• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı uçamıyor veya uçmayı tercih etmiyor.

cagatay_

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uçmama
Merhabalar, sultan papağanım 2 yaşında ve erkek. İlk sahiplendiğimizde uçuyordu sıkıntı falan yoktu fakat sonra kuşunyanlışlıkla tırnağını kırmıştım ezerek. O sırada sağa sola uçarak birkaç kere çarpmıştı. Yine istediği yere konuyordu fakat dengesizdi. Sonralarında yavaş yavaş uçmamaya başladı. Yürümeyi tercih ediyor sürekli evde gezerken kafese çıkarken hep yürüyor. kuş kanat çırpıyor fakat dengesini sağlayamıyor düşüyor, biryere çarpıyor, yere konarken kanadını aynı insan kolu gibi yere koyuyor. Bu travmatik birşey mi? Alıştırma yaparak geçirilirmi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle kuşunuzun kısa videosunu görebilir miyiz ? streamble.com sitesinden kısa video cekip linkini bizimle paylasır mısınız ?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

cagatay_

Yeni Üye
uçmaya çalışırkenmi çekmeliyim? (ben elimden uçuruyorum aşağı doğru bırakıyorum. sadece yere kpnuyor başka biryere gitme çabası yok.)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
hayır tunekte videosu yeterli olacaktır. Ve çekme imkanınız varsa kanatlarından problemli olanı dikkatli bir şekilde açıp resmini gönderir misiniz

cagatay_

Yeni Üye
hayır tunekte videosu yeterli olacaktır. Ve çekme imkanınız varsa kanatlarından problemli olanı dikkatli bir şekilde açıp resmini gönderir misiniz
kanatlarında problem yok sorunsuz. ama dengesiz. nereye uçtuğunu bilmiyor gibi. Yarın videosunu ve fotoğrafını atacağım.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yönünü bilmediğinden kaynaklı olabilir. Kafes dışına bir süre çıkarmayın ve ona kafes içinden eğitim vermelisiniz. Bu yardımcı olacaktır.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ama kuşun özellikle kafes ortamını görmem gerekiyor ? Kafeste kanat egzersizi yapıyor mu? Ve ayağı ile ilgili sorunları çözüldü mü

cagatay_

Yeni Üye
ama kuşun özellikle kafes ortamını görmem gerekiyor ? Kafeste kanat egzersizi yapıyor mu? Ve ayağı ile ilgili sorunları çözüldü mü
ayağı ile sorun yok. Kafeste bazen kanatlarını geriyor, açıyor esnemek için. kafes ortamınıda yarın atarak ilave ederim. Yönünü biliyor evi tanıyor önce uçuyordu fakat düşünemiyormu. Ahh ah. Teşekkür ederim bu arada yardımcı olduğunuz için.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ayağı ile sorun yok. Kafeste bazen kanatlarını geriyor, açıyor esnemek için. kafes ortamınıda yarın atarak ilave ederim. Yönünü biliyor evi tanıyor önce uçuyordu fakat düşünemiyormu. Ahh ah. Teşekkür ederim bu arada yardımcı olduğunuz için.
Gözlerinde sorun olma ihtimali geldi aklıma ama 🤔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşunuzun iki kanadı birbiryle eşdeğer değil kanatlardaki tüyleri dökülmüş ve seyrelmiş. Bundan kaynaklı sorun yaşadığını düşünoyorum. B vitamını takvıyesı kullanmanızı öneririm

cagatay_

Yeni Üye
kuşunuzun iki kanadı birbiryle eşdeğer değil kanatlardaki tüyleri dökülmüş ve seyrelmiş. Bundan kaynaklı sorun yaşadığını düşünoyorum. B vitamını takvıyesı kullanmanızı öneririm
Multivitamin olurmu ? Yoksa B vitamini mi almalıyım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
multivitamın olarak gerwit tercih edebilirsiniz. İşe yarar evet

cagatay_

Yeni Üye
multivitamın olarak gerwit tercih edebilirsiniz. İşe yarar evet
yardımınız için teşekkür ederim. Vitamin verip uçurmaya alıştırmaya çalışacağım. Bu b vitaminini her hafta mı kullanmalıyım? yoksa tüy döküm dönemlerinde mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
haftada 2 defa kullanın yarım suluga 5 damla olacak sekılde. gunluk sularını yenılemeyı unutmayın vitamını sabah verdikten bir kaç saat sonra vitamınlı suluğu değiştiriğ yerine saf su koymayı tercih edin. Ve bir sure kafes dışına salmayın