• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ve kuruma

EmirB

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba evlatlarımızın tüyü kadar ömrü olmasını temenni ediyorum.
1 ay kadar önce sultan papanı sahiplendim son 1 haftadır tüyleri kabartarak kafasını arkasına sokarak uyku halinde. yem yiyor suda içiyor fakat halsiz ötmeyide kesmiş durumda. en önemlisi de göğüs kafesi ele geliyor sivri bir biçimde. veterinere götürmek istemiyorum güvenmiyorum büyük üretici bi abim var onunla konuştum kurumaya girmiş dedi. evinde röhnfriedin vitaminleri var uygun bir biçimde verdim probiyotik falan ama etki etmiyor. iyi gelecek tüm vitaminleri siprişte verdim bekliyorum. birde burdan yazmak istedim lütfen yardım edin ne yapmalıyım.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Ve tünekte videosunu streamble üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen

EmirB

Yeni Üye
kusura bakmayın dönüş sağlayamadım. uzun zamandır bu işlerle ilgilenen birisiyle görüştüm kursak mantarı dedi. 5 gündür küçük odaya alıp odayı 30 35 derece olarak tutuyorum ve triflucan veriyorum suluğuna 5 6 damla. triflucana daha ne kadar devam edeyim bilmiyorum şu anlık halini video olarak atıyorum. ekstra olarak ise tedavi bittikten sonra hangi vitaminleri vereyim.
Röhnfried K+K Protein 3000
Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
Röhnfried Avidress Plus Metabolizma İyileştiricisi
Röhnfried UsneGano Bakteri Engelleyici
Röhnfried Pavifac Polenli Bira Mayası
Röhnfried Hexenbier Bağışıklık Düzenleyici Ve Enerji Takviyesi
Röhnfried Taubenfit E-50 Selenyum
Röhnfried gerwit-w
Röhnfried entrobac probiyotik

rilish26

Müdavim
Kuruma ise neyin sebep olduğuna bakılması lazım. Megabakter mi genelde o sebep oluyor. Kuruma bir sonuç yani. Aldığınız şeyler ilaç değil takviye eğer megabakter taşıyorsa hayvan onlar ile düzelmeyecek zaten. Kanser gibi illet bir hastalıktır kanatlı veteriner varsa etrafınızda test yaptırıp emin olun ve tedaviye başlayın geç olmadan sorun buysa tabii

EmirB

Yeni Üye
Kuruma ise neyin sebep olduğuna bakılması lazım. Megabakter mi genelde o sebep oluyor. Kuruma bir sonuç yani. Aldığınız şeyler ilaç değil takviye eğer megabakter taşıyorsa hayvan onlar ile düzelmeyecek zaten. Kanser gibi illet bir hastalıktır kanatlı veteriner varsa etrafınızda test yaptırıp emin olun ve tedaviye başlayın geç olmadan sorun buysa tabii
efendim galiba dikkatli okumadınız ben triflucan uyguluyorum pazartesiden beri o vitaminler evimde kullanmak için aldığım vitaminler tedaviden sonra hangisini kullansam uygun olur ve tedavi daha ne kadar devam etsem diye sordum ben

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kursaktan besleme yapıyor musunuz, antibiyotik uygularken ve megabacteri var ise kuruma ın %90 sebebidir, çok zayıflatır, önce yağ sonra kası eritir ve canlı dermandan düşer. Böylece kuruma başlar, ishal olur ve tüm bakteri yayılarak kötü sonuca gider. Zeolit Tozu ile kursak besleme yapmalısınız. Zeolit Tozu yoksa elbesleme maması ile kursak beslemesi olmalı. Aç kalmaması gerekir, enerji toplamalı önce. Antibiyotik bağışıklığı düşürür, daha da zayıflar, besleme ŞART
Sonrasında entrobac ve Gervit-w verilecek
Öncelik kilo alması gerekiyor

