ozanozan1
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar daha önce hiç sultan papağanı beslemediğim için bilgi amaçlı farklı konularda sık sık konu açıyorum. Bugün aldığım sultanın 1 haftası dolmak üzere sadece 1 kere elime aldım o da kafes değiştirmek amacıyla. Alışmak için bol bol konuşuyorum odaya girerken seslenerek ıslık çalarak giriyorum korkmasın diye . kafese elimi sokup dal darı uzatıyorum dal darıyı sapından tutunca yiyor sadece. (Ayrıca uzatabileceğim her şeyi uzattım. Armut,elma,ceviz,kıvırcık,marul hiçbirini beklememe rağmen yemedi ) Elim yedirirken gagasına yakın bir mesafede olursa asla yemiyor. kafesin içinde en ufak el oynamasında hemen kaçıyor. Kafese elimi yavaşça sokarken ona uzak veya yakın olması farketmeksizin tıslıyor. Bazı arkadaşlar kafes içinde elinden bir şey yedirirken kafasını okşa diyor ama şu an imkansıza yakın bir olay bunun olması. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Acaba ısırmasına rağmen elime alıp biraz sevmeliyim daha fazla korkar mı ? ya da perde tekniği önerenler var ama onu pek istemiyorum kuşa zarar gelmesinden korkuyorum. Sizce nasıl hareket etmeliyim ?