• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! SULTAN PAPAĞANI UZUN TÜYÜ YOK

yusssufkul

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uzun kanadının biri yok. Kopan yerinde yarası mevcut.
Hastalık Belirti Tarihi
17 Tem 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Merhaba Sultan papağanımin bir kanadında uzun tüyü var diğerinde uzun tüyü yok. Kopan yerinde yarası var. Uçmakta zorlukta çekiyor. Acısından dolayida korkusuda var. Aldığım kişi tüyünü koparmış olabilir mi? Tekrar cikar mi cikarsada Ne kadar sürer. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz resiminide yükledim üzülüyorum bu haline yazık günah.Ekli dosyayı görüntüle 29030

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar eğer kanat kopmussa kendiliğinden tekrardan çıkacaktır. Birkaç haftaya. Ama tüy sorunu varsa sıkıntı. Uzmanlarımız daha net yorumda bulunurlar.Bu süre zarfinda BT amin forte takviyesi yapın. Tüy gelişimi için. Geçmiş olsun

yusssufkul

Yeni Üye
Merhabalar eğer kanat kopmussa kendiliğinden tekrardan çıkacaktır. Birkaç haftaya. Ama tüy sorunu varsa sıkıntı. Uzmanlarımız daha net yorumda bulunurlar.Bu süre zarfinda BT amin forte takviyesi yapın. Tüy gelişimi için. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim Tüy sorunu olup olmadığını nasıl anlayabilirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mesela kopan tüy bir daha çıkmaz yada tüyleri sürekli dökülür derisi falan gözükür. Yapılan b vitamini takviyeleri ise yaramaz. Çünkü bazen dış parazitte de kaşıntı ve tüy dökümü çok fazla oluyor karistirmamak lazım.sizde sorun yok gibi ama son söz uzman arkadaşlarımızın. Geçmiş olsun 🙏🏻

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa b vitamini verin uçarken sıkıntı çekmesi normal uçağın kanadının birinin yarısi yok. Tüy kökü varsa cımbızla çekin yenisi gelir

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
B vitamini takviyesi yapmanız gerekiyor bt amin forte temin edin ayrıyetten yulafta verebilirsiniz

Mert.

Eski Forumcu
GECMİS OLSUN

Gokcen134

Yeni Üye
Merhaba, Dün sultan papağanı aldım, aynı görüntü benim kuşumda da vardı. Sol uzun kanadı yoktu. Uçamıyordu. Öğrendim ki Petshopta kuşlar uçup kaçmasın diye kanatları kesiliyormuş bu şekilde. Çok canice gerçekten şok oldum. Ama 2 ay içinde geri uzuyormuş

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Phetshopta kuşlar neden uçup kaçsın önlemini almaktan aciz olup kuşun kanadını çeken phetshoptan alışveriş yapmayın.

Üst Alt