• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı tıslama ve ısırma

ozanozan1

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar daha önce hiç sultan papağanı beslemediğim için bilgi amaçlı farklı konularda sık sık konu açıyorum. Bugün aldığım sultanın 1 haftası dolmak üzere sadece 1 kere elime aldım o da kafes değiştirmek amacıyla. Alışmak için bol bol konuşuyorum odaya girerken seslenerek ıslık çalarak giriyorum korkmasın diye . kafese elimi sokup dal darı uzatıyorum dal darıyı sapından tutunca yiyor sadece. (Ayrıca uzatabileceğim her şeyi uzattım. Armut,elma,ceviz,kıvırcık,marul hiçbirini beklememe rağmen yemedi ) Elim yedirirken gagasına yakın bir mesafede olursa asla yemiyor. kafesin içinde en ufak el oynamasında hemen kaçıyor. Kafese elimi yavaşça sokarken ona uzak veya yakın olması farketmeksizin tıslıyor. Bazı arkadaşlar kafes içinde elinden bir şey yedirirken kafasını okşa diyor ama şu an imkansıza yakın bir olay bunun olması. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Acaba ısırmasına rağmen elime alıp biraz sevmeliyim daha fazla korkar mı ? ya da perde tekniği önerenler var ama onu pek istemiyorum kuşa zarar gelmesinden korkuyorum. Sizce nasıl hareket etmeliyim ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar daha önce hiç sultan papağanı beslemediğim için bilgi amaçlı farklı konularda sık sık konu açıyorum. Bugün aldığım sultanın 1 haftası dolmak üzere sadece 1 kere elime aldım o da kafes değiştirmek amacıyla. Alışmak için bol bol konuşuyorum odaya girerken seslenerek ıslık çalarak giriyorum korkmasın diye . kafese elimi sokup dal darı uzatıyorum dal darıyı sapından tutunca yiyor sadece. (Ayrıca uzatabileceğim her şeyi uzattım. Armut,elma,ceviz,kıvırcık,marul hiçbirini beklememe rağmen yemedi ) Elim yedirirken gagasına yakın bir mesafede olursa asla yemiyor. kafesin içinde en ufak el oynamasında hemen kaçıyor. Kafese elimi yavaşça sokarken ona uzak veya yakın olması farketmeksizin tıslıyor. Bazı arkadaşlar kafes içinde elinden bir şey yedirirken kafasını okşa diyor ama şu an imkansıza yakın bir olay bunun olması. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Acaba ısırmasına rağmen elime alıp biraz sevmeliyim daha fazla korkar mı ? ya da perde tekniği önerenler var ama onu pek istemiyorum kuşa zarar gelmesinden korkuyorum. Sizce nasıl hareket etmeliyim ?
Tekrar merhaba elinizi ısırsada alın lütfen. Acıtır ama çekinmeyin. Gözgöze şekilde göğüse yaslayın tam ense kısmını kaşıyın sakince. Kulaklarını yani beneklerinin oraları kaşıyın.🤗ilk sefer ısırmak ister bunu sürekli yapın. Sakinleşince elinizi gevşetin. 3-5 kez yapınca alışır. Kafesten yakalarken köşede tutun kanatları zarar görmesin🦜🤗

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Hayırlı olsun öncelikle aynı şekilde devam et. Kafes içi eğitimde güvenini kazanırsın. 1 hafta kısa süre biraz daha sabretmen gerekir. Profilindeki fotoğrafından baktım rengi de çok güzel maşallah 🧿

ozanozan1

Aktif Üye
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim o zaman atakan beyin dediği gibi 3-4 gün daha bekleyip gözlemle durumu değerlendireyim olumlu bi durum oluşmassa Demet hanımın dediği gibi elime alıp seveyim. Yani ikisinide deneyeyim inşallah olumlu bir sonuç alırım çünkü elime alıp sevmek için sabırsızlanıyorum kuşta dışarı çıkmak için can atıyor ama dışarıda benden korkacağı için veya kafesine girmeme olasılığını düşünüp sokmak için çaba göstermek aynı zamandada kuşu korkutmamak istiyorum.