• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı tüy sorunu

Bilge.Kağan.01

Yeni Üye
Öncelikle merhaba değerli arkadaşlar. Yaklaşık iki aydır bende olan Sultan papağanımız var. Kuyruk tüylerini döktü. Sıklıkla tüy dökmeye de devam ediyor. Bakımını aksatmadan yapmaya özen gösteriyorum. Haftada 1-2 kez az elma sirkesi ile duş aldırıyorum. Ayda bir damlalarını düzenli veriyorum (Amino asit, karaciğer destekleyici, likit mineral, sindirim düzenleyici). Aldığımda henüz yavru olduğu söylenmişti ancak ne kadarlık olduğu söylenmedi. Sıklıkla kendini kaşıyor, öyle ki durduğu tünegin altı epeyce kepek gibi deri parçası oluyor. Zaman zaman melodik ötmeleri oluyor farklı sesler çıkarıyor ama nadiren oluyor 2-3 günde bir diyebilirim. Sabah evden çıkarken konuşma antrenmanları açıyorum hem alışsın hem sıkılmasın diye. Elimize alıştı, ısırmıyor gagası ile yokluyor sadece. Henüz yavru olduğu için mi çok ötmüyor, görünüşte bir sıkıntı var mı, yoksa bizle alakalı bir sorun mu olabilir. Neler yapabilirim vereceğiniz tavsiyeler benim için çok kıymetli. Herkese şimdiden teşekkür ederim iyi günleriniz olsun

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba 😊 Benim tavsiyem röhnfried ürünleri gervit w, bt amin forte ve entrobac kullanmanız ek olarak kanatlıoil form mix de iyi gelir maşallah çok sevimli yavrumuz 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba değerli arkadaşlar. Yaklaşık iki aydır bende olan Sultan papağanımız var. Kuyruk tüylerini döktü. Sıklıkla tüy dökmeye de devam ediyor. Bakımını aksatmadan yapmaya özen gösteriyorum. Haftada 1-2 kez az elma sirkesi ile duş aldırıyorum. Ayda bir damlalarını düzenli veriyorum (Amino asit, karaciğer destekleyici, likit mineral, sindirim düzenleyici). Aldığımda henüz yavru olduğu söylenmişti ancak ne kadarlık olduğu söylenmedi. Sıklıkla kendini kaşıyor, öyle ki durduğu tünegin altı epeyce kepek gibi deri parçası oluyor. Zaman zaman melodik ötmeleri oluyor farklı sesler çıkarıyor ama nadiren oluyor 2-3 günde bir diyebilirim. Sabah evden çıkarken konuşma antrenmanları açıyorum hem alışsın hem sıkılmasın diye. Elimize alıştı, ısırmıyor gagası ile yokluyor sadece. Henüz yavru olduğu için mi çok ötmüyor, görünüşte bir sıkıntı var mı, yoksa bizle alakalı bir sorun mu olabilir. Neler yapabilirim vereceğiniz tavsiyeler benim için çok kıymetli. Herkese şimdiden teşekkür ederim iyi günleriniz olsun
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊

♦Elma sirkesi cildini tahriş eder😔fazlası asidik olduğu için yakar tüy kökü mineralini, proteinini alır ve dökülmeye sebep olur😔😔
♦Çok genç yaklaşık 5-6 aylık
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir %99 etki gösterir
🥰Güzel bir dişi büyük ihtimalle

🔷Lütfen Röhnfried ürünleri kullanın
🌟Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
🌟Gervit-w multivitamin
🌟BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir

Petshoptan alınan vitamin ve takviyeler %1-10 arası etkilidir faydası olmaz

Pırıl pırıl tüyleri güçlü bir bağışıklık sistemi ve mükemmel sağlıklı olması için kesinlikle Röhnfried 🤲

Banyosu ılık olsun, cildi nem ister, suyu çok severler, kuru ciltte kepeklenme çok olur

♦Dış parazit damlası uygulayın
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz
♦Vilmectin :6 ayda 2 doz şeklinde uygulanır
Kafesinde:
🌟Kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun
🌟Grit kum verin yemlikte kalsın sindirim sistemini kolaylaştırır
Kaya tuzu blok halinde alın, mineral eksikliğinde yer

Bilge.Kağan.01

Yeni Üye
Değerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinizi mutlaka ciddiye alacağım ve uygulayacağım. Çok sağolun çok yardımcı oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi akşamlar dilerim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Değerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinizi mutlaka ciddiye alacağım ve uygulayacağım. Çok sağolun çok yardımcı oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi akşamlar dilerim
Estağfurullah bilgi paylaştıkça değer kazanır
Her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız
İyi akşamlar 😊

Üst Alt