• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı üstünde böcek var

Sultancı41

Yeni Üye
Yeni sultan papağanı aldım daha 5 gün oldu bize hâlâ alışık değil.Kafesin kapısını ilk defa açacaktım biraz uçsun diye ama üstünde küçücük tırtıl gibi hareket eden böcekler gördüm ne yapmalıyım acil cevap verin.Kuş bize alışık olmadığı için temizleyemiyorum da ellettirmiyor ne yapmalıyım lütfen cevap verin umarım kuşum ölmez (o kadar küçük böceklerki fotoğrafta gözükmüyor bende dikkatli bakınca gördüm)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tırtıl dediğiniz böcekler bit olabilir mi ? Ezdiginizde kanlı mi? Böceklerden birini peçete üzerinde yakın resim çekip ekler misiniz 👍 dış paraziti için imkanınız varsa veterinere götürün veya onlardan damla temin ediniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yeni sultan papağanı aldım daha 5 gün oldu bize hâlâ alışık değil.Kafesin kapısını ilk defa açacaktım biraz uçsun diye ama üstünde küçücük tırtıl gibi hareket eden böcekler gördüm ne yapmalıyım acil cevap verin.Kuş bize alışık olmadığı için temizleyemiyorum da ellettirmiyor ne yapmalıyım lütfen cevap verin umarım kuşum ölmez (o kadar küçük böceklerki fotoğrafta gözükmüyor bende dikkatli bakınca gördüm)
Bu böceklerden üzerinde başka var mı? Bir tür sinek ama sivri sinek larva hali de olabilir. Başka varsa, bebekken üstüne yumurtlamış olabilirler. Daha önce yavru sokak kendisinde böyle bir durum görmüştüm. Sinekler gözlerine yumurtlamış, larva kaynıyordu gözleri. Başka varsa enseye dış parazit damlası yapın. Üzerine de lcs3 serpiştirin. Lcs3 bir tür yosunun mineralleşmesinden oluşan bir tür kristal. Mikro çıkıntılar içerir. B6 kristallerin Parazitlerin dış kabuğunı çizerek ölmelerine sebep olur. Kimyasal olmadığı için kuşlara zararı yoktur. Kafesin diplerine, köşelerine de serpebilirsiniz. Sadece gözüne gelmesin

Sultancı41

Yeni Üye
Her baktığımda illaki üzerinde 2-3 tane oluyor.Hocam dediklerinizi yapmam biraz zor olabilir kuş daha alışık değil ellettirmiyor bile

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Her baktığımda illaki üzerinde 2-3 tane oluyor.Hocam dediklerinizi yapmam biraz zor olabilir kuş daha alışık değil ellettirmiyor bile
O zaman lcs3 temşn edip veterinere götürün. Hem damlayı yapsın, hem de üzerine tozu serpsin. Ama bir şekilde yapılması gerekiyor. Belli ki böcek üzerine yumurta bırakmış.

Üst Alt