EmirB

Yeni Üye
Kursaktan besleme yapıyor musunuz, antibiyotik uygularken ve megabacteri var ise kuruma ın %90 sebebidir, çok zayıflatır, önce yağ sonra kası eritir ve canlı dermandan düşer. Böylece kuruma başlar, ishal olur ve tüm bakteri yayılarak kötü sonuca gider. Zeolit Tozu ile kursak besleme yapmalısınız. Zeolit Tozu yoksa elbesleme maması ile kursak beslemesi olmalı. Aç kalmaması gerekir, enerji toplamalı önce. Antibiyotik bağışıklığı düşürür, daha da zayıflar, besleme ŞART
Sonrasında entrobac ve Gervit-w verilecek
Öncelik kilo alması gerekiyor
gözlemlemelerim sonucunda yemini yiyor suyunu içiyor. her gün taze olarak veriyorum ve hep boş kabuklu yemler görüyorum besin değeri yüksek yan tohumlardan aldım onlarla bi karışım yapıyorum. triflucanı pazartesiden beri uyguluyorum daha ne kadar devam edeyim veya ne çeşit bi tedavi yöntemi uygulayayım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
gözlemlemelerim sonucunda yemini yiyor suyunu içiyor. her gün taze olarak veriyorum ve hep boş kabuklu yemler görüyorum besin değeri yüksek yan tohumlardan aldım onlarla bi karışım yapıyorum. triflucanı pazartesiden beri uyguluyorum daha ne kadar devam edeyim veya ne çeşit bi tedavi yöntemi uygulayayım
Genelde 5 gün ama veteriner vermedi mi, neye göre kullandınız veya teşhisi kim koydu?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Genelde 5 gün ama veteriner vermedi mi, neye göre kullandınız veya teşhisi kim koydu?
Üretici vermiş anladım, fazlası zarar siz entrobac kullanın derim 3 gün üst üste ve bir gün ara verip Gervit-w
Fakat önce el besleme yapmalısınız, bakın zayıflığı çok fazla versele laga A21 elbesleme maması aparat ile kursaktan besleyin, yemesi iyi olabilir ama takviye şart. Kullandığınız antibiyotik ishali durdurmaz,
Mamaist.com dan da el besleme maması alabilirsiniz çocuğun Beslenmesi gerekli

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun kilo kaybı varmı yok mu onu net anlamak için hassas tartıda tartın kilosunu öğrenelim. Megabacter ilerlediyse günde en az iki kez kursaktan besleme yapılması ve beslemenın birinde zeolit tozu eklemeniz iyi olacak

EmirB

Yeni Üye
Üretici vermiş anladım, fazlası zarar siz entrobac kullanın derim 3 gün üst üste ve bir gün ara verip Gervit-w
Fakat önce el besleme yapmalısınız, bakın zayıflığı çok fazla versele laga A21 elbesleme maması aparat ile kursaktan besleyin, yemesi iyi olabilir ama takviye şart. Kullandığınız antibiyotik ishali durdurmaz,
Mamaist.com dan da el besleme maması alabilirsiniz çocuğun Beslenmesi gerekli
tamam bugün yineledim suyunu biraz sonra sade içme suyu vereceğim. öncelik olarak probiyotik mi vereyim yoksa el besleme maması mı? zaten bugün alsam salı gününe gelir o zamana kadar ne yapayım ve daha öncesinde röhnfired crop milk ve versele laga a21 arasında kalmıştım ne olur ne olmaz alıcaktım, keşke o zamandan alsaymışım bu durumda olan bir çocuğa hangisi daha faydalı olur hangisini tavsiye edersiniz.

EmirB

Yeni Üye
Kuşun kilo kaybı varmı yok mu onu net anlamak için hassas tartıda tartın kilosunu öğrenelim. Megabacter ilerlediyse günde en az iki kez kursaktan besleme yapılması ve beslemenın birinde zeolit tozu eklemeniz iyi olacak
tam olarak 66.62 gram

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tam olarak 66.62 gram
66 mı doğru mu bu????
Çok azz muhabbet kuşu kadar
ACİL elbesleme ile besleyin, çok acil. Üretici abinizen isteyin lütfen onda vardır mama
A21 petshop larda oluyor, bulursunuz, marka çok önemli değil kursaktan besleyin lütfen kilo almazsa ölür😔

Doğacı

Eski Forumcu
Kuruma var. Kursaktan besleme yapılsın zeolit tozu ilaveli mama ile 1 hafta boyunca. Bilen birisi yapsın beslemeyi. 3 gün art arda Entrobac probiyotik de verilsin.
Ayrıca kanatlı veteriner hekimine götürmenizi öneririm dışkı tahlili yapar ve kesin sonuca göre tedaviye başlarsınız.