuş o bölgeyi tekrar gagaları ile temizlediler. Bir sürede besleme yapmadılar. Yavruların kursaklarında biraz yem vardı. Ben işe geldiğim ve evde besleme yapabilecek biri olmadığı için sabah ilk işim beslenmedilerse elle besleme olacak. Kuşlarım hakkında geçmiş bilgim ve besleme deneyimim yok iken yavruların doğması ve yavruların zarar görmeleri beni çok üzdü. Benden önceki sahibi’ de bilgisizdi, onun aracılığıyla kuşlar hakkında bilgisi olan ondan önceki sahibi ile görüşebildim. O kişi 5 yavru alabilmiş, erkek 3 yaşında dişi 1.5 yaşında ama deneyimsiz takım dedi. Bendeki yavrular ikinci basımmış. Erkek kuş beslemeyi bilmiyor, sert vuruyor ve gagası uzun olduğu için yavruların damağını yırtıyor dedi. O ilk anda fark edip babayı ayırmış tek başına anne beslemesi ve 20 günlükten itibaren günde 3 kez elle besleme takviyesi ile yavruları sağ salim büyütmüş. Kuşların isiminden, sevdiği sebzelere kadar bilgi sahibi olmak ve yavrular için müdahale edebilme şansını yakalamak yüreğime su serpti. Ben baba kuş iyi besliyor anne gagasını araya soktuğu için yavrular zarar gördü diye düşünürken, annenin yavruları korumak babanın beslemesini engellemek için araya girmeye çalıştığını anlamış oldum. Yavrular için bu kadar sinirleneceğimi ve üzüleceğimi tahmin bile edemezdim. Riskler çok fazlaydı. Sabah gerekliyse yavru bakımı sonrası işim erkek kuşun gaga kesimini yaptırmak ve erkek kuşu ayrı kafese almak. Kuşlarımın gagası için acele ile çektiğim fotoğrafları paylaşayım. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. Değerli bilgileriniz, emeğiniz, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Ekli dosyayı görüntüle 72855Ekli dosyayı görüntüle 72856
Anneyi gözlemleyin inşallah besler, babayı ayırın, daha önceki sahibi de ayırdığı için, bu gaga dan değil huy edindiğinden olabilir, sizde deneyin yavrular acıkınca ağız açar ayırt etmez, yerler şiringa yada çay kaşığı ile besleyin lütfen, çok geçmiş olsun 🤲🥰

Emre3512ksk

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim @Demet bükay hanım. Kafes temizliği, yuvalık temizliği sonrası anneyi tek bıraktım. Beslenme sesleri ve açlık sesleri geliyordu. Ortanca ve en büyük yavruya besleme yapmış. En ufak yavru bomboş kalmış. Pet shop’ a geldim besleme ucu alıyorum birazdan onu ve diğerlerini elle besleme yapacağım. İnşallah bu durumu sağ salim atlatacağız.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim @Demet bükay hanım. Kafes temizliği, yuvalık temizliği sonrası anneyi tek bıraktım. Beslenme sesleri ve açlık sesleri geliyordu. Ortanca ve en büyük yavruya besleme yapmış. En ufak yavru bomboş kalmış. Pet shop’ a geldim besleme ucu alıyorum birazdan onu ve diğerlerini elle besleme yapacağım. İnşallah bu durumu sağ salim atlatacağız.
Rica ederim 🥰Kursağına yapamazsanız gaga kenarından verebilirsiniz 😊🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çay kaşığı veya kürdan ucuyla beslemeyi denediniz mi maşallah çok tatlılar 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Emre3512ksk

Yeni Üye
Emeğinize yüreğinize sağlık, rif sürün kulak pamuğu ile dokundurun çok sürmeye gerek yok,akşam uyumadan önce sürerseniz daha iyi
İnşallah Rabbim in izniyle büyüyeceklerdir😊🤲
Bimukabele. Dediğiniz şekilde tekrar uygulama yaparım. Amin inşallah. 🤲🏻. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Emre3512ksk

Yeni Üye
Merhabalar, babayı zaten ayırmıştım. Anne kuş yarayı gaga ile temizlemeye çalışıyor sanırım. Mevcut yara arkaya doğru ilerledi. Rif uyguluyorum. Bugün kantaron yağına başlayacağım. Ben yavruları günde 3 kez elle besleme yaptım. Bir kaç gün kursakları dolu olduğu için anne beslemiyor sandım ama anne beslemeyi kesmiş. Baba sabahları aşırı ses çıkarıyordu. Bende anne ve babayı büyük kafeste birleştirip dinlenmeye aldım. Yavruluğu sıcaklığı sabit tutacak şekilde anne ve baba dan ayırdım. Güncel halimiz fotoğraflardaki gibi. Alt çenelerinde tahribat yok gibi. Yavruların en büyüğü 16 günlük. İnşallah bu durumdan sağ salim çıkacağız.IMG_0467.jpeg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar, babayı zaten ayırmıştım. Anne kuş yarayı gaga ile temizlemeye çalışıyor sanırım. Mevcut yara arkaya doğru ilerledi. Rif uyguluyorum. Bugün kantaron yağına başlayacağım. Ben yavruları günde 3 kez elle besleme yaptım. Bir kaç gün kursakları dolu olduğu için anne beslemiyor sandım ama anne beslemeyi kesmiş. Baba sabahları aşırı ses çıkarıyordu. Bende anne ve babayı büyük kafeste birleştirip dinlenmeye aldım. Yavruluğu sıcaklığı sabit tutacak şekilde anne ve baba dan ayırdım. Güncel halimiz fotoğraflardaki gibi. Alt çenelerinde tahribat yok gibi. Yavruların en büyüğü 16 günlük. İnşallah bu durumdan sağ salim çıkacağız.Ekli dosyayı görüntüle 73302
Oy canlarım benim maşallah 🙏 Sizin de elinize, emeğinize sağlık 😊🙏

Üst Alt