Merhabalar,
@Demet bükay hanım, rif ile belirttiğiniz şekilde uygulama yaptım. Anne ve baba kuş o bölgeyi tekrar gagaları ile temizlediler. Bir sürede besleme yapmadılar. Yavruların kursaklarında biraz yem vardı. Ben işe geldiğim ve evde besleme yapabilecek biri olmadığı için sabah ilk işim beslenmedilerse elle besleme olacak. Kuşlarım hakkında geçmiş bilgim ve besleme deneyimim yok iken yavruların doğması ve yavruların zarar görmeleri beni çok üzdü. Benden önceki sahibi’ de bilgisizdi, onun aracılığıyla kuşlar hakkında bilgisi olan ondan önceki sahibi ile görüşebildim. O kişi 5 yavru alabilmiş, erkek 3 yaşında dişi 1.5 yaşında ama deneyimsiz takım dedi. Bendeki yavrular ikinci basımmış. Erkek kuş beslemeyi bilmiyor, sert vuruyor ve gagası uzun olduğu için yavruların damağını yırtıyor dedi. O ilk anda fark edip babayı ayırmış tek başına anne beslemesi ve 20 günlükten itibaren günde 3 kez elle besleme takviyesi ile yavruları sağ salim büyütmüş. Kuşların isiminden, sevdiği sebzelere kadar bilgi sahibi olmak ve yavrular için müdahale edebilme şansını yakalamak yüreğime su serpti. Ben baba kuş iyi besliyor anne gagasını araya soktuğu için yavrular zarar gördü diye düşünürken, annenin yavruları korumak babanın beslemesini engellemek için araya girmeye çalıştığını anlamış oldum. Yavrular için bu kadar sinirleneceğimi ve üzüleceğimi tahmin bile edemezdim. Riskler çok fazlaydı. Sabah gerekliyse yavru bakımı sonrası işim erkek kuşun gaga kesimini yaptırmak ve erkek kuşu ayrı kafese almak. Kuşlarımın gagası için acele ile çektiğim fotoğrafları paylaşayım. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim. Değerli bilgileriniz, emeğiniz, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Ekli dosyayı görüntüle 72855Ekli dosyayı görüntüle 72856